GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Fitch: Θετικό βήμα η τραπεζική ενοποίηση στην Ελλάδα

Θετικά χαρακτηρίζει τα βήματα για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch, σχολιάζοντας σε έκθεσή ...

Θετικά χαρακτηρίζει τα βήματα για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch, σχολιάζοντας σε έκθεσή του τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις που προωθούνται από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.
Ειδικότερα, οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης εκτιμούν πως οι κινήσεις των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς) θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μικρότερου και πιο αποδοτικού τραπεζικού κλάδου, ο οποίος θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και τις προκλήσεις της ύφεσης.
Σύμφωνα με τη Fitch, οι τέσσερις παράγοντες που θα επηρεάσουν την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών είναι οι εξής:
1. Η επίλυση της κρίσης χρέους
2. Η ανακεφαλαιοποίηση τους
3. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για τις καταθέσεις
4. Η μείωση της εξάρτησης τους από την επιπλέον ρευστότητα της Κεντρικής Τράπεζας
Η ενοποίηση των ελληνικών τραπεζών σε μεγαλύτερα ιδρύματα θα επιτρέψει να επιτύχουν οι συνέργειες, ιδιαίτερα από την πλευρά της βελτιστοποίησης του κόστους, επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, προσθέτοντας πως οι συνέργειες κόστους θα πρέπει να βοηθήσουν τις τράπεζες να απορροφήσουν και τη συνεχή αύξηση των απομειώσεων των προβληματικών δανείων από την επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση