GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργούν οι δημοσιογράφοι του πορτογαλικού πρακτορείου LUSA

Τετραήμερη απεργία ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των μισθών τους ...

Τετραήμερη απεργία ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των μισθών τους που ξεπερνούν το 30%, οι οποίες προβλέπονται από τα νέα μέτρα λιτότητας που ενέκρινε η κυβέρνηση για το 2013.
«Καταστροφή του πρακτορείου LUSA, ισοδυναμεί με επίθεση στη δημοκρατία», τονίζεται σε μία επιγραφή που ξεδίπλωσαν δεκάδες εργαζόμενοι του πρακτορείου μπροστά από την έδρα του υπουργικού συμβουλίου. «Έχουμε κατανοήσει πως οι απολύσεις είναι αναπόφευκτες», εξήγησε στα μέσα ενημέρωσης της Πορτογαλίας η Σουζάνα Βενσεσλάου, συνδικαλιστική εκπρόσωπος των εργαζομένων.
«Εάν επιβεβαιωθεί η μείωση του προϋπολογισμού, το LUSΑ δεν θα έχει πλέον τα οικονομικά και ανθρώπινα μέσα» για να «βοηθά τις εφημερίδες να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες δυσκολίες. Θα σημάνει επίσης και το τέλος της παρουσίας του στις χώρες Palop (πορτογαλόφωνα αφρικανικά κράτη )», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση