GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

NY Times: Στην Ελλάδα αντί για τη φοροδιαφυγή κυνηγούν τον Βαξεβάνη

Σκληρό άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας για τη διώξη του εκδότη   Στην αποκάλυψη των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ από το περιο...

Σκληρό άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας για τη διώξη του εκδότη
 
Στην αποκάλυψη των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη και την δίωξη του δημοσιογράφου από την ελληνική Δικαιοσύνη αναφέρεται κύριο άρθρο της εφημερίδας The New York Times υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα συλλαμβάνει τον αγγελιαφόρο».
«Οι Ελληνες πολιτικοί έσπευσαν, με αισχρό τρόπο, να κόψουν βασικές κοινωνικές υπηρεσίες από τους πιο φτωχούς και ευάλωτους πολίτες της χώρας. Και άργησαν, με αισχρό τρόπο, να διερευνήσουν πιθανή φοροδιαφυγή από τους πλούσιους και διαπλεκόμενους. Οι εκλεγμένοι ηγέτες της Ελλάδας πρέπει να ενδιαφερθούν περισσότερο για τις έρευνες σε πιθανά οικονομικά εγκλήματα και λιγότερο για την δίωξη δημοσιογράφων», γράφει η αμερικανική εφημερίδα.
«Η αργή και δυσκίνητη ελληνική Δικαιοσύνη κινήθηκε με εκπληκτική ταχύτητα το σαββατοκύριακο για την σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών σε έναν έγκυρο για τις έρευνές του δημοσιογράφο, ο οποίος δημοσίευσε μια λίστα με ονόματα πολιτών που διατηρούν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες. Συγκρίνετε αυτό με τα δύο χρόνια στα οποία οι ελληνικές φορολογικές αρχές είχαν αυτή την λίστα και δεν έκαναν τίποτα.
Η διατήρηση λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες είναι νόμιμη, αρκεί τα ποσά να είναι δηλωμένα στην εφορία. Και όμως, διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες είχαν δεσμευθεί να αυξήσουν τα έσοδα από την είσπραξη φόρων, απέτυχαν να διερευνήσουν αυτό το θέμα.
Χάρη, κυρίως, στην απόφαση του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη να δημοσιεύσει την λίστα στο περιοδικό του Hot Doc, αρκετοί πρώην υπουργοί Οικονομικών πασχίζουν να δώσουν εξηγήσεις.
Αυτή η λίστα και άλλες με λογαριασμούς σε offshore εταιρείες που βρίσκονται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να εξετασθούν πλήρως για πιθανή φοροδιαφυγή. Αλλά, προς το παρόν, ο μόνος άνθρωπος που κατηγορείται είναι ο κ. Βαξεβάνης. Αντιμετωπίζει φυλάκιση ενός έτους όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση, την Πέμπτη.
Η υπόθεση φαίνεται σε εμάς, και σε πολλούς άλλους δημοσιογράφους, σαν επιλεκτική και εκδικητική δίωξη. Σε ένδειξη στήριξης, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αναδημοσίευσε την λίστα, την Δευτέρα. Το πραγματικό σκάνδαλο είναι τα δύο χρόνια της κυβερνητικής αδράνειας», γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης.
Σχόλια αναγνωστών (0)


6 σχόλια

  1. ΦΑΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΤΑ ΡΕ!!!!!ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ..ΡΕ ΠΑΓΚΑΛΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ...ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΡΑ ΣΟΥ ΦΑΣΤΙΣΤΑΡΙΟ.

    ΠΑΓΚΑΛΟΣ : Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ-ΕΙΝΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΟΣ!

    ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΕ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ...

    Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε το πρωί στο BHMA FM 99,5 και επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στο δημοσιογράφο της ΝΕΤ, Κώστα Αρβανίτη τονίζοντας ότι ο δημοσιογράφος έπρεπε να απομακρυνθεί...
    από το κρατικό κανάλι. Για την υπόθεση της «Πρωινής Ενημέρωσης» στην ΕΡΤ Ήταν ανακρίβειες αυτά που έλεγαν οι δημοσιογράφοι και μάλιστα έθεσαν και θέμα παραίτησης του υπουργού, ενώ διαβάζω σήμερα ότι η Εισαγγελία έστειλε στον ανακριτή τη δικογραφία, άρα θεωρεί βάσιμες τις καταγγελίες της Αστυνομίας κι επομένως βάσιμη και την μήνυση που κάνει ο κ. Δένδιας στην Guardian που τα είχε γράψει αυτά.

    Ο δημοσιογράφος δεν έχει το δικαίωμα να λέει «Ζήτω η Guardian, κάτω ο Έλληνας υπουργός, να παραιτηθεί», εκτός αν είναι στρατευμένος. Στο ερώτημα αυτό που γεννάται, απαντάω ναι. Στο ερώτημα αν ο δημοσιογράφος μπορεί να είναι στρατευμένος στην δημόσια τηλεόραση, απαντάω όχι, διότι στην δημόσια τηλεόραση πληρώνουμε όλοι. Θεωρώ στρατευμένο το επεισόδιο, γιατί ζήτησαν αστοιχείωτα με ψεύδη και χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα την παραίτηση του κ. Δένδια, χωρίς να τον έχουν ρωτήσει ή ακούσει. Η απόλυση είναι θέμα εκτίμησης της διοίκησης. Κι εγώ θα προτιμούσα να τον έχει επιπλήξει, για να μη τον κάνουμε και ήρωα. Για τον Κώστα Αρβανίτη

    Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο. Βρισκόταν στα οδοφράγματα της Κερατέας. Δεν έχω πατήσει στην εκπομπή του στην ΕΡΤ. Διότι κάθε φορά που πήγα, αντιμετώπισα έναν φανατικό και στρατευμένο άνθρωπο.

    Δεν έχω τη διάθεση να κάνω συνομιλίες με τέτοιου είδους δημοσιογράφους. Δεν θα ήθελα τέτοιες συνομιλίες ούτε καν σε ένα ιδιωτικό μέσο. Θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να έχει μια διακριτικότητα.

    Πόσω μάλλον όταν είναι δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή όταν είναι δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, που έχει αυξημένο καθήκον διακριτικότητας και αντικειμενικότητας. Είναι βαρύτατο παράπτωμα και μάλιστα όταν το κάνει στέλεχος γνωστού κόμματος. Γιατί δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Ήθελε να πει κάτι εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης-είναι πολύ νευραλγικό Υπουργείο.

    Όφειλε ο Υπουργός ή κάποιος από την Αστυνομία να έχει και αυτός το λόγο στην εκπομπή. Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να μη μιλήσει. Να το βουλώσει! Αλλά δεν το βούλωσε. Έκανε το κομματικό του καθήκον, συκοφάντησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, συκοφάντησε την Αστυνομία και εξύμνησε τους διαδηλωτές, γιατί όλοι οι διαδηλωτές έχουν πάντα δίκιο. Κακώς είναι στην τηλεόραση κατ’ αρχήν.

    Είναι ένας δημοσιογράφος χωρίς ταλέντο, η εκπομπή του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Ποια ήταν η θεαματικότητα αυτής της εκπομπής; 1,7 %; ..ΕΝΟΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΧΙΔΙ ΑΠΟΓΟΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΕΝΑΣ ΚΟΥΡΔΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν βλέπεις την παρακάτω φωτογραφία..
    Τραβήχτηκε στα τα δικαστήρια την ώρα που ο ελεύθερος πλέον Κώστας δέχεται ένα χάδι από την βουλευτή κ. Δούρου που περίμενε να απελευθερωθεί ο ηρωικός δημοσιογράφος ...

    Ρι σας έρχεται στο μυαλό ?

    α. εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος
    β. μωρό μου είσαι κούκλος
    γ. πότε λες να κάνουμε κανένα μπάνιο?
    δ. όλα τα παραπάνω

    Τώρα χωρίς πλάκα μπορείτε να φανταστείτε, τι σάλος θα είχε προκληθεί αν μια βουλευτίνα της Ν.Δ. έκανε το ίδιο πράγμα με ένα δεξιό δημοσιογράφο ?

    αλλά είπαμε..ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΙΔΕΣ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι πασοκοι φυγανε αριστερουδια μου..
    τωρα εισαστε στα χερια της δεξιας..
    ξερετε εσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 6.41 ΕΜΕΙΝΕ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ Ο ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο «ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ»- ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ..«ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ»
    ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ...ΔΟΥΡΟΥ...!!!

    Τό...ζευγάρι της χρονιάς.

    Ασπασμοί αγγέλων στα άστρα...!!!
    Το «αγλάισμα» της... αδέσμευτης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας σε φωτογραφικό στιγμιότυπο.
    Ο επί σειρά ετών «κρατικοδίαιτος» δημοσιογράφος της ΝΕΤ, πού ευτύχησε ευτύχησε να γίνει
    και... εκδότης...!!!

    Καί ύστερα παραπονούνται δημοσιογράφοι «αυτού τού τύπου» γιατί τούς λένε
    -λόγω αναξιοπιστίας- αλήτες...

    Ευτυχώς πού μπαίνει γερά στην έκδοση καθημερινής εφημερίδας ο Δελατόλας καί έτσι θα... σωθούμε από την κατεστημένη και καθεστωτική ενημέρωση...!!!

    Σε περίοδο κρίσης...«Λεφτά Υπάρχουν»...!!!
    Αρκεί να αναλύεις τη φτώχεια του λαού ποντάροντας στο πόνο του με αντιμνημονιακές κορώνες...
    Άλλωστε τα λεφτά όταν προέρχονται από αντιμνημονιακούς αγώνες εξαγνίζονται και αναβαπτίζονται και νομιμοποιούνται στη κολυμβήθρα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Βαξεβάνης ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από τον Ριζοσπάστη, το επίσημο όργανο του προδοτικού ΚΚΕ.
    Με την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων ο φανατικός κομμουνιστής Βαξεβάνης, εργάζεται στην γνωστή γιάφκα μαρξιστών και εθνομηδενιστών, την Ελευθεροτυπία.
    Παράλληλα εργάζεται στο κανάλι των νταβατζήδων, το MEGA.

    Mετά καρατικοδίαιτος στην ΕΡΤ, μόνο το 2011 εισἐπραξε 2.650.000 Έτσι εξηγείται πως απέκτησε μεζωναίτα στην Δροσιά,
    το φτωτοχώπαιδα αλλά και κομμουνιστόπαιδο απο την Αγία Παρασκευή της Λέσβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση