GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αριθμοί και oρόσημα πριν το MotoGP της Αυστραλίας

Προτελευταίος αγώνας αυτό το Σαββατοκύριακο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και όλα είναι ανοικτά στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες. Οι ...

Προτελευταίος αγώνας αυτό το Σαββατοκύριακο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και όλα είναι ανοικτά στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες. Οι πρωταθλητές μπορεί να αναδειχθούν σε αυτό τον αγώνα ή να ανατραπούν τα πάντα.
Μέχρι να δοθεί η απάντηση σε όλα αυτά, ας δούμε τα νούμερα που συνοδεύουν αυτόν τον αγώνα.
148 – Ο Scott Redding έχει συγκεντρώσει ήδη 148 βαθμούς τη φετινή χρονιά που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός βαθμών που έχει πετύχει βρετανός οδηγός σε μία σεζόν στη μεσαία κατηγορία των Grand Prix.
27 – Ο Cal Crutchlow έχει τα 27α γενέθλιά του την ημέρα μετά τον αγώνα στην Αυστραλία.
24 – Αυτή είναι η 24η φορά που διοργανώνεται Grand Prix μοτοσυκλέτας στην Αυστραλία. Η διοργάνωση επαναλαμβάνεται ανελλιπώς από το 1989 που ήταν και η πρώτη χρονιά. Οι δύο πρώτοι αγώνες έγιναν στο Phillip Island, μετά ο θίασος μετακόμισε στο Eastern Creek για έξι συνεχόμενα χρόνια κ;αι το 1997 γύρισε και πάλι στο Phillip Island, όπου και παραμένει έκτοτε.
22 – Ο Danilo Petrucci έγινε 22 ετών την Τετάρτη πριν το Αυστραλιανό Grand Prix.
22 – Ο Jorge Lorenzo και ο Dani Pedrosa έχουν τερματίσει στην πρώτη και δεύτερη θέση σε 22 αγώνες. Στους 12 από αυτούς κέρδισε ο Pedrosa ενώ ο Lorenzo προφανώς στους άλλους 10.
21 – Η νίκη του Dani Pedrosa σατο GP της Μαλαισίας ήταν η 21η φορά που στάθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία του MotoGP. Με τον αριθμό αυτό περνά τον Freddie Spencer στην 13η θέση στη λίστα με τους πολυνίκες όλων των εποχών. Με μία ακόμη νίκη θα ισοβαθμίσει το ρεκόρ Geoff Duke, Kenny Roberts και John Surtees ως προς τις νίκες στην μεγάλη κατηγορία των GP.
16 – Η Honda προηγείται στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 16 βαθμούς από τη Yamaha και μπορεί να πάρει τον τίτλο αν μεγαλώσει αυτή τη διαφορά στους 25 βαθμούς. Το πιο πιθανό σενάριο για να συμβεί αυτό είναι η περίπτωση όπου ένας οδηγός με Honda κερδίσει τον αγώνα και δεν υπάρχει οδηγός της Yamaha στην δεύτερη θέση. Αυτό θα είναι το 19ο πρωτάθλημα κατασκευαστών στη μεγάλη κατηγορία για τη Honda.
15 – Η δεύτερη θέση του Jorge Lorenzo στη Μαλαισία ήταν η 15η φορά που τερμάτισε είτε πρώτος είτε δεύτερος, σε 16 αγώνες. Ήδη έχει ισοσκελίσει το ρεκόρ του Valentino Rossi από το 2002 σε τερματισμούς αποκλειστικά στις δύο πρώτες θέσεις.
13 – Η νίκη του Sandro Cortese στη Μαλαισία –που μεταφράστηκε στον τίτλο Moto3, ήταν το 13ο βάθρο του Ιταλού για το 2012. Αν τερματίσει στο βάθρο και στο GP της Αυστραλίας θα ισοβαθμίσει το ρεκόρ των βάθρων σε μία σεζόν στη μικρή κατηγορία που έθεσε ο Álvaro Bautista το 2006 και επανέλαβε ο Nico Terol το 2010 όταν τερμάτισε 3ος το πρωτάθλημα της χρονιάς εκείνης.
4 – Τόσο η Ducati όσο και η Honda έχουν από 4 νίκες στο MotoGP στην πίστα του Phillip Island. Η Yamaha έχει 2 μέχρι τώρα με την τελευταία να είναι το 2005 και τον Valentino Rossi.

4
– To βάθρο της Moto3 στη Μαλαισία για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια δεν υποδέχτηκε Ισπανό οδηγό. Το ίδιο είχε συμβεί και πάλι στην Μαλαισία το 2008, όταν ο Gabor Talmacsi κέρδισε τον Bradley Smith και 3ος ήταν ο Simone Corsi.
1 – Η νίκη του Dani Pedrosa στην Μαλαισία ήταν η πρώτη του σε βρόχινο αγώνα και επίσης η πρώτη νίκη Ισπανού οδηγού στη μεγάλη κατηγορία σε Grand Prix της Μαλαισίας.
 Αριθμοί και oρόσημα πριν το MotoGP της Αυστραλίας
 Αριθμοί και oρόσημα πριν το MotoGP της Αυστραλίας
 Αριθμοί και oρόσημα πριν το MotoGP της Αυστραλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση