GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Phillip Island κρίθηκε το πρωτάθλημα του MotoGP

Ονειρικός τελευταίος αγώνας του Casey Stoner στο Phillip Island καθώς ο Αυστραλός πρωταθλητής νίκησε για 6η συνεχόμενη φορά στην πίστα τη...

Ονειρικός τελευταίος αγώνας του Casey Stoner στο Phillip Island καθώς ο Αυστραλός πρωταθλητής νίκησε για 6η συνεχόμενη φορά στην πίστα της πατρίδας του, ξεπερνώτας και τις 5 συνεχόμενες νίκες του Valentino Rossi.
Ο Casey πέρασε τη γραμμή του τερματισμού 9,223 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Jorge Lorenzo, ο οποίος όμως χρίστηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2012, καθώς ο συμπατριώτης του Dani Pedrosa έπεσε στον δεύτερο γύρο ενώ ήταν πρώτος και εγκατέλειψε.
Ο Αυστραλός ήταν ο ταχύτερος με διαφορά σε όλες τις δοκιμαστικές περιόδους και παρά μια πτώση το Σάββατο στα Χρονομετρημένα, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από κανέναν. Η οδήγησή του ήταν πραγματικά μια κλάση πάνω από όλων των υπολοίπων.
O Lorenzo πήρε την εκκίνηση με τον Pedrosa να τον ακολουθεί στον πρώτο γύρο, ενώ ο Stoner έμεινε τρίτος. Τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα στον δεύτερο γύρο ο Pedrosa πέρασε μπροστά και ακολούθησε και ο Stoner που νίκησε τη Yamaha του Lorenzo χρησιμοποιώντας τις παραπανίσες στροφές της Honda του στην έξοδο της τελευταίας στροφής.
Από εκείνη τη στιγμή ο Αυστραλός το μόνο που έκανε ήταν να αυξάνει τη διαφορά του από τον Lorenzo που ήξερε ότι ήταν ήδη πρωταθλητής, ακόμη κι αν τερματίσει τον αγώνα στις τελευταίες θέσεις. Η νίκη αυτή είναι η πρώτη του Casey μετά από το ατύχημά του στην Ινδιανάπολη, στα μέσα Αυγούστου και η πέμπτη του φετινή.
Ήδη οι Lorenzo και Pedrosa είχαν παραδεχτεί από την Παρασκευή την υπεροχή του Stoner σε αυτήν την πίστα, θεωρώντας τον ανίκητο υπό κανονικές συνθήκες. Και οι δυο τους αποφάσισαν λοιπόν να χαράξουν τη στρατηγική του αγώνα επικεντρωμένη γύρο από την προσωπική τους μονομαχία για τον τίτλο.
Ερχόμενος με αβαντάζ 23 βαθμών στην Αυστραλία ο Lorenzo θα αναδεικνυόταν πρωταθλητής αν κατάφερνε να πάρει 3 βαθμούς περισσότερους από ό,τι ο Pedrosa. Με την έξοδο του Dani, αυτομάτως προήχθη στην τελευταία θέση του βάθρου ο Cal Crutchlow της Tech 3 Yamaha. Ο Άγγλος έκανε έναν μοναχικό αγώνα και δεν απειλήθηκε από κανέναν, κατακτώντας το δεύτερο βάθρο του στα MotoGP. Ούτε η βαρειά βρογχίτιδα από την οποία υπέφερε όλο το σαββατοκύριακο δεν στάθηκε ικανό εμπόδιο στην αλάνθαστη οδήγηση του Cal.
Ο καιρός της Κυριακής ήταν πολύ καλός, με αίθριο ουρανό και τη θερμοκρασία αέρα στους 15 βαθμούς. Παρόλα αυτά ο Stefan Bradl της Honda LCR αποφάσισε να ρισκάρει και να επιλέξει τη σκληρή γόμα για το πίσω του λάστιχο –ο μόνος στον αγώνα.
Το στοίχημα φάνηκε προς τα μέσα του αγώνα να αποδίδει όταν πέρασε πειστικά τους Bautista και Dovizioso, όμως το πλεονέκτημα δεν ήταν αρκετό για να μπορέσει να απομακρυνθεί ο Γερμανός rookie. Στο τελευταίο τρίτο του αγώνα οι τρεις τους είχαν εξαιρετική μάχη και αντάλλαξαν θέσεις πολλές φορές, ώσπου τελικά ο Ιταλός της Tech 3 με τολμηρή προσπέραση στις τελευταίες στροφές του αγώνα πέρασε 4ος τη γραμμή τερματισμού. Ο Bautista ακολούθησε 129/1000 πιο πίσω 5ος και 6ος για μόλις 35 χιλιοστά ακόμα τερμάτισε ο Bradl.
Ο Valentino Rossi, που κέρδιζε στο Phillip Island συνεχώς από το 2001 ως το 2005, ήταν ήδη στη μέση του αγώνα 22 δευτερόλεπτα πίσω από τον Stoner. Όλος ο αγώνας του ήταν ενάντια στον συναθλητή του Nicky Hayden και τον Carel Abraham επίσης με Ducati.
Στον τερματισμό του προτελευταίου του αγώνα με την ιταλική φίρμα ήταν 37 δευτ. πίσω από τον Stoner και 1,2 μπροστά από τον 8ο Hayden. Ένατος ο Karel Abraham που δυσκολεύτηκε να περάσει τον Randy de Puniet, ο οποίος είχε κάνει στα χρονομετρημένα τον 9ο καλύτερο χρόνο! Στον αγώνα ο Γάλλος είχε σκληρή μάχη με τον Aleix Espargaro συναθλητή του στην ομάδα Aspar CRT, η οποία κράτησε ακριβώς μέχρι τη γραμμή τερματισμού. Εκεί ο Ισπανός επικράτησε του Γάλλου για 0,043 του δευτερολέπτου.
Τη βαθμολογούμενη 15άδα συμπλήρωσαν οι Hector Barbera (Pramac), Danilo Petrucci (Ioda), Michele Pirro (Gresini) και Ivan Silva (Avintia).
Ο Αυστραλός Kris McLaren που κατέβηκε με την Avintia Blusens στη θέση του τραυματία Yonny Hernandez, δεν κατάφερε να προκριθεί στον αγώνα, αφού δεν έπιασε το όριο του 107% του χρόνου του πρώτου.
Το Phillip Island ήταν ο τρίτος και τελευταίος αγώνας της κουραστικής εκστρατείας των MotoGP στην Άπω Ανατολή που περιλαμβάνει 3 αγώνες σε 3 εβδομάδες σε Ιαπωνία, Μαλαισία και Αυστραλία. Τώρα οδηγοί και ομάδες θα ξεκουραστούν για μία εβδομάδα πριν συγκεντρωθούν για τελευταία φορά στην Βαλένθια για το μεγάλο φινάλε. (9 με 11 Νοεμβρίου).
Στην Βαλένθια όπως ανακοινώθηκε, τον Ben Spies θα αντικαταστήσει ο αναβάτης δοκιμών της Yamaha, Katsuyuki Nakasuga.
Αποτελέσματα
1. Casey Stoner AUS Repsol Honda (RC213V) 41′ 1.324
2. Jorge Lorenzo ESP Yamaha Factory Racing (YZR-M1) 41′ 10.547
3. Cal Crutchlow GBR Monster Yamaha Tech 3 (YZR-M1) 41′ 15.894
4. Andrea Dovizioso ITA Monster Yamaha Tech 3 (YZR-M1) 41′ 24.627
5. Alvaro Bautista ESP San Carlo Honda Gresini (RC213V) 41′ 24.756
6. Stefan Bradl GER LCR Honda MotoGP (RC213V) 41′ 24.791
7. Valentino Rossi ITA Ducati Team (GP12) 41′ 38.437
8. Nicky Hayden USA Ducati Team (GP12) 41′ 39.711
9. Karel Abraham CZE Cardion AB Motoracing (GP12) 41′ 53.937
10. Aleix Espargaro ESP Power Electronics Aspar (ART CRT) 42′ 1.623
11. Randy De Puniet FRA Power Electronics Aspar (ART CRT) 42′ 1.666
12. Hector Barbera ESP Pramac Racing (GP12) 42’23.275
13. Danilo Petrucci ITA Came IodaRacing (Suter-BMW CRT) 42′ 29.181
14. Michele Pirro ITA San Carlo Honda Gresini (FTR-Honda CRT) 1 γύρος
15. Ivan Silva ESP Avintia Blusens (FTR-Kawasaki CRT) 1 γύρος
Εγκατέλειψαν
Roberto Rolfo ITA Speed Master (ART CRT)
Colin Edwards USA NGM Forward Racing (Suter-BMW CRT)
James Ellison GBR Paul Bird Motorsport (ART CRT)
Dani Pedrosa ESP Repsol Honda (RC213V)
 Στο Phillip Island κρίθηκε το πρωτάθλημα του MotoGP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση