GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτοιμος να κυκλοφορήσει ο υπολογιστής Xi3 Modular

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των υπολογιστών είναι ότι πρέπει να τους αντικαθιστούμε κάθε λίγα χρόνια» αναφέρει η επίσημη σελίδ...

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των υπολογιστών είναι ότι πρέπει να τους αντικαθιστούμε κάθε λίγα χρόνια» αναφέρει η επίσημη σελίδα του project στο Kickstarter. «Είναι ακόμα ακριβοί, έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και μοιάζουν μεταξύ τους. Με άλλα λόγια είναι ακριβοί, βαρετοί και εξαιρετικά εχθρικοί προς την φύση. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τον Xi3 Modular.» Η ομάδα του Xi3 με επικεφαλής τον David Politis αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να δημιουργήσει έναν «πιο δυνατό υπολογιστή». Το αρχικό μοντέλο, με κωδική ονομασία X5A διαθέτει έναν διπύρηνο επεξεργαστή 64 bit στα 1.85GHz και 2GB RAM.
Το μέγεθος του δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά ενώ το modular design του επιτρέπει στον χρήστη να αναβαθμίσει στην κυριολεξία όποιο εξάρτημα του θέλει χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει την πλειοψηφία των εξαρτημάτων του.
Για να το πετύχουν αυτό, οι τεχνικοί κατασκεύασαν τον Xi3 χρησιμοποιώντας μια εξαιρετικά πρακτική αρχιτεκτονική η οποία χωρίζει την μητρική του πλακέτα σε τρία μέρη.
Κάθε φορά που ο χρήστης θέλει να αλλάξει κάτι στον υπολογιστή πραγματοποιεί αλλαγές μόνο στο αντίστοιχο μέρος του, γεγονός που καθιστά την επισκευή του αλλά και την πραγματοποίηση τροποποιήσεων ή αναβαθμίσεων εξαιρετικά εύκολη.
Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Xi3 πιστεύει πως με μελλοντικές υλοποιήσεις των εξαρτημάτων θα αυξάνει την αντοχή του Xi3 στον χρόνο στα 6 με 10 χρόνια, σχεδόν το διπλάσιο από τους συμβατικούς υπολογιστές οι οποίοι «αντέχουν» 3 έως 5 χρόνια.
Επιπροσθέτως, ο Xi3 είναι ένας από τους πιο «πράσινους» και οικολογικούς υπολογιστές, αφού για την λειτουργία του χρειάζεται μόνο 20 Watts, σε αντίθεση με τους συμβατικούς υπολογιστές που κατά μέσο όρο χρειάζονται πάνω από 300 Watts.
Το επόμενα μοντέλα της εταιρείας ήδη σχεδιάζεται, με τεχνικά χαρακτηριστικά που θα του επιτρέπουν να τρέχει ακόμα και απαιτητικά παιχνίδια χωρίς πρόβλημα. Το X7A θα διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή 64 bit στα 3.2GHz, ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, σκληρό δίσκο SSD έως 1GB, 8GB μνήμη RAM DDR3 και θύρες USB, eSATAp και Ethernet.
Η τιμή του αναμένεται να είναι κάτω από 1000 δολάρια.
Για τους λιγότερο απαιτητικούς χρήστες, το μοντέλο X3A θα διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.65GHz, 4GB Ram και 32GB σκληρό με τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 500 δολάρια. Και οι δυο υπολογιστές αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, εφόσον βέβαια συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό στο Kickstarter.
Προς το παρόν με 26 ημέρες να απομένουν για την χρηματοδότηση του project έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 16.000 δολάρια, από τα 250.000 που απαιτούνται για να ξεκινήσει η παραγωγή του Xi3.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση