GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανασκόπηση: 10η Έκδοση των Διεθνών Βραβείων "Guiseppe Sciacca"

Από την Ελληνική Γραμματεία των Διεθνών Βραβείων "Guiseppe Sciacca" Παραθέτουμε μια ανασκόπηση στις ως τώρα επετείους των Διεθν...

Από την Ελληνική Γραμματεία των Διεθνών Βραβείων "Guiseppe Sciacca"

Παραθέτουμε μια ανασκόπηση στις ως τώρα επετείους των Διεθνών Βραβείων "Guiseppe Sciacca", ξεκινώντας απ᾽την περσινή 10η έκδοση:
Η 10η έκδοση του διεθνούς βραβείου "Giuseppe Sciacca" έλαβε χώρα στη αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου Pontificia Urbaniana - στη πόλη του Βατικανού, στις 12 Νοεμβρίου 2011
ΝΙΚΗΤΡΙΑ
Valentina Vezzali
Ιταλίδα Ολυμπιονίκης
(στιγμή από τη βράβευσή της στη συνοδευτική φωτογραφία)
Αυτό το δυνατό παράδειγμα δίδεται ως αντίδωρο στις νέες γενιές, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι ο αθλητισμός είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην δημιουργία του ανθρώπινου χαρακτήρα και πως συμβάλει καθοριστικά στην κοινωνική ένταξη του ατόμου. Η Valentina Vezzali αποτελεί για την Ιταλία ένα περήφανο και περίλαμπρο παράδειγμα, σε καιρούς σκληρού διεθνούς αθλητικού ανταγωνισμού.”
Η νικήτρια έλαβε ως έπαθλο τη καραβέλα, με την οποία συμβολίζεται το βραβείο.
ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Δόθηκε σε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες που, με την εξαιρετική τους προσφορά, συνεισέφεραν στο κοινό καλό της ανθρωπότητας:
  • Στον Σεβασμιότατο Καρδινάλιο, Antonio Canizares Liovera, Eπικεφαλής της Συνόδου για τη Θεία Λατρεία και τη Πειθαρχία των Μυστηρίων.
“Eλήφθη υπόψιν η εκπληκτική πολιτισμική και πνευματική του δράση για την εύρυθμη και ορθή κατανόηση της Θείας Λειτουργίας, αλλά και η συνεχής υποστήριξη των υψηλών αξιών του Ευρωπαϊκού και Καθολικού Πολιτισμού, με έναν καταγεγραμμένο και ιδιαίτερο σεβασμό στην διαπαιδαγώγηση της νεολαίας, την προστασία της οικογενείας, της ανθρωπότητας που υποφέρει, και κυρίως των ανθρώπων με αναπηρία”.
  • Στην Εξοχότητα του Don Jose Luis Mendosa Peres, Προέδρου του Καθολικού Πανεπιστημίου San Antonio – U.C.A.M (Murcia - Ισπανία).
“Για τα εξαιρετικά επιτεύγματα χάρη στην ίδρυση του Καθολικού Πανεπιστημίου San Antonio για την προαγωγή του Πολιτισμού για την διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων και την προστασία των αρχών, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας μας. Ειδικότερα, για την ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού συστήματος που καθιερώθηκε με βάση τις διαχρονικές αξίες και τη προσωπική ευθύνη για την ίδια τη ζωή.”
ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ "AD MEMORIAM" 
Απονεμήθηκαν στους Ιταλούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Γαλλία (23.10.2008), τους λεγόμενους "Angeli del SAR", και στο Αφγανιστάν (Δεκέμβριος 2010-2011).
Επιδόθηκε αναμνηστική πλάκα και μετάλλιο στις οικογένειες των πεσόντων και μια οικονομική συμβολή υπέρ της O.N.F.A (Εθνικής Ένωσης για τα παιδιά των Αεροπόρων.
Μεταξύ των παρόντων στρατιωτικών αρχών ήταν: ο Στρατηγός Domenico Rossi (Αναπληρωτής Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού), ο Στρατηγός Carmine de Pascale (Εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας), ο Στρατηγός Arnaldo della Sala (Αρχηγός RA.LO.CE), ο Ναύαρχος Antonio Parisi (Εκπρόσωπος του Αρχηγού του Ναυτικού), ο Στρατηγός Tiziano Tosi (Αρχηγός της Στρατιωτικής Αεροπορίας), ο Silvestro Placentini (Εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διοίκησης), ο Στρατηγός Giovanni Verdicchio του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
Στο πλαίσιο των εορτασμών του έτους φιλίας Ιταλίας-Ρωσίας βραβεύτηκαν ο αξιότιμος Ivan Savvdis, βουλευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας (στον Τομέα των Κοινωνικών Δραστηριοτήτων) και ο Μαέστρος Zurab Tsereteli, πρόεδρος της Ρωσικής ακαδημίας της Τέχνης (στον τομέα της Τέχνης, της Φιλοσοφίας και της Επιστήμης), ο εξοχότατος Marcelo Sanchez Sorondo Καγκελάριος της Παπικής Ακαδημίας Επιστημών και της Ποντιφικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών -Άγια Έδρα– στον Τομέα Νομικών Δραστηριοτήτων, ο καθηγητής Giuseppe Acocella Πρύτανης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου “St. Pius V”, ο Καθηγητής Silvio Traversa, Σύμβουλος και Γενικός Γραμματέας του I.S.L.E - Ίδρυμα Τεκμηρίωσης και Νομοθετικών Μελετών, και η Καθηγήτρια Lucia Gaddo Zanovello (στον Τομέα της Ποίησης).
Τιμητική έπαινος: Mario Cardini γενικός ιατρός (Ad Memoriam) Δρ. Luigi Scalas (αντιπρόεδρος F.I.T.P.).
ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
Κοινωνικές και Εθελοντικές Εργασίες: Δρ. Francesco Mercurio, Πρόεδρος της Ένωσης “Gold wire League” για την υποστήριξη των κωφαλάλων. Οι πρώτοι στην κατάταξη μεταξύ των παιδιών που ανέθεσε το Τμήμα Δικαιοσύνης Ανηλίκων του υπουργείου Δικαιοσύνης έλαβαν βραβεία και υποτροφίες.
Θεσμικοί Εκπρόσωποι
Ο πρόεδρος Giulio Andreotti, ο αξιότιμος κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, ο κ. Alfredo Bastianelli Πρέσβης της Ιταλίας στη Κύπρο, ο Δούκας κ. Don Diego de Vargas Machuca Πρόεδρος του Costantiano di San Giorgio, ο Βαρόνος Καθηγητής και Νομικός κ. Emmanuele F.M. Emanuele – Θησαυροφύλακας της Βασιλικής Αντιπροσωπείας του Ιερoύ Στρατιωτικού Κωνσταντίνειου Τάγματος του Αγίου Γεωργίου ο Δρ. Fabio Massimo Gallo – Πρόεδρος του τμήματος εργασίας στο εφετείο της Ρώμης, καθηγητής Enrico Garaci, Πρόεδρος του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, ο εξοχότατος Marek Jurek, επίτιμος πρόεδρος του Πολωνικού κοινοβουλίου, ,ο εξοχότατος Domenico Nania – αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Δημοκρατίας, ο Δρ. Sergio Santoro, πρόεδρος αρχής για την εποπτεία των συμβάσεων δημοσίων έργων, υπηρεσίες και προμήθειες, ο Δρ. Bruno Tarquini – γενικός εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο.
Εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών
Ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος της Athens Medical Group (Ελλάδα), ο δικηγόρος Stanislao Aureli, ο Κόμης, Καθηγητής Marco Balzarini του Lusignano, ο δικηγόρος Alessandro Bozza, ο δικηγόρος Enzo Genna, ο δικηγόρος Juan Carlos Gentile, ο δικηγόρος Marcello Lima, ο Δρ. Benito Ripoli – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας F.I.T.P (Ιταλική Ομοσπονδία Λαϊκής Παράδοσης), ο Δρ. Tommaso Rossi –Πρόεδρος του ιδρύματος Mariagrazia Balducci Rossi- ο Πρίγκιπας Sforza Ruspoli.
KΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Καθηγητής Giuseppe Santaniello, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής
Ο ακαδημαϊκός και βουλευτής, Gaetano Rasi, Αντιπρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής
Ο Αιδεσιμότατος Καθηγητής κ. Bruno Lima, Πρόεδρος του Βραβείου
Η Καθηγήτρια Βασιλική Μπαφατάκη, Επικοινωνιολόγος
Η Καθηγήτρια Mariella Basile, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ISGESI
Ο Δρ. Giovanni Cinque, Aντιπρόεδρος και Γενικός Συντονιστής του Βραβείου
Ο δικηγόρος Francesco Saverio de Nardis, Γενικός Γραμματέας του Βραβείου
Η Δρ. Paola Durastante, Διευθύντρια Inail
Ο Δρ. Paul Genco, Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης των Οικογενειών των Μεταναστών (ANFE)
Ο Δρ. Pierangelo Maurizio, Ειδικός Απεσταλμένος του TG5
Ο Δρ. Michael Migliozzi, Δημοσιογράφος
Η Δρ. Serenella Pesarin, Γενική Διευθύντρια στο Τμήμα Δικαιοσύνης Ανηλίκων – Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η Δρ. Silvia Sciacca, υπεύθυνη για τον γυναικείο συντονισμό σε πανιταλικό επίπεδο της Διεθνής Ένωσης ''Uomo e Societa' ''.
ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΝΕΙΜΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Don Bruno Lima Πρόεδρος του Βραβείου, ο αξιότιμος Gaetano Rasi Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, η Καθηγήτρια Βασιλική Μπαφατάκη δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος, η Καθηγήτρια Mariella Basile, Επιστημονική Επιτροπή I.S.G.E.S.I, ο Δρ. Giovanni Cinque, Αντιπρόεδρος και Γενικός Συντονιστής του Βραβείου, ο δικηγόρος Francesco Saverio de Nardis Γενικός Γραμματέας του Βραβείου, η Δρ.. Serenella Pesarin, Γενική Διευθύντρια στο Τμήμα Δικαιοσύνης Ανηλίκων – Υπουργείο Δικαιοσύνης.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Καθηγητής Giuseppe Santaniello, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Δρ. Paola Durastante, Διευθύντρια Inail, ο Δρ. Paolo Genco, πρόεδρος του A.N.F.E (Εθνικός Σύλλογος Αποδήμων Οικογενειών), ο Δρ. Pierangelo Maurizio, Ειδικός Απεσταλμένος του TG5, η Δρ. Michele Migliozzi, δημοσιογράφος, Δρ. Silvia Sciacca, υπεύθυνη για τον γυναικείο συντονισμό σε πανιταλικό επίπεδο της Διεθνής Ένωσης ''Uomo e Societa''.
Μεταξύ των φιλοξενουμένων που συμμετείχαν στην εκδήλωση των βραβείων: η αξιότιμη Roberta Angelilli, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο αξιότιμος Federico Mollicone, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού της πρωτεύουσας της Ρώμης, διάφοροι εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος διαπιστευμένοι στην Αγία Έδρα, καθώς και το Προεδρικό Μέγαρο της Ρώμης κ.α, η παρουσιάστρια της RAI κα. Lorena Bianchetti, η Miss Fair Play 2011 Sara Izzo και Patrizia Mirigliani.
Παρουσιαστές της τελετής:
η Janet De Nardis και ο Arnaldo Colassanti (τηλεοπτικοί παρουσιαστές).
Κατά την λήξη της τελετής οι φιλοξενούμενοι συμμετείχαν στο δείπνο της δεξίωσης και τα χρήματα δόθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η 10η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΛΑΒΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Χορηγίες:
H Γερουσία της Δημοκρατίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων, o Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο Υπουργός της Νεολαίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Αντιπροσωπεία της Ιταλίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Περιφέρεια του Λάτιο, η Προεδρία του Συμβουλίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο του Λάτιο, η Νομαρχία της Ρώμης, η Πρωτεύουσα της Ρώμης - το Τμήμα Πολιτιστικής Πολιτικής και το Ιστορικό Κέντρο, η C.O.N.I (Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή), η A.N.F.E (Εθνικός Σύλλογος Αποδήμων Οικογενειών), I.S.G.E.S.I (Ινστιτούτο Διεθνών Νομικών Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών), η Διεθνής Ένωσης ''Uomo e societa'', το Κέντρο Πολιτισμού της Καθολικής Νεολαίας του Αγίου Αρχάγγελου Μιχαήλ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση