GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφορολόγητο 50.000€ στα ακίνητα...

Με αφορολόγητο όριο θα επιβληθεί ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα, ο οποίος θα αντικαταστήσει το 2013 το ειδικό τέλος ακινήτων και τον Φόρο Α...

Με αφορολόγητο όριο θα επιβληθεί ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα, ο οποίος θα αντικαταστήσει το 2013 το ειδικό τέλος ακινήτων και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Την εισήγησή της για τα ακίνητα θα παραδώσει την επόμενη εβδομάδα στους 3 πολιτικούς αρχηγούς η επιτροπή, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις
Το υπ. Οικονομικών, μετά και την επιμονή των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, φαίνεται να εγκαταλείπει το σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων από το πρώτο ευρώ της αντικειμενικής αξίας τους και προσανατολίζεται να προσδιορίσει αφορολόγητο όριο τουλάχιστον 50.000 ευρώ. Με αυτό υπολογίζεται ότι ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων θα εξαιρεθούν από τον νέο φόρο. Ταυτόχρονα όμως χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκώμενων εσόδων στα 2 δισ. ευρώ και όχι στα 3 δισ. ευρώ, όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις. Το σχέδιο για την επιβολή του νέου φόρου σε όλα τα ακίνητα εξετάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής του υπ. Οικονομικών υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη. Την επόμενη εβδομάδα η επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή της η οποία θα παραδοθεί στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Η πρόταση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων περιλαμβάνει τρία σενάρια για το αφορολόγητο όριο και την κλίμακα υπολογισμού του νέου φόρου που οδηγούν σε διαφορετικό εισπρακτικό αποτέλεσμα το οποίο κυμαίνεται από 700 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ. Κάθε σενάριο έχει τη δική του φορολογική κλίμακα, η οποία σε κάθε περίπτωση θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα.
Αφορολόγητο όριο ακίνητης περιουσίας. Και τα τρία σενάρια προβλέπουν αφορολόγητο το οποίο κυμαίνεται από 50.000 έως 100.000 ευρώ. Με αφορολόγητο 50.000 ευρώ υπολογίζεται ότι το 50% των ιδιοκτητών ακινήτων θα εξαιρεθεί από νέο φόρο. Με αφορολόγητο όριο 100.000 ευρώ εκτιμάται ότι το 75% των ιδιοκτητών ακινήτων θα εξαιρεθούν. Φορολογική κλίμακα. Σύμφωνα με τις τρεις εισηγήσεις, η κλίμακα υπολογισμού του ενιαίου φόρου θα έχει 6 έως 8 κλιμάκια, με τους συντελεστές να ξεκινούν από πολύ χαμηλά, ακόμη και από 0,05% στην περίπτωση που ισχύσει αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ, και θα φθάνουν μέχρι 2% ή 2,5% για τις πολύ μεγάλης αξίας περιουσίες. Ενα από τα σενάρια προβλέπει αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ και στο επόμενο κλιμάκιο αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας από 50.000 έως 100.000 ευρώ την εφαρμογή συντελεστή 0,1%. Αγροτεμάχια. Ο νέος φόρος θα επιβαρύνει όλα τα αγροτεμάχια και οικόπεδα εκτός σχεδίου. Η επιτροπή προτείνει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα αγροτεμάχια της Αττικής τα οποία έχουν πολύ υψηλή αντικειμενική αξία.
ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΡΓΑΝΑ
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. Όταν το 50% της κατασκευαστικής αξίας ενός σπιτιού πάει σε υπηρεσίες δηλαδή άδειες, πολεοδομίες ΙΚΑ ΦΠΑ νερό ΔΕΗ ΑΕΡΙΟ δηλαδή σου έχουν ΡΟΥΦΗΞΕΙ το αίμα με το ΜΠΟΥΡΙ της σόμπας οι διάφοροι γελωτοποιοί που μας διοικούν μην προσφέροντας τίποτα παρά κάτι παλιό υποβρύχια που γέρνουν και ΜΙΖΕΣ πολλές ΜΙΖΕΣ θέλουν να ξανά φορολογήσουν τα σπίτια αυτά που μάθαμε από τους γονείς μας παιδί μου ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου να έχεις και τότε και τίποτα να μην έχεις να φας θα βράσεις ένα τσουκάλι νερό και θα το φας και θα χορτάσεις.

    ΚΑΚΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που μας έφεραν σαυτό το χάλι ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση