GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αναπόφευκτη μια διαγραφή του χρέους»

Ειδική αναφορά στα αποτελέσματα του Eurogroup έκανε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Δεν είναι μακριά ...

Ειδική αναφορά στα αποτελέσματα του Eurogroup έκανε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν είναι μακριά η 13η Δεκεμβρίου. Τι θα αποκομίσουμε τότε; Έγινε μήπως το χρέος βιώσιμο; Θέλετε να πειστούμε ότι ο στόχος της βιωσιμότητας είναι μετά από 12 χρόνια συμφοράς, να είναι το χρέος εκεί που ήταν όταν μπήκαμε στον μηχανισμό; Αλλά ακόμη και αν ο στόχος της βιωσιμότητας επιτευχθεί, απαιτείται αύξηση ΑΕΠ κατά 50 δισ. ευρώ.
Εμείς όμως λόγω της ύφεσης έχουμε συνεχή μείωση και εσείς λέτε ότι θα αυξηθεί το ΑΕΠ; Αλλά και αυτό να το ξεπεράσουμε, η διαγραφή του χρέους είναι αναπόφευκτη. Απλά δίνετε στην κ. Μέρκελ χρόνο και γίνεστε χειροκροτητές της», είπε ο κ. Τσίπρας.
Για τη μείωση του χρέους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν στη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων τα ξένα funds θελήσουν να τα πουλήσουν πιο ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση