GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυο ερωτήσεις ο Μπαρμπαρούσης για ομόλογο και ζωοκλοπές...

Δυο ερωτήσεις κατέθεσε ο βουλευτής Αιτ/νίας της Χρυσής Αυγής Κων/νος Μπαρμπαρούσης σχετικά με το ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου και τις ...

Δυο ερωτήσεις κατέθεσε ο βουλευτής Αιτ/νίας της Χρυσής Αυγής Κων/νος Μπαρμπαρούσης σχετικά με το ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου και τις ζωοκλοπές στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Διαβάστε αναλυτικά τις ερωτήσεις του Κ. Μπαρμπαρούση:
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με το ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου με ονομαστική αξία 1.111.470.000 Ευρώ και ημερομηνία λήξης την 25η.07.2057»
Στην από 07/11/2012 απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών επί της υπ’ αριθμ. 2952/254/15.10.2012 ερώτησης του Βουλευτή Αττικής Ηλία Κασιδιάρη, επισυνάπτεται πλήρης κατάλογος των ομολόγων που δεν αντηλλάγησαν στο πλαίσιο του PSI.
Το τελευταίο-στον ως άνω κατάλογο-ομόλογο έχει ονομαστική αξία 1.111.470.000 Ευρώ, φέρει αριθμό ISIN: XS0292467775 και ημερομηνία λήξης την 25η-07-2057.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
(1) Κατά την περίοδο της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο του PSI ποιος ήταν ο κάτοχος του συγκεκριμένου ομολόγου; Ήταν Ελληνική Τράπεζα ή Ασφαλιστική Εταιρία; Αν ναι, ποια είναι αυτή;
(2) Γιατί σε αντίθεση με τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία και τους Έλληνες μικρο-ομολογιούχους το συγκεκριμένο ομόλογο δεν κουρεύτηκε παρότι δεσμεύει το Ελληνικό Δημόσιο και τον Ελληνικό Λαό για 23 χρόνια περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο ομόλογο στην λίστα και μέχρι το έτος 2057; Ποια ακριβώς διαδικασία ακολουθήθηκε στην περίπτωση του συγκεκριμένου ομολόγου;
(3) Δεδομένης της τιμαριθμοποίησης του τοκομεριδίου (είναι το μοναδικό στη λίστα με τιμαριθμοποιημένο τοκομερίδιο και ένα εκ των δύο που δεν έχουν σταθερό επιτόκιο) του συγκεκριμένου ομολόγου, έχετε προβεί σε αναλύσεις που να προβλέπουν το κόστος του συγκεκριμένου ομολόγου προς το Ελληνικό Δημόσιο σε περίπτωση που μελλοντικά (καθώς απολείπονται 45 χρόνια μέχρι την λήξη του) ο τιμάριθμος αναρριχηθεί σημαντικά (με αποτέλεσμα την εκτίναξη του κόστους και της αξίας του συγκεκριμένου ομολόγου);
Αθήνα, 21/11/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
3) ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ : «ΖΩΟΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ»
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολλά περιστατικά κλοπής ζώων στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Πρόσφατα οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω πέντε δράστες στην Πάλαιρο, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της ζωοκλοπής, ζωοκτονίας και παράνομης οπλοκατοχής.
Από έρευνες του αστυνομικού τμήματος Βόνιτσας προκύπτει ότι τα αμνοερίφια και τα βοοειδή που αφαιρούν οι δράστες καταλήγουν σε ψησταριές και σε κρεοπωλεία των Ιωαννίνων.
Οι ιδιοκτήτες των ζώων είναι τρομοκρατημένοι, καθώς στις τόσες δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης έρχονται να προστεθούν και οι κλοπές των ζώων τους. Εξάλλου δεν υπάρχει τρόπος να τα προφυλάξουν από τους επιτήδειους κλέφτες, λόγω και της μακρινής απόστασης που χωρίζει συνήθως τις κτηνοτροφικές μονάδες από τις κατοικημένες περιοχές.
Μια άλλη παράμετρος του θέματος είναι οι συνθήκες σφαγής των ζώων αυτών, που προφανώς είναι ακατάλληλες, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ανθρώπων που θα καταναλώσουν το εξ αυτών προερχόμενο κρέας.
Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργος :
1) Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;
2) Θα αναζητηθούν ευθύνες και από τους επαγγελματίες που προβαίνουν στην αγορά του κρέατος που πωλούν παράνομα οι δράστες;
Αθήνα, 21−11−2012
Ο ερωτών Βουλευτής
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Πηγή: aerasnews.gr

2 σχόλια

  1. Νέες περικοπές στις δαπάνες της Βουλής ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης!!!!!!!

    Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε, ότι .... μειώνεται κατά 50% η αποζημίωση των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών και συνεπώς η αποζημίωσή τους διαμορφώνεται στα 75 ευρώ από 150 ευρώ που ήταν το 2012.

    Επίσης μειώνονται κατά 35%, από 40%, οι αποδοχές των συνεργατών των βουλευτών.

    ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΒΑΓΓΕΛΑ ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βουλευτές:Υποκρίνονται ότι κάνουν περικοπές στους εαυτούς τους!

    Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζει τις αντοχές της η Βουλή παρουσιάζει ως… «επίτευγμα» όχι την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για την «εργασία» τους στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές αλλά τη… μείωση της στα 75 ευρώ ανά συνεδρίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση