GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος»...

Η κατάσταση στη χώρα είναι κάτι περισσότερο από απελπιστική είναι πλέον τραγική. Σαν άνθρωπος ήμουν πάντα πεσιμιστής έβλεπα μόνο το μαύρο...

Η κατάσταση στη χώρα είναι κάτι περισσότερο από απελπιστική είναι πλέον τραγική. Σαν άνθρωπος ήμουν πάντα πεσιμιστής έβλεπα μόνο το μαύρο και στη καλύτερη περίπτωση το γκρι .Σήμερα τείνω να αναθεωρήσω βλέποντας μόνο το μαύρο.
Λόγω της ενασχόλησης μου με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά εκτός των ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις όποιες Υπηρεσίες τους στο σύνολο (στους όποιους όλοι μας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ ) υπάρχει και η άλλη πλευρά σήμερα προ μισής ώρας περίπου μετέφερα στη Τράπεζα Αγάπης και Προσφοράς του Δήμου, σακούλες με ρούχα και παπούτσια .
Άνθρωποι όλων των ηλικιών περίμεναν υπομονετικά άλλοι για λίγα όσπρια ,άλλοι για κουβέρτες ,άλλοι για ρούχα ,αυτό που με συντάραξε όμως περισσότερο ήταν ένας κύριος λίγο μικρότερος από μένα όπου έψαχνε παπούτσια 22 νούμερο για τη κόρη του.
Φανταστείτε ένα νέο άνθρωπο γύρω στα 40 να μην έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια στο παιδί του.
Συνάντησα ανθρώπους που έδειχναν ότι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές βιοποριστικές ανάγκες και όλοι τους άνθρωποι της διπλανής πόρτας, είχαν σκυμμένο κεφάλι ίσως από ντροπή ,ίσως γιατί πιστεύουν ότι χάνουν την αξιοπρέπεια τους, φαίνονταν ότι ένιωθαν αμήχανα και άβολα, αυτό που θέλω να τους πω είναι ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεν το δημιούργησαν οι ίδιοι και σίγουρα δεν είναι αυτοί οι υπεύθυνοι καθώς και ότι πολλοί από εμάς μπορούμε να βρεθούμε σε αυτή τη δυσχερή θέση στο άμεσο μέλλον σαν επακόλουθο της οικονομικής κρίσης.
Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους εμάς όπου πέρα των προβλημάτων που τυχόν μας έχουν δημιουργηθεί ,έχουμε ακόμη μια κάποια αγοραστική δυνατότητα ,να προσφέρουμε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε ,είτε δίνοντας είδη ένδυσης –υπόδησης είτε τρόφιμα είτε παιχνίδια είτε φάρμακα .
Πλέον στις περισσότερες γωνίες της χώρας υπάρχουν Κοινωνικοί φορείς όπου μπορεί κάποιος να προσφέρει Δήμοι, εθελοντικές ομάδες, μη κυβερνητικές οργανώσεις ,εκκλησία (όσοι με ξέρουν καλά θα γνωρίζουν ότι ουδεμία σχέση έχω με την εκκλησία και με τις θρησκείες γενικότερα αλλά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δε μπορώ να παραβλέψω το κοινωνικό της ρόλο άσχετα που θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος ).
Εν κατακλείδι σήμερα έχουν περισσότερη αξία τα λόγια της Κατερίνας Γώγου….. «Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος»

Κυριάκος Γεωργιάκος
Υπάλληλος του Δήμου Πειραιά

2 σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ,ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ. ΗΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΠΙΤΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 1000 ΕΥΡΩ.
    ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ( ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ) ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ( ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ), ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 1999, ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ !

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ : ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ( ΕΝΑ 5% ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ! ΞΕΧΑΣΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΙΣΠΑΝΩΝ ΚΛΠ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !

    Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ισπανία έχουν χάσει τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια, κάτι που γέννησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας και αναγκάζει τους πολιτικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τη νομοθεσία που διέπει τις υποθήκες.

    Δεκάδες άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους έχουν κατασκηνώσει μπροστά από τα γραφεία της τράπεζας Bankia στη Μαδρίτη, μια από τις τράπεζες που έχει εκτεθεί περισσότερο στα στεγαστικά δάνεια.

    «Είμαστε εδώ επί δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Φρέντι, 51 ετών. «Και δεν θα φύγουμε μέχρι η Bankia να διαπραγματευτεί μια λύση για το πρόβλημά μας».

    Οι εξώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους αφού μείνουν άνεργοι έχει καταστεί ένα «από τα πιο εμφανή σημάδια της κρίσης», όπως παραδέχθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

    Περίπου 350.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους από το 2008 και σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 200.000 ακόμη αναμένεται να έχουν την ίδια μοίρα.

    Αυξάνονται συνεχώς τα στρώματα μπροστά από τη Bankia όπου οι διαδηλωτές κάθονται, κοιμούνται ή συλλέγουν υπογραφές υπέρ μιας κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας που έχει στόχο να βοηθήσει τους δανειολήπτες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψήφισαν χτες και σήμερα τους ξεβράκωσε ο Σόιμπλε. Δόση γιοκ. Άρα έλεγαν ψέματα ότι τελειώνουν τα ταμεία αποθέματα στις 16 Νοεμβρίου. Ψεύτες και εκβιαστές ! Αλλά τώρα έγιναν ρόμπες και έχουν εξαφανιστεί. Πήραν το τρίτο το μακρύτερο οι 153. Και ξεφτιλίστηκαν και τους ταπείνωσαν οι ξένοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση