GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκαριστικά στοιχεία: Χάθηκε ένα ολόκληρο χωριό από τις αυτοκτονίες

Σοκάρουν τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις αυτοκτονίες στη χώρα μας το διάστημα της κρίσης, δηλαδή την ...


Σοκάρουν τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις αυτοκτονίες στη χώρα μας το διάστημα της κρίσης, δηλαδή την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012.
Τα στοιχεία αυτά που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια – στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου – δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν σε 3.124 πανελλαδικά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, τα περιστατικά αυτοκτονιών ανήλθαν σε 677 το 2009, σε 830 το 2010, σε 927 το 2011 και σε 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012.
Ο κ. Δένδιας στην απάντησή του επισημαίνει ότι δεν υπάρχει μόνο ένας καθολικά αποδεκτός παράγοντας που προκαλεί στον άνθρωπο τέτοιας ακραίας μορφής αυτοκαταστροφικές τάσεις αλλά για ένα φαινόμενο πολυπαραγοντικό που σχετίζεται με εξωγενείς παράγοντες (κοινωνικό, επαγγελματικό, οικογενειακό κλπ) αλλά και με παράγοντες ατομικούς-εσωτερικούς, αναφέρει το star.gr.

2 σχόλια

  1. Εκείνο που σοκάρει σε τούτη τη Χώρα είναι η Ανοησία. Περίπου 3100 είναι οι αυτοκτονίες και οι ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ αυτοκτονίας σε όλη την Ελλάδα επί 44 μήνες.

    Πόσες όμως ήταν οι αυτοκτονίες πριν, από το 2000 ώς το 2009; Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ από το 2000 ώς το 2009 οι αυτοκτονίες ήταν 3661, δηλ. 366 κατ' έτος (το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη). Στατιστικά στοιχεία από το 2009 και μετά δεν υπάρχουν.

    Τα ποσοστά αυτοκτονίας μετρώνται με δυο τρόπους:
    1. Τα περιστατικά που δηλώνονται στην Αστυνομία (απόπειρες και αυτοκτονίες)
    2. Οι αιτίες θανάτου.

    Γενικά, από τις αυτοκτονίες και απόπειρες οι μισές είναι τελικά αυτοκτονίες.

    Επομένως, από μια πρώτη εκτίμηση, οι αυτοκτονίες σαφώς αυξήθηκαν, όχι όμως στα ποσοστά και τους αριθμούς που αναφέρονται.

    Ψυχραιμία λοιπόν θανατολάγνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλ. στην Ελλάδα ήταν περίπου 3,3 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους στη χρυσή 10ετία (2000-2009), πάντα εφόσον οι στατιστικές δεν είναι greek statistics.

    Στην γειτονική Ιταλία, με ποσοστά από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, την ίδια περίοδο ήταν 6,7 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους (στοιχεία ISTAT).

    Τα ακριβέστερα στοιχεία προκύπτουν από την αιτία θανάτου. Τα στοιχεία που προκύπτουν από αστυνομικές πηγές είναι γενικώς υποεκτιμημένα (στην Ιταλία 20-25%) και ανάμεικτα με τις απόπειρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση