GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στην Πορτογαλία

Εγκρίθηκε πριν από λίγο από το Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ο προϋπολογισμός βαριάς λιτότητας για το 2013, ο οποίος προβλέπει ύφεση για τ...

Εγκρίθηκε πριν από λίγο από το Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ο προϋπολογισμός βαριάς λιτότητας για το 2013, ο οποίος προβλέπει ύφεση για τρίτη συνεχή χρονιά και τις σημαντικότερες αυξήσεις της φορολογίας που έχει ήδη η χώρα ώστε να αντοποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών της για το πακέτο των 78 δισ. ευρώ που έλαβε από τους ευρωμηχανισμούς.
Την ίδια ώρα, μερικές χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωναν έξω από το Κοινο0βούλιο της χώρας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα βαριά μέτρα λιτότητας.
Η Πορτογαλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μείωση των φορολογικών εσόδων, καθώς διανύει τη χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του ’90.
Στους στόχους του προϋπολογισμού περιλαβάνεται μείωση του ελλείμματος στο 4,5% του ΑΕΠ το 2013 από το 5% φέτος. Παράλληλα, προβλέπει ύφεση 1%, πρόβλεψη την οποία πολλοί αναλυτές χαρακτηρίζουν ως αισιόδοξη μετά τη φετεινή μείωση του ΑΕΠ κατά 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση