GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μείωση φορολογίας ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά...

Βασική προϋπόθεση στην εφαρμογή φορολογικών μέτρων σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις είναι αυτές να λειτουργούν και όχι να χρεοκοπούν...



Βασική προϋπόθεση στην εφαρμογή φορολογικών μέτρων σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις είναι αυτές να λειτουργούν και όχι να χρεοκοπούν, επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ), με ψήφισμα του διοικητικού του συμβουλίου προς το γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο κοινοποιεί και στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, αλλά και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Σύμφωνα με το ΒΕΠ, με την εφαρμογή ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή, ο οποίος θα κυμαίνεται μεταξύ του 15% έως 17%, η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 15% – 16%, η μείωση της φορολογίας στο 15%, η μείωση της φορολογίας εισοδήματος και η μείωση της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, θα συνεισέφεραν στην επίτευξη ενός πιο ορθολογικού και δίκαιου φορολογικού συστήματος. Δηλαδή, όπως υπογραμμίζει το ΒΕΠ, αντί να αυξηθεί, θα πρέπει να μειωθεί και να γίνει πιο δίκαιη η φορολογική επιβάρυνση, ώστε να αποφευχθούν τα λουκέτα και οι χρεοκοπίες και να διασωθούν οι εναπομείνασες θέσεις εργασίας, καθώς και οι εναπομείνασες ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.
“Πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ευελπιστούμε ότι θα επικρατήσει η λογική και όχι επιλογές και προτάσεις, που θα οδηγήσουν στον αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας και, ιδιαίτερα, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και, ειδικότερα, των μεταποιητικών επιχειρήσεων, οι οποίες χρειάζονται υποστήριξη και όχι τρικλοποδιές. Τα υπό ψήφιση μέτρα είναι δολοφονικά για τη μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση και φανερώνουν την αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να βρει επαρκείς τρόπους μείωσης των δαπανών”, αναφέρει στο ψήφισμά του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση