GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Περιμένουμε από την Ευρώπη να κάνει την δική της κίνηση

Είναι σειρά της Ευρώπης να κάνει την δική της κίνηση, αφού η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά...


Είναι σειρά της Ευρώπης να κάνει την δική της κίνηση, αφού η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης με τις πολιτικές ηγεσίες όλων των παραγωγικών υπουργείων, εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία για τις εξελίξεις.
Η ανάπτυξη της οικονομίας αναδεικνύεται σε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και του πολυνομοσχεδίου όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετά την πολύωρη σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της δόσης ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Τελείωσε η πρώτη φάση της διαδικασίας προς την ανάπτυξη με την ψήφιση του προϋπολογισμού και του πολυνομοσχεδίου. Τώρα περιμένουμε από την Ευρώπη να κάνει τη δική της κίνηση. Εμείς ό,τι έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ θετική η εξέλιξη. Το θέμα θα λυθεί μεταξύ αυτών που έχουν το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι πόσα χρήματα θα πάρουμε για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η εξόφληση των χρεών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις».
Χαρακτήρισε δε ανέντιμο να κλείνουν, σήμερα, επιχειρήσεις εξαιτίας των οφειλών του δημοσίου.
«Πρέπει να είμαστε φοβερά συντονισμένοι, να γυρίσουμε σελίδα και να αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία, τις αλληλοεπικαλύψεις και να τρέξουν γρήγορα τα πράγματα» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο αντικείμενο της σύσκεψης που διήρκεσε έξι ώρες. Ο ίδιος ανέφερε ότι «όπως λειτουργεί ιστορικά η δημόσια διοίκηση προκύπτουν ακόμη και αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργείων ενώ αυτό που θέλουμε είναι συνέργειες, όχι αντιπαλότητα και πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει το δυναμισμό να προχωρήσει στην ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας που είναι το ζητούμενο. Τα υπουργεία πρέπει να υπακούουν στην ίδια στόχευση για να μη χάσουμε άλλο χρόνο, χρήμα, να κάνουμε τις σωστές επαφές με την Ευρώπη και να αποκομίσουμε τη μέγιστη προστιθέμενη αξία των κινήσεών μας».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκαν λεπτομερώς τα θέματα που έχουν ως προτεραιότητα τα υπουργεία και σε 10 μέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης στην οποία θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στη σημερινή ατζέντα μεταξύ των οποίων, όπως ανέφερε ο ίδιος, ήταν η ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν ακόμη θέματα απελευθέρωσης αγορών, αποκρατικοποιήσεων, η προώθηση μεγάλων έργων όπως οι αυτοκινητόδρομοι που κατασκευάζονται με συγχρηματοδότηση, το κτηματολόγιο, η αξιοποίηση λιμένων και αεροδρομίων, η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ο κ. Σαμαράς, δήλωσε ικανοποιημένος από την αποφασιστικότητα για δουλειά των πολιτικών υπεύθυνων στα υπουργεία και πρόσθεσε: «Έχω την αισιοδοξία ότι θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Βάζουμε μπροστά το πλάνο της ανάπτυξης. Είμαστε μια ομάδα ανάπτυξης».
Τέλος, για τις ξένες επενδύσεις ο πρωθυπουργός τόνισε: «Η Ελλάδα έχει και όραμα και σχέδιο για την Αναγέννησή της και για το μέλλον των παιδιών της. Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει.
Σήμερα είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με τους αρμόδιους για την Ανάπτυξη υπουργούς, με τους οποίους σε πρώτη φάση συζητήσαμε τα θέματα εκείνα τα οποία θα μπορέσουν να προσδώσουν αυτόν τον αναπτυξιακό δυναμισμό στον τόπο. Ο στόχος είναι ένας: να μπούμε στην καινούργια σελίδα, που λέγεται Ανάκαμψη- Ανάπτυξη.
Είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε πάλι χαμόγελο και αισιοδοξία στον Έλληνα και για να βρουν θέσεις εργασίας- και αυτό είναι το κυριότερο από όλα- τα νέα παιδιά στην Ελλάδα».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση