GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γύρνα πίσω, Νικολά!

Νοσταλγούν τον Νικολά Σαρκοζί οι ψηφοφόροι του γαλλικού UMP και δεν το κρύβουν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που του Ifop για λογαριασμό της ε...

Νοσταλγούν τον Νικολά Σαρκοζί οι ψηφοφόροι του γαλλικού UMP και δεν το κρύβουν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που του Ifop για λογαριασμό της εφημερίδας Journal du Dimanche, το 64% των ψηφοφόρων του UMP επιθυμούν ο πρώην πρόεδρος «να επιστρέψει στην πολιτική ζωή και να είναι υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές το 2017», ενώ το 30% θα ήθελε ο Σαρκοζί «να επιστρέψει στην πολιτική ζωή, αλλά μόνο για να εκφράσει την άποψή του για διάφορα ζητήματα».
Ο Σαρκοζί, αμέσως μετά την ήττα του από τον Ολάντ, είχε εκφράσει την επιθυμία να εγκαταλέιψει την πολιτική. Όμως αυτό το σχόλιο μάλλον είχε γίνει εν θερμώ, καθώς από τότε, έχει αποφύγει να κάνει δηλώσεις σχετικά με την πολιτική στη Γαλλία, αλλά και με το δικό του πολιτικό μέλλον.
   Στο μεταξύ σκληρή είναι η μάχη για την προεδρία του UMP μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, 58 ετών, και του γενικού γραμματέα του κόμματος Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, 48 ετών.
   Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, φαβορί στις εκλογές του κόμματος, που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Νοεμβρίου και στις οποίες θα συμμετάσχουν περίπου 300.000 μέλη του UMP, είναι ο Φιγιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση