GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανησυχία του Μπαν Γκι-μουν για την κατάσταση στη Συρία

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν εξέφρασε σήμερα από το Κάιρο την έντονη ανησυχία του για τη «συνέχιση της στρατιωτικοποίησης»...

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν εξέφρασε σήμερα από το Κάιρο την έντονη ανησυχία του για τη «συνέχιση της στρατιωτικοποίησης» της σύγκρουσης στη Συρία, η οποία μπορεί να μετατρέψει τη χώρα σε ένα «περιφερειακό πεδίο μάχης».
«Ανησυχούμε βαθύτατα από τη συνέχιση της στρατιωτικοποίησης της σύγκρουσης, τις αποτρόπαιες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον κίνδυνο να δούμε τη Συρία να γίνεται ένα περιφερειακό πεδίο μάχης με τη βία που κλιμακώνεται”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Μπαν άσκησε πιέσεις στη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις προσπάθειες του απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λαχντάρ Μπραχίμι για μια πολιτική επίλυση στην κρίση αυτή, η οποία να «ανταποκρίνεται στις νόμιμες προσδοκίες του συριακού λαού».
Όσον αφορά την «ανθρωπιστική κατάσταση που επιδεινώνεται», κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αυξήσει τη βοήθειά της, κυρίως για τις γειτονικές χώρες όπου καταφεύγουν κύματα προσφύγων.
Ο Μπαν επισκέφτηκε το Κάιρο στο πλαίσιο μιας περιοδείας του στη περιοχή της Μέσης Ανατολής με επίκεντρο τη σύγκρουση στη Γάζα. Ο γενικός γραμματέας μεταβαίνει στο Ισραήλ, αρκετές ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη άφιξή του, ενώ μετά την Ιερουσαλήμ θα μεταβεί στη Δυτική Όχθη για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.
Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα διατυπώθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες που είχε για τη σύγκρουση στη Γάζα με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ Αράμπι, ο οποίος με τη σειρά του μεταβαίνει στη Γάζα, επικεφαλής αντιπροσωπείας υπουργών Εξωτερικών του παναραβικού οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση