GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ αναγνώρισαν τον Συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί το Συνασπισμό της αντιπολίτευσης της Συρίας «το νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού», όπως ανακοίνωσαν  οι υπουρ...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί το Συνασπισμό της αντιπολίτευσης της Συρίας «το νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού», όπως ανακοίνωσαν  οι υπουργοί Εξωτερικών των “27″ μετά τη λήξη του συμβουλίου τους στις Βρυξέλλες.
Οι Ευρωπαίοι εκφράζουν την ελπίδα ότι ο Συνασπισμός «θα συνεχίσει να εργάζεται χωρίς απαγορεύσεις, σεβόμενες τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, με τη συμμετοχή όλων των αντιπολιτευόμενων οργανώσεων και όλων των τομέων της συριακής κοινωνίας», τονίζεται στην ανακοίνωση που υιοθέτησαν οι υπουργοί.
Η ΕΕ δηλώνει «έτοιμη να στηρίξει αυτόν τον νέο Συνασπισμό στις προσπάθειές του και στις σχέσεις του με τη διεθνή κοινότητα». Οι υπουργοί κάλεσαν επίσης την ηγεσία του Συνασπισμού να έρθει σε επαφή με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάκνταρ Μπραχίμι, για να του παρουσιάσει το πολιτικό πρόγραμμά της.
Οι περισσότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης υπέγραψαν στις 11 Νοεμβρίου στην Ντόχα μια συμφωνία για τη συγκρότηση ενός «Συνασπισμού» στόχος του οποίου είναι να αγωνιστεί ενωμένος απέναντι στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Γαλλία και η Ιταλία ήταν οι πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τον Συνασπισμό αυτό ως μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση