GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μανιτάκης: Μετακινήσεις και όχι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Να καθησυχάσει τους δημόσιους υπαλλήλους επιχειρεί με εσωτερικό του σημείωμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκ...



Να καθησυχάσει τους δημόσιους υπαλλήλους επιχειρεί με εσωτερικό του σημείωμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης λέγοντας ότι όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν θα απολυθούν, αλλά θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

«Η ένταξη των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό» αναφέρεται στο σημείωμα του υπουργού.

Επίσης, επιβεβαιώνεται ότι η σχετική διαδικασία θα τεθεί έμεσα σε ισχύ. Το πρώτο κύμα υπαλλήλων που θα τεθούν σε διεθεσιμότητα είναι κυρίως χαμηλών προσόντων (ΔΕ) και εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Για την εξαίρεση των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως των υπαλλήλων της Γραμματείας Πολιτισμού, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, στο σημείωμα αναφέρεται:
«Λαμβάνεται πρόνοια να εξαιρεθούν από την εφαρμογή αυτής της διάταξης ευαίσθητες υπηρεσίες, όπως οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, ο ΟΑΕΔ, τα νοσοκομεία καθώς και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (δηλαδή οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη ΓΓ Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας)».
Πηγή: epikaira.gr

2 σχόλια

  1. Δυστυχώς και οι καθηγητές λένε καμια μαλακία για να περνά η ώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ Συνάδελκφε, σωστά! Ποιός τολμάει να αλλάξει την νοοτροπία τόσων και τόσων κρατικοδιαίτων Σοβιετικού τύπου σε μια Δημοκρατία Δυτικού τύπου;
    Καμιά απόλυση, απλά τσεκούρεμα σε μισθούς και συντάξεις και όποιος αντέξει, μπράβο του...
    Ανατρέπεται έτσι και το λαϊκό μας ρητό που θέλει ή τόν σκύλο χορτάτο ή την πίτα ολόκληρη...
    Με αυτή την στάση η Συγκυβέρνηση κατορθώνει να μας πείσει ότι θα έχουμε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα Ολόκληρη...
    Μέχρι πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση