GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θυσιάζουν την άγρια χλωρίδα για καυσόξυλα...

Η παράνομη υλοτομία στην Κρήτη παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, στο στόχαστρο ασυνείδητων μπαίνουν ακόμη ...

Η παράνομη υλοτομία στην Κρήτη παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, στο στόχαστρο ασυνείδητων μπαίνουν ακόμη και δάση σε προστατευμένες περιοχές, που… θυσιάζονται για να γίνουν καυσόξυλα.
Όπως αναφέρει το prismanews.gr, από το ορεινό Μαλεβίζι μέχρι τους ορεινούς όγκους στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, οι καταγγελίες για συστηματική παράνομη υλοτόμηση της άγριας χλωρίδας, σε προστατευμένες δασικές περιοχές, αλλά και σε καλλιεργήσιμα εδάφη, με κοπή πρίνων στα βουνά, βελανιδιών στις κοίτες των ποταμών, αλλά και καρποφόρων αιωνόβιων ελαιοδέντρων σε καλλιεργημένες περιοχές, πληθαίνουν.
Το φαινόμενο που ξεκίνησε δειλά-δειλά στη σκιά της κρίσης μοιάζει να… νομιμοποιήθηκε στην κοινωνική συνείδηση κάποιων, λόγω κρίσης και αδυναμίας να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.
Τις τελευταίες ημέρες, το φαινόμενο εντοπίζεται σε όλο και περισσότερες περιοχές, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Κρήτη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιβαλλοντικές αλλά και τις… ευαίσθητες κοινωνικές ισορροπίες στις τοπικές κοινωνίες.

2 σχόλια

  1. Αποχή των δικηγόρων την ερχόμενη εβδομάδα. 24ωρες επαναλαβανόμενες απεργίες των ταξί και απεργίες και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ! 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που αναμένεται να έχει πρωτοφανή , για τα τελευταία χρόνια, συμμετοχή εργαζομένων.

    Όλη η Ελλάδα στρέφεται, με πρωτοφανή αγανάκτηση κατά των νέων φορολογικών μέτρων της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης. Σε κάθε σπίτι ακούγονται "κατάρες" κατά των πολιτικών της συγκυβέρνησης ! Ο κόσμος δεν αντέχει. Φέτος οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους και χαράτσια ; Τι θα γίνουν του χρόνου ; Που θα πάει η ανεργία ; Όλα αυτά υποχρεώνουν, ακόμα και χιλιάδες φιλήσυχους πολίτες, οικογενειάρχες, να εγκαταλείψουν τη Νέα Δημοκρατία και το Πασοκ και να βγουν στους δρόμους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση