GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισιοδοξία πριν από τη σύνοδο κορυφής για τον προϋπολογισμό

Μια νέα συμβιβαστική πρόταση θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι για να αρθούν «οι κόκκινες γραμμές» των κρατών και...

Μια νέα συμβιβαστική πρόταση θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι για να αρθούν «οι κόκκινες γραμμές» των κρατών και να υπάρξει μια συμφωνία για τον πολυετή προϋπολογισμό 2014-2020 κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή, ανακοίνωσε σήμερα η κυπριακή προεδρία της ΕΕ.
Ο Ρόμπάι συγκάλεσε χθες το βράδυ τους υπουργούς αρμόδιους για ευρωπαϊκές υποθέσεις σε ένα δείπνο εργασίας στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια του οποίου καθένας τους είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει «τις κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησής του, εξήγησε ο κύπριος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ανδρέας Μαυρογιάννης.
«Ο πρόεδρος Βαν Ρομπάα θα παρουσιάσει μια πρόταση που θα είναι αποδεκτή απ’ όλους. Αυτό θα γίνει την Πέμπτη, την Παρασκευή ή το Σάββατο, δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει, αλλά είμαι σχετικά αισιόδοξος», δήλωσε κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο για μια νέα συνεδρίαση με τους ομολόγους του.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η ομάδα των σκληρών παραμένει πάντως άκαμπτη και θεωρεί πως η πρόταση που υποβλήθηκε στα κράτη με περικοπές 75 δισ. στον προϋπολογισμό του 1,044 τρισ. ευρώ που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι «ανεπαρκής».
«Η νέα πρόταση σίγουρα δεν πρέπει να είναι κατώτερη», προειδοποίησε ο φινλανδός υπουργός Αλεξάντερ Στουμπ.
«Είναι ακόμη δυνατόν να γίνουν περικοπές στα ταμεία για τη συνοχή και τις αγροτικές αρωγές», πρόσθεσε η σουηδέζα ομόλογός του Μπιργκίτα Όλσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση