GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύργος: Τραγική η κατάσταση στις κλινικές του Νοσοκομείου

Στην ανώνυμη ανακοίνωση που απέστειλε στο thebest.gr ομάδα εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου επισημαίνεται: Στο νοσοκομείο...


Στην ανώνυμη ανακοίνωση που απέστειλε στο thebest.gr ομάδα εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου επισημαίνεται:
Στο νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, έχει φτάσει στα όρια του.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός οτι ακόμα οι εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται υπερωρίες 3 μηνών, ενώ τελειώνει το 2012 δεν έχουν πάρει την κανονική άδεια του 2011 και έχουν πολλές οφειλόμενες ημέρες σε ρεπό που έχουν δουλέψει.
Και ενώ η διοίκηση ετοιμάζει τα εγκαίνια της ψυχιατρικής και της καρδιολογικής κλινικής δεν έχει φροντίσει να στελεχωθούν αυτόνομα τα τμήματα αυτά και ετοιμάζεται να πάρει προσωπικό από άλλα τμήματα (Παθολογική, Χειρουργική κ.α.) αποδυναμώνοντας τα ακόμη περισσότερο.
Είναι χρήσιμο και αναγκαίο να ανοίξουν τα παραπάνω τμήματα για την καλύτερη φροντίδα των Ηλείων πολιτών, ωστόσο πρέπει να βρεθεί πρώτα η λύση για τη στελέχωση τους.
Η διοίκηση βεβαίως αποκρύπτει το γεγονός ότι έχει τοποθετήσει τουλάχιστον εννέα άτομα που είχαν οργανική θέση νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού (τραυματιοφορείς κλπ) σε διοικητικές θέσεις υπαλλήλων γραφείων.
Μάλιστα οι ανωτέρω υπάλληλοι που δεν έχουν κάνει μετάταξη συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού παρότι δεν το δικαιούνται καθώς απασχολούνται σε μη συναφή καθήκοντα.
Αλγεινή εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός συγκεκριμένου υπαλλήλου που ενώ κατέχει οργανική θέση Νοσηλεύτριας έχει τοποθετηθεί σαν διοικητικό προσωπικό στο φαρμακείο του νοσοκομείου και για να εισπράττει κανονικά το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας φαίνεται οτι εργάζεται ταυτόχρονα και στη νοσηλευτική υπηρεσία. Η κατάσταση στις κλινικές είναι τραγική.
Στη παθολογική κλινική που νοσηλεύονται βαριά πάσχοντες ασθενείς είναι σε κάθε βάρδια δύο μόνο νοσηλεύτριες για 40 περίπου αρρώστους.
Παρόμοια είναι η εικόνα και στη χειρουργική κλινική που νοσηλεύονται πρόσφατα χειρουργημένοι ασθενείς για τους οποίους απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα.
Ανάλογη είναι η κατάσταση στη Παιδιατρική κλινική που μια νοσηλεύτρια τη νύχτα προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο ευαίσθητο αντικείμενο της φροντίδας των παιδιών. Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Εκεί μένουν δύο νοσηλεύτριες σε κάθε βάρδια να καλύψουν τα επείγοντα περιστατικά σε ολόκληρο το νομό με συνοδούς και ασθενείς να βλέπουν και να σχολιάζουν την έλλειψη προσωπικού. Και στο ιατρικό προσωπικό η κατάσταση είναι απελπιστική, πέρα από την έλλειψη ορθοπαιδικών και παθολόγων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η διοίκηση ενώ έχει Διευθυντή παθολόγο αποδέχεται να μην εφημερεύει καμία ημέρα το μήνα, επειδή ο ίδιος δεν θέλει και τον έχει τοποθετήσει στα τακτικά ιατρεία της παθολογικής για να εξετάζει ασθενείς, χωρίς όμως να το κάνει αφού ο ίδιος προτρέπει χρόνια περιστατικά να πηγαίνουν στο ΤΕΠ και να εξετάζονται, επιβαρύνοντας το με χρόνια περιστατικά.
Η Διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Ελένη Φιλιπποπούλου οφείλει να δώσει επαρκείς απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω. Συγκεκριμένα :
-Πόσα άτομα νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού υπηρετούν σε άλλες θέσεις (διοικητικές κλπ) και αμείβονται με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ?
-Υπάρχει επαρκής νοσηλευτική στελέχωση στα τμήματα και τις κλινικές με βάση τους ευρωπαϊκούς δείκτες νοσηλευτικής στελέχωσης και ασφάλειας των ασθενών ?
-Θα καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να ανοίξουν τα νέα τμήματα ?
Περιμένουμε πειστικές απαντήσεις με στοιχεία και όχι γενικά και αόριστα λόγια και ευχολόγια
Με εκτίμηση,
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΠΥΡΓΟΥ

2 σχόλια

  1. MA PREPEI NA MEINOYME STO EYRV GIA NA PERNOUN KALA OI GERMANOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως γονιός, καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς να μη ψηφίσουν, αύριο Δευτέρα, τη ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚ και την παράταξη της ΔΗΜΑΡ. Ψηφίστε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, αριστερά σχήματα, χριστ. εναλλ. κίνηση εκπαιδευτικών, ότι άλλο, όχι, όμως τις 3 παρατάξεις των 3 κομμάτων της καταστροφής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση