GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητο σας

Νέο σύστημα επιτρέπει τον έλεγχο του οχήματος από μακριά Δείτε ένα βίντεο με την παρουσίαση της τεχνολογίας και τον έλεγχο του αυτοκ...

Νέο σύστημα επιτρέπει τον έλεγχο του οχήματος από μακριά
Δείτε ένα βίντεο με την παρουσίαση της τεχνολογίας και τον έλεγχο του αυτοκινήτου μέσω του κινητού τηλεφώνου
Πίτσμπουργκ 
Εχετε καθυστερήσει στο ραντεβού που έχετε και δεν βρίσκεται θέση να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας; Μην ανησυχείτε. Η τεχνολογία Virtual Valet σας επιτρέπει να βγείτε από το όχημα να δώσετε μια εντολή μέσω του κινητού τηλεφώνου και να πάτε κανονικά στο ραντεβού σας.
Το αυτοκίνητο θα αρχίσει να κινείται μόνο του αναζητώντας πάρκινγκ και όταν βρει θέση θα μπει εκεί μόνο του με τον ιδιοκτήτη του να παρακολουθεί την όλη διαδικασία αν το επιθυμεί από την οθόνη του τηλεφώνου. Μάλιστα όταν τελειώσει το ραντεβού του ο κάτοχος του επειδή προφανώς δεν θα θέλει να χάσει χρόνο αναζητώντας το αυτοκίνητο μπορεί να του δώσει εντολή ώστε να μπει σε λειτουργία μόνο του και να επιστρέψει στο σημείο όπου το άφησε εκείνος.
Το σύστημα
Την τεχνολογία ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon στην Πενσιλβάνια και περιλαμβάνει αισθητήρες κίνησης, λέιζερ και άλλα προηγμένα συστήματα με τα οποία το όχημα μπορεί να κινείται αυτόνομα. Το Virtual Valet έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε ένα τζιπ και η ερευνητική ομάδα θα το παρουσιάσει στην έκθεση τεχνολογίας Auto Apps and Mobile Device Evolution 2012 που θα γίνει τον Δεκέμβριο στο Βερολίνο.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση