GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κατακτήσεις» και…κατακτητές

Του Θανάση Νικολαΐδη. ΕΙΝΑΙ τα μέτρα επώδυνα κι ίσως δεν τα αντέξουμε. Ωστόσο, μαθημένοι στα εύκολα, αντέξαμε το χάλι των δεκαετιών μ...

Του Θανάση Νικολαΐδη.

ΕΙΝΑΙ τα μέτρα επώδυνα κι ίσως δεν τα αντέξουμε. Ωστόσο, μαθημένοι στα εύκολα, αντέξαμε το χάλι των δεκαετιών με τα δεδομένα τους. Τα βαφτίσαμε «κατακτήσεις» και φουσκώναμε ως «αγωνιστές». Με τους συνδικαλιστές μπροστάρηδες και τους (εκάστοτε) κυβερνώντες ενδοτικούς (με δανεικά) μη τους γλιστρήσει απ’ τα χέρια η εξουσία και περιπέσουν σε μελαγχολία.

ΚΑΙ, βέβαια, υπήρξαν κατακτήσεις πραγματικών αγώνων και μέσα στη λογική και το δίκαιο. Κατοχύρωση του εργαζομένου, ακόμα με τις υπερβολές της προστασίας του έναντι του εργοδότη. Και στο δημόσιο; Εκεί έγινε το μεγάλο πάρτι με τους πολλούς και ανέμελους χορευτές. Με τα κορόιδα να δουλεύουν και τους «ξύπνιους» να το ιδιοποιούνται, στήνοντας κομπίνες και παραμένοντας ατιμώρητοι. Ποιος ποιον και γιατί να τιμωρήσει, που οι πολλοί ήταν στο κόλπο και οι λίγοι απ’ έξω και σε ρόλο ακίνδυνου παρατηρητή; Κι έμειναν στο κλαμπ της διαφθοράς ελεγκτές και ελεγχόμενοι, δρώντες και ανεχόμενοι εναλλάξ, στο παιχνίδι της καταστροφής.

ΜΗ θιγούν, λοιπόν οι κατακτήσεις και τα κεκτημένα. Ωραίος λόγος, αντιπολιτευτικός και άνετος αλλά μη πειστικός, γιατί εκφέρεται σε απόσταση ασφαλείας απ’ την καρέκλα του αποφασίζοντος. Ξορκίζουμε την ιδέα της συγκυβέρνησης, καραδοκούμε για τυχόν λάθη της και επαναλαμβάνουμε ρυθμικά: «Εκλογές-είμαστε οι πολλοί!». Ωστόσο, «αν η πλειοψηφία είχε πάντα δίκαιο, η Γη θα ήταν επίπεδη».

ΠΕΣ, λοιπόν, πως είμαστε μαζί τους και συνεχίζουμε. Όπως ξέρουμε, και με τα «κεκτημένα» στον τορβά. Στις ίδιες δομές και με την ίδια νοοτροπία, τις ίδιες «αρχές» και πάνω στα ίδια βήματα. Οι δημόσιοι στη λούφα και οι ιδιωτικοί στη φοροκλοπή. Ετοίμασε το φακελάκι για τον μεγαλογιατρό και τη μίζα για τον «πολεοδόμο», κάνε την κορόιδα για τη νοθευμένη βενζίνη στο ρεζερβουάρ και για την απόδειξη που δεν σου κόψανε. Καμάρωνε για τα προνόμια των πολιτικών μας και πλήρωνε (ως φορολογούμενος) για το εφάπαξ των «εργαζομένων» της Βουλής και για περίεργα επιδόματα. Όλα «κατακτήσεις» ήταν και τα κεκτημένα «κόποις κτώνται».

ΓΙΑ τι άλλο να…αγωνιστούμε; Για να επανέλθουν στο πόστο (της ΝΕΤ) χρυσοπληρωμένοι (με ένα χιλιάρικο τη μέρα έκαστος) τύποι τύπου Λυριτζή και Οικονόμου, ανέλεγκτοι «τυφλοί» και ατιμώρητοι γιατροί για το επίδομα της κομπίνας. Να επανέλθουμε στα (θαλασσο)δάνεια βιοτεχνών θαμώνων στα μπουζούκια και «γαμοδάνειων» που μοίραζαν απλόχερα οι τράπεζες ιδιωτών, με την κρατική εγγύηση για τις ζημιές (και όχι συμμετοχή στα κέρδη τους).

ΠΕΤΥΧΑΜΕ «κατακτήσεις», αλλά…άλλοι είναι οι κατακτητές.

4 σχόλια

  1. ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΥΡΩ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΖΗΤΑΤΕ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΟΡΟΥΣ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ.ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ.ΑΜΗΝ ΑΜΗΝ ΑΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑΝΑΣΗ

    Ευστοχο και σαφές αρθρο με μια μικρη ενσταση όμως.
    Το πολιτκό συστημα ήταν αυτο που έσειρε τον λαό σε αυτη την καταντια, δεν τρελλαθηκαμε ξαφνικα μια μερα και τρεχαμε στις τραπεζες για δανεικά. Το πολιτικό συστημα ηταν αυτο που επετρεψε τον άμμετρο δανεισμό όπου μεσω αυτου διαλαλουσε την εικονικη αναπτυξη με δανεικα στον τοπο κοροιδευοντας και λοιδορωντας, με την προτροπή στον τζογο με τα casinos που γεμισε την Ελλαδα και την προτροπή να παιξει τις αποταμιευσεις του ο καθενας στο χρηματιστηριο και όχι μονο, να χρεωθεί και να βαλει και υποθηκη το σπίτι του και τα περιουσιακα του στοιχεία για πεσουν επανω τους οι υαινες να τα κατασπαραξουν.
    Αν αυτό δεν το δεχθουμε σαν ενα γεγονός που αποτελεσε την βαση της καταστροφης τότε θα καταλήξουμε σε αυτό που ειπε ο ανεκδιηγητος Παγκαλος "μαζι τα φαγαμε".

    Θανάση το γνωρίζεις ότι το "ψαρι παντα από το κεφαλι βρωμαει" και αυτο που ζουμε ειναι οι συνεπειες της βρωμας και της σαπιλας που εφεραν στον τοπο οι επαγγελματιες πολιτικοί αγυρτες κρυμμμενοι πισω απο νομους που εφτιαξαν για να κλεψουν να εξαπατησουν να διαφθειρουν να κοροιδεψουν να πλουτισουν και να μεινουν ατιμωρητοι.
    Τα κερδη μεσα από αυτό που στήσανε εδω και 38 χρονια τα κρατησαν, στον λαο άφησαν όπως παντα τις ζημιές την φτωχεια και την χρεοκοπία γιατι σε αυτη την χωρα τυγχανει να μην ειμαστε όλοι συνδικαλισταραδες εργατοπατερες κομματοσκυλα και κολαουζοι καθε τυχαρπαστου αθλιου πολιτικού που μπηκε στην πολιτική για να οικονομήσει και να τον ταιζει αυτόν και το σοι του μαζι με τους παρατρεχαμενους "ιδεολογους" το κρατος, αυτο το τερας που το γιγαντωσαν και τωρα πρεπει να θανατωθει παραδειγματικα ξεπουλωντας ακομη και την ιδια μας την πατριδα για ενα κομματι ψωμι. Αυτοί λοιπον οι τρισαθλιοι που υποσχεθηκαν στους πάντες τα πάντα σήμερα συνεχιζουν να λοιδορουν και να κοριδευουν λεγοντας ψεμματα και συνεχιζοντας να κανουν αυτο που ξερουν μονο κανουν να αρπαζουν και να ζουνε ακομα και απο ενα πτωχευμενο καταχρεωμενο κουρασμενο και ανημπορο λαό δινωντας του ψευτικες ελπίδες και φρουδα ονειρα για την αλλη ζωή παραχωρωντας ακομα και αυτα που δεν τους ανηκουν λεγοντας ότι πρόκειται για ακομη μια φορα για την "σωτηρία" μας.
    ΑΛΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ, ΑΛΕΞ, τα λες πολύ σωστά.
    Αυτοί κρατούσαν τα "κλειδιά". Ωστόσο, μη ξεχνάμε την...τούρκικη παροιμία "τέτοιο κεφάλι, τέτοιο κούρεμα". Αυτό συνιστά φαύλο κύκλο, μας καθιστά συνυπεύθυνους (με μια αναγκαία διαβάθμιση), αλλά επ' ουδενί παραπέμπει στο παγκαλικό "μαζί τα φάγαμε".
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις προχθές σε εκπομπή του ΜΕΓΚΑ,
    ο γνωστός εργατολόγος και προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, είπε απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό ότι το κόμμα του ‘ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ’!

    Δηλαδή ενώ είναι κακή η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Στουρνάρας αρχιερέας του Γερμανικού Σκότους, ο …..καλός
    ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνουν εκλογές για να μην πέσει η κυβέρνηση!

    Και αμέσως μετά την ίδια ημέρα, έρχεται το κερασάκι στην τούρτα με τη δήλωση του κοινοβουλευτκού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Λαφαζάνη να λέει ξεκάθαρα: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ
    ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ!!!
    Μια δήλωση αφοπλιστικής ειλικρίνειας που λέει στον ελληνικό λαό ξεκάθαρα ότι: ο βασιλιάς Αλέξης είναι ΓΥΜΝΟΣ!
    Τσίτσιδος!
    Αφού πλέον κυκλοφορεί ως ανέκδοτο στους διαδρόμους της βουλής ότι:
    αν δεν φτάσουν οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση να ψηφίσουν τα κακά μέτρα για να πάρουμε τη δόση, θα φροντίσει ο …Αλέξης!

    Ακούσατε ποτέ με ποιον τρόπο ο μάγος του Οζ Αλέξης, θα βρει τα 25 δισεκατομμύρια που χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

    Ακούσατε από κανέναν Οικονομολόγο του ΣΥΡΙΖΑ, να μας εξηγεί, που θα έβρισκαν τα 3,6 δισεκατομμύρια του ελλειμματικού προυπολογισμού μας...

    ΑΝ κάναμε αυτό που θέλει η σημερινή αντιπολίτευση πριν δυο χρόνια, να μην πληρώναμε καμία δόση, κανένα ομόλογο, αν δηλαδή ρίχναμε κοινώς ‘’πιστόλι’’ σε όλους τους δανειστές μας.
    ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

    Ας ρωτήσει λοιπόν κάποιος ή κάποια δημοσιογράφος της τηλεόρασης την επόμενη φορά που θα έχει μπροστά του τη Δούρου, την Κωνσταντοπούλου και τους άλλους υποσχεσάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το απλό πράγμα: που έχετε κρυμμένα τα ευρώ που μας λείπουν;

    Στο σεντούκι του Τσάβες;

    Εκτός κι αν ‘γεννήσουν’ τα θησαυροφυλάκια του ΣΥΡΙΖΑ χρήμα
    σε …δραχμές για να πληρώσουν τις κρατικές δαπάνες!

    Γιατί αν έχουν τέτοια λύση στο μυαλό και στα συρτάρια τους, θα πρέπει παράλληλα να πουν στον ελληνικό λαό και τις συνέπειες αυτής της λύσης.

    Όλες τις συνέπειες.

    Πόσο για παράδειγμα θα έχει η βενζίνη το λίτρο και πόσο το πετρέλαιο θέρμανσης με τη νέα ΣΥΡΙΖΟδραχμή;

    Για να καταλάβουν και οι νοικοκυρές, ότι μαζί με το μπουκάλι του Κουμ Κουάτ, δίπλα θα βάζουν και το μπουκαλάκι με το πετρέλαιο…...για σουβενίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση