GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Να γίνει η Ελλάδα το διαμετακομιστικό κέντρο των Βαλκανίων»

Το στόχο να γίνει η Ελλάδα το διαμετακομιστικό κέντρο των Βαλκανίων επισήμανε στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics ο υπουργός Ανάπτυξης...

Το στόχο να γίνει η Ελλάδα το διαμετακομιστικό κέντρο των Βαλκανίων επισήμανε στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης συμπλήρωσε ότι η συγκεκριμένη δυναμική αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στην πρόσφατη έκθεση του διεθνούς οίκου συμβούλων McKinsey
«Ο στόχος αυτός είναι πράγματι εφικτός για τη χώρα. Στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δυστυχώς απεδείχθησαν αποσπασματικές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο χρόνο. Είναι σαφές τι πρέπει να γίνει», σχολίασε ο υπουργός και γνωστοποίησε τα βήματα που θα ακολουθήσει το υπουργείο για τις αναγκαίες διαδικασίες για τον καθορισμό της Εθνικής Στρατηγικής για την Εφοδιαστική Αλυσίδα.
– Δημιουργείται ένα κεντρικό σημείο επαφής, με βάση το υπάρχον πλαίσιο, στη Γενική Γραμματεία Μεταφορών, για όλα τα ζητήματα logistics και με αυτονόητη προϋπόθεση την ενδοσυνεννόηση στο υπουργείο.
– Ενεργοποιείται η Μόνιμη Επιτροπή Logistics, εντός του μηνός, διευρύνοντας παράλληλα τις αρμοδιότητές της και καθιστώντας πιο ουσιαστική τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει ένα Σχέδιο Νόμου που αντιμετωπίζει όλα τα σύγχρονα θέματα των logistics.
– Για την Εθνική Στρατηγική Logistics επιδιώκεται να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με την Ομάδα Πρωτοβουλίας του ΣΕΒ για την εφοδιαστική αλυσίδα και εντός των επόμενων δύο μηνών θα παρουσιαστεί το σχέδιο αυτό ώστε η υλοποίησή του να ξεκινήσει εντός του 2013. Μία δράση, ενδεικτικά σε αυτό το πλαίσιο, είναι η ανάπτυξη υποδομών και η βελτίωση μεταφορών.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σειρά έργων υποδομών σε εξέλιξη. Π.χ. η σιδηροδρομική επέκταση στο λιμάνι του Ικόνιου, στον Πειραιά, που τελειώνει στο τέλος του έτους. Ένα άλλο παράδειγμα αποτελεί και η προώθηση των έργων σε κρίσιμους οδικούς άξονες. Σε λίγες ημέρες, θα έχουμε νέα και για τους μεγάλους οδικούς άξονες. Επιπλέον, εμείς ως υπουργείο, έχουμε ήδη παρουσιάσει την πολιτική μας για την αξιοποίηση των αεροδρομίων και το υπουργείο Ναυτιλίας το αντίστοιχο σχέδιο για τα λιμάνια. Εν πάσει περιπτώσει, χρειαζόμαστε έναν λειτουργικό συντονισμό, ώστε να μεγιστοποιούμε τα οφέλη από έργα που ούτως ή άλλως προχωράμε», είπε ο υπουργός.
– Διαμόρφωση του Θεσμικού Πλαισίου για την αδειοδότηση και χωροθέτηση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Απλοποιώντας διαδικασίες και βελτιώνοντας το υφιστάμενο πλαίσιο για τα εμπορευματικά κέντρα ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής.
E.Π.

3 σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΠΙΝΕΣ
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους, οι βουλευτές σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην ολιγαρχική κυβέρνηση ! Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ αποφασίζουν να ανεξαρτητοποιηθούν και να καταψηφίζουν τα εγκληματικά μέτρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων και των παιδιών τους ! Σύσσωμος ο ελληνικός λαός, κατά 80%, απορρίπτει τα νέα μέτρα της καταστροφής του !

    Στελέχη παραιτούνται, συνδικαλιστικές παρατάξεις στρέφονται κατά των οικείων κομμάτων με οργή, αναταραχή και οργή υπάρχει στις τάξεις των προδομένων Νεοδημοκρατών και Πασοκτζήδων. Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να εννοεί αυτά που λέει, αλλά δεν αρκεί να καταψηφίσει μόνο τα εργασιακά. Το πιο εγκληματικό είναι το φορολογικό και τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας !

    Στο χώρο των εκπαιδευτικών, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στα 3 κόμματα, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, καταψηφίζοντας ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και τη παράταξη της ΔΗΜΑΡ.

    Ψηφίζουν Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ( ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ ) ή Ανεξάρτητα ψηφοδέλτια ή ότι άλλο, στελνοντας μήνυμα στη παραπαίουσα κυβέρνηση του κ. Σαμαρά,που επαθε αμνησία και ξέχασε όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΉ ΙΝΣΟΥΛΊΝΗ .. ΓΑΜΏ ΤΗΝ ΜΑΝΆ ΤΟΥ ΛΟΜΒΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΆ .. ΑΛΗΤΕΣ , ΓΑΜΏ ΤΗΣ ΜΑΝΕΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση