GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νετανιάχου: Το Ισραήλ έτοιμο να «διευρύνει σημαντικά» την επιχείρηση στη Γάζα

«Αντλούμε βαρύ τίμημα από τη Χαμάς και τις [υπόλοιπες] τρομοκρατικές οργανώσεις, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις είναι έτοιμες γ...



«Αντλούμε βαρύ τίμημα από τη Χαμάς και τις [υπόλοιπες] τρομοκρατικές οργανώσεις, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις είναι έτοιμες για μία σημαντική διεύρυνση της επιχείρησης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου.



Το Τελ Αβίβ έχει ανακαλέσει στα όπλα περισσότερους από 75.000 έφεδρους, ενώ μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης και οχημάτων μεταφοράς προσωπικού έχουν μεταφερθεί κοντά στα σύνορα με τις παλαιστινιακές περιοχές, υπογραμμίζοντας το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο σημερινός απολογισμός
Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Γάζα, καθώς συνεχίζεται για πέμπτη διαδοχική ημέρα ο κύκλος αίματος στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρουν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και δύο ανήλικα παιδιά της ίδιας οικογένειας.
Στο στόχαστρο των ισραηλινών επιθέσεων βρέθηκαν σήμερα και δύο χώροι που χρησιμοποιούνταν από μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκαλώντας τον τραυματισμό δημοσιογράφων.
Από την πλευρά τους, οι παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν εκτοξεύσει τουλάχιστον τρία βλήματα προς το Τελ Αβίβ, μεγαλύτερο πληθυσμιακό και εμπορικό κέντρο του εβραϊκού κράτους. Δύο από τα βλήματα, ρουκέτες τύπου Fajr-5, ιρανικού σχεδιασμού, φέρονται να έχουν καταρριφθεί από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος).
Παρά ταύτα, όπως μετέδιδε νωρίτερα το BBC, βλήμα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα έπληξε σπίτι στην ισραηλινή πόλη της Άσκελον, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Τελ Αβίβ. Το πλήγμα προκάλεσε τραυματισμούς και υλικές ζημιές, χωρίς έχει αποσαφηνιστεί το μέγεθος της καταστροφής.
Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, τουλάχιστον 52 παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την επανέναρξη της αιματοχυσίας στις 14 Νοεμβρίου. Από την πλευρά του, το Ισραήλ θρηνεί τρεις νεκρούς, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν το οίκημα όπου βρίσκονταν χτυπήθηκε από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τις παλαιστινιακές περιοχές.
Το διπλωματικό μέτωπο
Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της κρίσης καθώς σε Ιερουσαλήμ, Ραμάλα και Τελ Αβίβ μεταβαίνει σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, προκειμένου να συναντηθεί με ισραηλινούς και παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Παράλληλα, στο Κάιρο βρίσκεται ο επικεφαλής της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, ώστε να συναντηθεί με τον επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς επίσης και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον εμίρη του Κατάρ.
Αρωγός στις διπλωματικές προσπάθειες επίτευξης εκεχειρίας είναι και τα Ηνωμένα Έθνη, με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Μπαν Κι-μουν να ανακοινώνει πως θα μεταβεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα τη Δευτέρα.
Πηγή: skai.gr
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση