GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δορυφορικό ντιρέκτ στην κρίση

Οπως υπογραμμίζουν στελέχη της αγοράς στην «Οικονομία», υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης της συνδρομητικής TV μιας και στην Ελλάδα...


Οπως υπογραμμίζουν στελέχη της αγοράς στην «Οικονομία», υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης της συνδρομητικής TV μιας και στην Ελλάδα η διείσδυση ανέρχεται σε περίπου 13%, όταν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ξεπερνά κατά μέσο όρο το 30%.
Οι συνδρομητές απολαμβάνουν περισσότερες από 300 πρεμιέρες τον χρόνο.
Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα ατού της τηλεόρασης.
Μπορεί η ελληνική καταναλωτική μανία να ανήκει πλέον στο παρελθόν ελέω κρίσης, ωστόσο η τηλεόραση μοιάζει να είναι ίσως το τελευταίο? οχυρό διασκέδασης για χιλιάδες Eλληνες. Η φανερή οπισθοχώρηση του προγράμματος της ελεύθερης τηλεόρασης με την επέλαση των τουρκικών σειρών και τις συνεχείς επαναλήψεις έχει δημιουργήσει απρόσμενα καλές συνθήκες ανάπτυξης της δορυφορικής TV, με τους συνδρομητές να αγγίζουν το μισό εκατομμύριο.
Hσυνδρομητική τηλεόραση της Nova αγγίζει τους 370.000 συνδρομητές, όταν στα τέλη Ιουνίου ανέρχονταν σε 331.000, ενώ η πλατφόρμα ΟΤΕ TV έσπασε το φράγμα των 100.000 συνδρομητών, έναντι 80.000 το περασμένο καλοκαίρι. Το πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, που άλλαξε ριζικά το τοπίο είναι ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών οδήγησε σε καλύτερη ποιότητα προγράμματος και, κυρίως, σε χαμηλότερες τιμές.
Η δορυφορική λήψη είναι ακόμα ο κυρίαρχος τρόπος με τον οποίο οι Ελληνες βλέπουν pay TV. Ωστόσο, η ενίσχυση του interactivity (με τις υπηρεσίες on demand και catch up TV) που προσφέρει το IPTV αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στην ευρυζωνική πλατφόρμα.
Επίγεια σενάρια για 80% κάλυψη
 Δορυφορικό ντιρέκτ στην κρίση
Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα ατού της τηλεόρασης.
Η Nova έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη του πανελλαδικού δικτύου εκπομπής επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT), με στόχο να επεκτείνει την εμπορική διάθεση της Nova Επίγεια. Στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει το 80% σε πληθυσμιακή κάλυψη έως το τέλος της χρονιάς, εκμεταλλευόμενη και το πέρασμα στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη στα μέσα Δεκέμβρη.
Το όλο εγχείρημα πραγματοποιείται σε πείσμα των καιρών και της επενδυτικής «άπνοιας» και παρά τα θεσμικά προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τον χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων. Η εταιρεία έχει ήδη αγγίξει το 68% σε πληθυσμιακή κάλυψη για τη Nova Επίγεια.
61,92 ευρώ το Full Pack
Στη Nova, έχοντας στο πακέτο των προσφερομένων υπηρεσιών τους αγώνες της ελληνικής Super League, του Champions League και του Europa League, το Full Pack με το σύνολο των καναλιών κοστίζει 61,92 ευρώ, το Sports +Value Pack κοστίζει 52,20 ευρώ, το Cinema+Value Pack προς 51,68 ευρώ, το Value Pack 30,90 ευρώ και το Start Pack 20,56 ευρώ.
Εκτός από το αθλητικό πρόγραμμα, μέσα από τα τέσσερα κινηματογραφικά κανάλια Novacinema οι συνδρομητές απολαμβάνουν περισσότερες από 300 πρεμιέρες τον χρόνο, ταινίες που άφησαν εποχή στον κινηματογράφο και block­bu­sters.
Εκτός από διάφορες επιτυχημένες σειρές (Person of interest, The Newsroom, Boardwalk Empire III, How I met your mother, C.S.I. X και NCIS X κ.ά.), το ψηφιακό μπουκέτο της Nova διαθέτει κανάλια ντοκιμαντέρ, παιδικό πρόγραμμα και μια μεγάλη γκάμα από μεγάλα ενημερωτικά κανάλια σε διαφορετικές γλώσσες, όπως το Discovery, το National Geographic κ.ά.
Δίνει 14μηνη «πάσα» με δύο πακέτα
Ο ΟΤΕ TV προσφέρει ένα ελκυστικό αθλητικό πακέτο με πάνω από 100 ζωντανούς αγώνες τον μήνα, έχοντας εξασφαλίσει αποκλειστικές συμφωνίες για τη μετάδοση του ισπανικού πρωταθλήματος σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, των αγώνων της Bude­sliga, του Campionato, του NBA, των Moto GP και Formula 1 στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και, φυ­σικά, το Κύπελλο Ελλάδας και τη Football League στο ποδόσφαιρο καθώς και τους προκριματικούς αγώνες της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.
Για όσους είναι ήδη πελάτες του ΟΤΕ, το Full Pack κοστίζει 19,90 ευρώ τον μήνα και το Family Pack 14,90 ευρώ τον μήνα. Για νέους πελάτες το Full Pack κοστίζει 24,88 ευρώ τον μήνα και το Family Pack 18,63 ευρώ τον μήνα.
Προσφορές εντός και εκτός δικτύου
Οι τιμές προσφοράς στο OTE TV ισχύουν για την περίοδο της υποχρεωτικής παραμονής (14 μήνες) για κατόχους οικιακής τηλεφωνικής σύνδεσης ΟΤΕ. Στη συνέχεια διαμορφώνονται ως εξής:
Για πελάτες ΟΤΕ το Family Pack είναι 16,90 ευρώ τον μήνα και το Full Pack 22,40 ευρώ τον μήνα, ενώ για πελάτες άλλων δικτύων το Family Pack είναι 21,13 ευρώ τον μήνα και το Full Pack είναι 28 ευρώ τον μήνα.
Η ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ ΤV προσφέρει 5 (και σύντομα 7) κανάλια με ταινίες και σειρές, από τα οποία 2 σε υψηλή ευκρίνεια, όπως το Village Ci­nema, που προσφέρει μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, το ΟΤΕ σινεμά, που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο ελληνικό σινεμά, το Sundance Chan­nel, από το ομώνυμο ανεξάρτητο κινηματογραφικό φεστιβάλ, το Foxlife και το FOX, που προβάλλουν τις δημοφιλέστερες σειρές διεθνώς.
Βαρύ πυροβολικό το «βίντεο κλαμπ»
Τη λίστα των παικτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά της συνδρομητικής συμπληρώνει η HOL, που προσφέρει συνδυαστικές υπηρεσίες τηλεφωνίας, Ιντερνετ και pay TV, παρέχοντας ολοκληρωμένο video on demand περιεχόμενο με 2.000 και πλέον ταινίες που ανανεώνεται διαρκώς.
Το hol my tv είναι η τηλεοπτική πλατφόρμα της hellas online που φέρνει στην τηλεόραση των συνδρομητών της HOL την υπηρεσία hol video club, τηλεοπτικό πρόγραμμα από μεγάλα διεθνή κανάλια με ειδησεογραφικό περιεχόμενο, lifestyle, παιδικά και ντοκιμαντέρ, όπως το Discovery Channel και το Disney Channel. Η ταινιοθήκη περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα ταινιών, ενώ όλες οι τελευταίες κυκλοφορίες του Hollywood είναι στη διάθεση των συνδρομητών από 0,50 έως 2,99 ευρώ ανά ενοικίαση. Δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως Friends, Fringe, Two and a Half Men, Gossip Girl, Nip/Tuck είναι στη διάθεσή των συνδρομητών χωρίς κάποια επιβάρυνση.
Δωρεάν
Οι υπηρεσίες της HOL TV προσφέρονται μόνο στους υφιστάμενους συνδρομητές με κόστος 8 ευρώ τον μήνα και δώρο τους 6 πρώτους μήνες. Αν και έχει λιγότερες ταινίες και σχεδόν καθόλου αθλητικό πρόγραμμα, η HOL έχει επενδύσει πολλά στο ηλεκτρονικό «βιντεοκλάμπ» και στην πλατφόρμα παιχνιδιών της Microsoft.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΝΟΣ
nanos@pegasus.gr

 Δορυφορικό ντιρέκτ στην κρίση Δορυφορικό ντιρέκτ στην κρίση
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

3 σχόλια

  1. Ως γονιός, καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς να μη ψηφίσουν, αύριο Δευτέρα, τη ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚ και την παράταξη της ΔΗΜΑΡ. Ψηφίστε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, αριστερά σχήματα, χριστ. εναλλ. κίνηση εκπαιδευτικών, ότι άλλο, όχι, όμως τις 3 παρατάξεις των 3 κομμάτων της καταστροφής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως γονιός, καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς να μη ψηφίσουν, αύριο Δευτέρα, τη ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚ και την παράταξη της ΔΗΜΑΡ. Ψηφίστε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, αριστερά σχήματα, χριστ. εναλλ. κίνηση εκπαιδευτικών, ότι άλλο, όχι, όμως τις 3 παρατάξεις των 3 κομμάτων της καταστροφής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα τέσσερα αποκλειστικά αθλητικά κανάλια της υπηρεσίας OTE TV εκπέμπουν τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα για να σας προσφέρουν αθλητικές συγκινήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση