GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέντες: Μείωση στο μισθό των δικαστών όσο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Τη μείωση του μισθού των δικαστών που συνεχίζουν να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων πριν τη λήξη του ωραρίου, στο πλαίσι...


Τη μείωση του μισθού των δικαστών που συνεχίζουν να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων πριν τη λήξη του ωραρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι Ενώσεις τους, ζητά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.
Με εγκύκλιό τους ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο προϊστάμενος της επιθεώρησης δικαστών και δικαστηρίων και Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Χρυσικός, παρήγγειλαν από τους Εισαγγελείς Εφετών και τους διευθύνοντες τα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας να γίνονται πλέον περικοπές στις αποδοχές όσων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές από την αρχή του δικαστικού έτους κατεβαίνουν καθημερινά από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10.00 μέχρι τις 15.00 (ώρα λήξης του ωραρίου) ενώ απέχουν και από τη δημοσίευση αποφάσεων, διαμαρτυρόμενοι για τις προτεινόμενες περικοπές στο μισθό τους, που αγγίζουν το 50%.
Με την έγγραφη παραγγελία τους, οι δύο ανώτατοι δικαστές ζητούν την εφαρμογή του -τροποποιημένου επί υπουργίας Μιλτιάδη Παπαϊωάννου- οργανισμού των δικαστηρίων ο οποίος μεταξύ άλλων επιτρέπει και την περικοπή των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών αν έχουν μειωμένη απόδοση.
Του μέτρου σύμφωνα με την παραγγελία θα εξαιρούνται όσοι δικαστές θέλουν να δημοσιεύσουν για παράδειγμα αποφάσεις, αλλά ο πρόεδρος ή ο προεδρεύων της δικαστικής σύνθεσης δεν θέλει να γίνει δημοσίευση, ή εάν κάποιος δικαστής θέλει να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία μετά τις 10.00, αλλά ο πρόεδρος αναβάλει όλες τις υποθέσεις που είναι στο πινάκιο.
Σύμφωνα με τον κανονισμό δικαστηρίων πάντως ο δικαστής ή ο εισαγγελέας που είναι υπαίτιος για αναβολές δικών ή μη έκδοσης αποφάσεων θα καλείται σε εξηγήσεις από τον διευθύνοντα το δικαστήριο ή τον εισαγγελέα Εφετών, ενώ αν του επιβληθεί μείωση αποδοχών, έχει δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για επανεξέταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτοι θα κληθούν οι δικαστές αναβάλλουν κατευθείαν υποθέσεις από τις 10 π.μ., με το αιτιολογικό ότι οι γραμματείς δεν επιστρέφουν στην έδρα μετά το πέρας του ωραρίου (3 μ.μ.) για να εκδικαστούν οι υποθέσεις.Πηγή: skai.gr

6 σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ.ΟΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΠΕΤΕΙΝΙΤΣΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η οργή του κόσμου με τα νέα μέτρα που συγκεκριμενοποιούνται κάθε μέρα είναι τεράστια. Τα ποσοστά του ΄Σύριζα, των Ανεξάρτητων Ελληνων και της Χ. Α θα αυξηθούν ή και θα διπλασιαστούν τους επόμενους μήνες. Τα 3 κόμματα μαζί( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ , σε λίγο, δεν θα συγκεντρώνουν ούτε το 20% των πολιτών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. _________________________________
    "Τζάμπα πολιτικοί μάγκες" υπάρχουν και κοροϊδεύουν,
    επειδή υπάρχουν "τζάμπα...κορόϊδα πολίτες"...!!!


    «Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή». Τάδε έφη, Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας
    (λέει ότι είναι, θα τρίζουν τα κόκαλα του Καζαντζάκη)
    και βουλευτής του… αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ (εδώ θα τρίζουν τα κόκαλα του Λαμπράκη).

    Θα πρέπει να τον χαίρονται στην Κουμουνδούρου κι αν είναι δυνατόν, όταν γίνουν κυβέρνηση να τον κάνουν και υπουργό Πολιτισμού.

    Ή καλύτερα υπουργό Εσωτερικών αφού με τέτοιο… σουξέ θα λύσει και το δημογραφικό της χώρας.

    Προσοχή λοιπόν, όταν βλέπετε τον Τατσόπουλο να πηγαίνετε τοίχο – τοίχο.

    Αξιος ο μισθός του ως βουλευτή. Μπορεί να μην έχει κάνει ούτε μια ερώτηση στη Βουλή αλλά καταφέρνει να είναι στην επικαιρότητα με τις ανοησίες που λέει.

    Να τον χαίρεται ο Τσίπρας που τον επέλεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα ειναι δυνατον ατιμωρισια στην ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελληνική «δικαιοσύνη» ήταν και θα παραμείνει σε όλη την οικουμένη ο «μακρύς βραχίονας» του ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    Λειτουργούσε και λειτουργεί σαν αποτρεπτικό εργαλείο για να ΓΛΥΤΩΝΕΙ από τους πολίτες εκείνους που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ.

    Η δικαιοσύνη ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είναι και δεν υπήρξε ανεξάρτητη.
    Δίκαζε και καταδίκαζε πάντα αυτό κι εκείνους που της «έλεγαν» να δικάσει.

    Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ: (EAM B YΔΡΟΧΟΟΣ)
    (Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα… Είναι δικαστικό πρόβλημα.
    Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς. )

    Απίστευτη συγκάλυψη και απαλλαγή του ΙΣΙ-ΔΩΡΑ την ώρα που σκοτωνόμασταν για τα Τροικανά μέτρα ...

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ; ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    Ενώ η χώρα μας είναι στο κόκκινο, η Δικαιοσύνη , οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ εξακολουθούν να αφήνουν ελεύθερους τους μεγαλοφοροφυγάδες, τους σπεκουλαδόρους και τους οικονομισάριους υποτακτικούς , χωρίς καθόλου τύψεις και χωρίς καμία ντροπή.

    Σε ποια δραστηριότητα εκτός του Δικαστικού θα μπορούσε να διακριθεί ένας Παναγιωτόπουλος, ένας Αθανασίου, ή ένας Ζαγοριανός;

    Ουαί υμίν, Εισαγγελείς και Δικαστές υποκριταί !!!

    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ “ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ” ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ “ΛΙΣΤΕΣ”…ΜΑΖΙ ME TOΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ

    OI ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ… “ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ”…!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση