GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Στόχος είναι ένας- Ανάκαμψη- Ανάπτυξη

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε σήμερα σε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, ...



Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε σήμερα σε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μετά το πέρας της σύσκεψης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελλάδα έχει και όραμα και σχέδιο για την Αναγέννησή της και για το μέλλον των παιδιών της. Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει.
Σήμερα είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με τους αρμόδιους για την Ανάπτυξη υπουργούς, με τους οποίους σε πρώτη φάση συζητήσαμε τα θέματα εκείνα τα οποία θα μπορέσουν να προσδώσουν αυτόν τον αναπτυξιακό δυναμισμό στον τόπο. Ο στόχος είναι ένας: να μπούμε στην καινούργια σελίδα, που λέγεται Ανάκαμψη- Ανάπτυξη.
Είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε πάλι χαμόγελο και αισιοδοξία στον Έλληνα και για να βρουν θέσεις εργασίας- και αυτό είναι το κυριότερο από όλα- τα νέα παιδιά στην Ελλάδα».

Προανήγγειλε συμψηφισμό στα χρέη δημοσίου -ιδιωτών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα, καθώς όπως είπε, «αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε».
Ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε ότι από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας, «τώρα αρχίζει ο δρόμος για την ανάπτυξη και είναι η σειρά της Ευρώπης να κάνει τη δική της κίνηση».
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα ότι το κράτος πρόκειται να αποδώσει αυτά που χρωστάει, ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρξει συμψηφισμός στα χρέη δημοσίου -ιδιωτών, καθώς, όπως είπε, «δε θέλουμε ένα κράτος ανέντιμο».
Σκοπός της σημερινής σύσκεψης ήταν η ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στην αρμοδιότητα των υπουργείων. Ο πρωθυπουργός είπε ότι για να επιτευχθεί ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει συντονισμός χωρίς γραφειοκρατία, καθυστερήσεις και επικαλύψεις, επιδιώκοντας συνέργειες μεταξύ των υπουργείων για ένα σύγχρονο πιο παραγωγικό οικονομικό μοντέλο.
Τέλος, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι στις 22 Νοεμβρίου θα συναντηθεί εκ νέου με τους ίδιους υπουργούς προκειμένου να ρυθμιστούν κάποια ζητήματα και στη συνέχεια θα αρχίσει διμερείς επαφές σε κάθε υπουργείο.
Πηγή: epikaira.gr

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση