GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή είναι η δομή του «νέου ΣΥΡΙΖΑ»

Ένα «φορέα πλουραλιστικό, που σέβεται τις διαφορετικές ιδεολογικές και ιστορικά διαμορφωμένες ευαισθησίες, που αναγνωρίζει τη δυνατότητα...

Ένα «φορέα πλουραλιστικό, που σέβεται τις διαφορετικές ιδεολογικές και ιστορικά διαμορφωμένες ευαισθησίες, που αναγνωρίζει τη δυνατότητα ύπαρξης διαφορετικών πολιτικών εκτιμήσεων και δίνει έδαφος να καλλιεργηθούν απρόσκοπτα», περιέγραψε η Σοφία Σακοράφα με την εισήγησή της για τα οργανωτικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κ. Σακοράφα είπε ότι η Κεντρική Επιτροπή, το όργανο που θα καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο της άνοιξης, θα αποτελείται από 301 μέλη. Από αυτά, τα 226 (75%+1) θα εκλεγούν απευθείας από τη Συνδιάσκεψη και τα 75 (25%) θα υποδειχθούν από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Με βάση την εισήγηση:
• Βασικό οργανωτικό κύτταρο είναι η Οργάνωση, στον τόπο κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης.
– Κυρίαρχο όργανο της Οργάνωσης είναι η Γενική Συνέλευση των μελών.
– Η Γενική Συνέλευση συγκαλείται τακτικά ανά μήνα ή έκτακτα.
Η Γενική Συνέλευση εκλέγει Γραμματεία, ως εκτελεστικό όργανο.
Η Γραμματεία εκλέγει Γραμματέα ή Συντονιστή.
• Στους νομούς (νομαρχιακές ενότητες), συγκροτείται νομαρχιακό όργανο (νομαρχιακή επιτροπή).
Το νομαρχιακό όργανο συγκροτείται από συνδιάσκεψη εκλεγμένων αντιπροσώπων από τις Οργανώσεις με μέτρο που θα καθορισθεί από την Κεντρική Επιτροπή στην πρώτη της Συνεδρίαση.
Εκλέγει Γραμματεία και Γραμματέα.
• Σε καθεμιά από τις 13 διοικητικές περιφέρειες της χώρας, συγκροτείται περιφερειακό όργανο, με συντονιστικές και συμβουλευτικές αρμοδιότητες.
• Αναφερόμενοι, πάντα, στη μεταβατική φάση από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη έως το Ιδρυτικό Συνέδριο, είναι σαφές ότι την κεντρική πολιτική ευθύνη για τη συνολική δράση του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ έχει το Κεντρικό Όργανο. Αυτό αφορά και την κοινοβουλευτική ομάδα του φορέα.

5 σχόλια

  1. ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
    ΚΑΛΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ;;;
    ΟΙ ΣΝΤΟΦΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ;;;;
    ΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΥΠΝΆΤΕ ΓΑΜΏΤΟ ΌΛΟΙ ΣΑΣ.. ΓΙΑ ΠΙΑ ΕΞΟΥΣΊΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΈΤΕ ΣΉΜΕΡΑ; ΕΝΏΣΕΤΕ ΤΟ ΛΑΌ ΓΑΜΏ ΤΟΝ ΔΙΆΟΛΟ ΣΑΣ..

    Αυτά τα μηνύματα όσοι τα περνάνε στο ΝΤΟΎΚΟΥ {ακόμα και τα σώματα ασφαλείας τς χώρας με μερικούς ταγούς τους } ΘΑ πέσουν από τα σύννεφα...

    Η εξαθλίωση του ανθρωπινού δυναμικού τους, η ελάχιστες μέχρι μηδενικές παροχές ώστε να συντηρείτε το πολεμικό υλικό μας ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ; ο ΑΡΧΓΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΎ έκρουσε πριν μια έβδομα το κίνδυνο...

    Είμαι κατά της ΧΟΥΝΤΑΣ , αλλά εδώ δεν μιλάμε πια για να πάρουν κάποιοι την εξουσία... ΜΙΛΆΜΕ ότι πρέπει να ανακαταλαμβουμε ως Ελληνες και ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ την πατρίδα μας.... και για να μην με πει κανείς ΦΑΣΤΙΣΤΑ { βουλευτές δηλώνουν ΔΗΜΟΣΊΑ ότι ψήφησα με το πιστόλι στον κρόταφο,Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ υπέγραψα νόμους ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΈΤΑΞΑ ΕΓΏ} αν ΟΛΑ αυτά τα μηνύματα δεν σας ανησυχούν ,ΕΕΕΕ ΤΌΤΕ ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ...

    Η .Ο.Π.Λ.Α.... ΞΥΠΝΆΤΕ ΟΡΈ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόση ξεφτίλα θα ανεχτούμε ακόμα ως πολίτες με στοιχειώδη αυτοσεβασμό;
    Φαίνεται πως ο οργανισμός μας έχει πάθει ανοσία σε κάθε σιχαμερό ερέθισμα.

    Και καταπίνουμε ότι μας πετάνε στα μούτρα από νόμους, ληγμένα τρόφιμα, γενόσημα, μέχρι τηλεοπτικά σκουπίδια. Σειρές, ειδήσεις, εκπομπές διαφημίσεις. Ο κάθε αρρωστημένος εγκέφαλος μας ταΐζει σκατά και εμείς τα τρώμε.
    Το ξαχαρβάλωμα και η ανομία δε γίνεται μόνο στη χώρα και στις ζωές μας, αλλά και στη λειτουργία του εγκεφάλου μας...


    Τις τελευταίες μέρες δεν υπέπεσε οπως φαίνεται στην αντίληψη του ΕΣΡ (που είναι πολύ ευαίσθητο στην προστασία της κοινής αισθητικής και ηθικής!!;;;;;), μια εμετική διαφήμιση από ένα πολυκατάστημα ηλεκτρικών συσκευών, γνωστής χυδαίας τηλεοπτικής αισθητικής . Όπου εμφανίζεται η μάνα του πρωταγωνιστή μια παλιόγρια και βγάζει τη μασέλα της για να βουτήξει μια εφημερίδα από ένα άγνωστο ή μηχανεύεται ένα κόλπο για να μαζέψει λαχανικά, αναψυκτικά, παπούτσια (που τα μυρίζει! κιόλας) και άλλα αντικείμενα που πετάνε στον κανακάρη της εξασφαλίζοντας έτσι τον επιούσιο τζάμπα.

    Το κωλομάγαζο που διαφημίζεται, ανήκει σε γερμανική αλυσίδα.
    Προφανώς οι Γερμανοί τέτοια εικόνα έχουν για τους Έλληνες (υποψηφίους πελάτες τους): ότι είναι ζήτουλες, τζαμπατζήδες, κλεφτρόνια, ατσιγγάνοι και ξεφτιλισμένοι.


    Το θέμα είναι ότι όποιος πάει και ψωνίσει από αυτό το μαγαζί, είναι μεγάλος μαλάκας!!!! ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣΣΣ

    ΔΗΤΕ ΤΗ ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΜ

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UiNpK7o1zaU

    Η .Ο.Π.Λ.Α.... ΞΥΠΝΆΤΕ ΟΡΈ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "• Βασικό οργανωτικό κύτταρο είναι η Οργάνωση, στον τόπο κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης."

    Είναι που λένε φάτε "σκέψες ψάρεμα" και "δίκαιο περίδρομο"

    Ακόμα στο πρωτογενές στάδιο των πολιτικών ενστίκτων βρίσκονται του, ψωμί παιδεία ελευθερία, το ΔΙΚΑΙΟ είναι προϋπόθεση των πάντων κι όμως ούτε καν που το εγγίζουν!

    Και επιδεικτικά ακόμα! σιωπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ!!!

    Κοιτάξτε τα καραγκιοζιλίκια του "Υπερμνημονιακού" Άδωνι Γεωργιάδη...

    Στην πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι, μιλούσε ένας συνδικαλιστής της Αστυνομίας, ο κ. Γερακαράκος, για το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοί του κόλλησαν ψώρα, ενδεχομένως από τα κρατητήρια που υπάρχουν στα Αστυνομικά Τμήματα.

    Παίρνοντας το λόγο, ο γελοίος και απίστευτος καραγκιόζης Γεωργιάδης, που περιφέρεται σε όλα τα κανάλια ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της ΝουΔούλας, κατά την προσφιλή του λογική:

    "Το μπουζούκι είναι όργανο,
    ο αστυνομικός είναι όργανο,
    άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι",

    είπε τα εξής κωμικοτραγικά και γελοία...

    Είπε λοιπόν, ότι αφού οι τοπικές κοινωνίες και ο ΣΥΡΙΖΑ, εναντιώθηκαν στη δημιουργία στρατοπέδων-κέντρων μεταναστών, άρα φέρουν την ευθύνη για την κατάντια αυτή στην Αστυνομία. Το είπε μάλιστα ξεκάθαρα:
    "Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ψώρα που κόλλησαν οι αστυνομικοί..."

    Στην παρέμβαση του συνδικαλιστή-αστυνομικού, ότι δεν μιλούσε για τα στρατόπεδα-κέντρα υποδοχής μεταναστών, αλλά για τα κρατητήρια στα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, ο γελοίος καραγκιόζης (και πιο Μερκελιστής από την Μέρκελ), συνέχιζε να ωρύεται:

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που οι αστυνομικοί κόλλησαν ψώρα..."

    Το άκρον άωτον της γελοιότητας!!

    Να τον χαίρεται ο άλλος γελοίος, ο Σαχλαμαράς, που θέλει να τον κάνει και υπουργό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση