GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο Μεσολόγγι

Την κινητοποίηση στήριξαν και αρκετοί δήμαρχοι από άλλους δήμους της χώρας. Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι δήμαρχοι της Αιτωλ/...



Την κινητοποίηση στήριξαν και αρκετοί δήμαρχοι από άλλους δήμους της χώρας.
Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι δήμαρχοι της Αιτωλ/νίας, πλην του Γ. Μπουλέ.
Ικανοποιητική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν ο δήμος και οι φορείς του Μεσολογγίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, σήμερα το μεσημέρι.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του δήμου στη γη του και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του, καθώς και τη διατήρηση και ενίσχυση του νοσοκομείου Μεσολογγίου στην πόλη. Τη φωνή τους με εκείνη των Μεσολογγιτών ένωσαν και οι δήμαρχοι Ναυπακτίας Γ. Μπουλές, Δωρίδας Γ. Καπετζώνης, Σπετσών Π. Λυράκης, Ελληνικού – Αργυρούπολης Χ. Κορτζίδης, Μαρκόπουλου Σ. Μεθενίτης, Σαρωνικού Π. Φιλίππου, και Δυτικής Αχαίας Α. Παναγιωτόπουλος. Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση και τα οποία πλέον θα αντιμετωπιστούν μόνο με δυναμικές κινητοποιήσεις, αφού η πολιτεία, στο όνομα της λιτότητας, κάνει αλλεπάλληλες περικοπές πόρων προσθέτοντας αρμοδιότητες. Αναφορά έγινε επίσης και στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους της αυτοδιοίκησης, την οποία οι δήμαρχοι δεν δέχονται, γι’ αυτό και δεν απέστειλαν τα στοιχεία που τους ζήτησε το υπουργείο. Όλοι οι δήμαρχοι συνεχάρησαν τους διοργανωτές της κινητοποίησης – διαμαρτυρίας και δηλώνοντας αλληλέγγυοι σε αυτή την προσπάθεια, τόνισαν ότι ουσιαστικά αποτελεί την απαρχή μιας σειράς άλλων που θα γίνουν σε όλη τη χώρα. Στο μεταξύ καυτηρίασαν και τη στάση της ΚΕΔΕ, η οποία δεν έχει αποφασίσει ούτε μια κινητοποίηση για τις διεκδικήσεις της αυτοδιοίκησης γενικότερα.
Σε ότι αφορά τις απολύσεις ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παν. Κατσούλης, κατέθεσε πρόταση στο υπουργείο να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους και το 25% του μισθού τους που θέλει να εξοικονομήσει το κράτος να το πληρώνει ο δήμος από ίδια έσοδα, δεδομένου ότι διαθεσιμότητα σημαίνει ότι μέχρι να απολυθούν θα παίρνουν το 75% του μισθού τους. Ο κ. Κατσούλης επίσης τόνισε ότι ο αγώνας ουσιαστικά τώρα αρχίζει και δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθεί ο δήμος. Σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση που θα καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο θα κάνει λόγο για παραίτηση σύσσωμου του σώματος. «Τουλάχιστον να φύγουμε με το κεφάλι ψηλά και όχι σαν επαίτες του αυτονόητου», είπε χαρακτηριστικά. Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου και Γ. Βαρεμένος, ενώ σύντομες τοποθετήσεις έκαναν και οι εκπρόσωποι όλων σχεδόν των φορέων και συλλόγων που έδωσαν το δυναμικό παρόν στηρίζοντας τις διεκδικήσεις. Δεν έκαναν το ίδιο όμως και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους, την ίδια ώρα που ούτε λίγο ούτε πολύ τα ζητούμενα είναι τα ίδια για όλους τους δήμους.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ – aixmi-news.gr
Photo – video: onairnews.grΠηγή: aerasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση