GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αλήθεια για τους μικροομολο- γιούχους που κάποιοι (σκόπιμα!) συνεχίζουν να κρύβουν...

Πολλές άγνωστες πτυχές φαίνεται ότι έχει το θέμα των μικροομολογιούχων που επανέρχεται στην επικαιρότητα ύστερα από τα χθεσινά γεγονότα ...

Πολλές άγνωστες πτυχές φαίνεται ότι έχει το θέμα των μικροομολογιούχων που επανέρχεται στην επικαιρότητα ύστερα από τα χθεσινά γεγονότα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Είναι γεγονός λοιπόν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών ειχε αγωνιστεί να εξαιρεθούν οι έλληνες μικροομολογιουχοι απο το PSI, αλλα δυστυχώς η έντονη δημόσια συζήτηση γύρω απο το θέμα και οι διάφοροι λεονταρισμοι είχαν ως αποτέλεσμα να "ξυπνησουν" κάτοχοι ελληνικών ομολόγων σε άλλες χώρες, όπως στη Γερμανία, και να ζητούν ευθυνες απο τις κυβερνήσεις τους για την εγκριση του PSI απο το Eurogroup. Η συνέπεια ήταν να τεθεί ως αυστηρός όρος απο τους ευρωπαίους και το ΔΝΤ να μην εξαιρεθούν τα φυσικά πρόσωπα .
Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ πρότεινε στους ομολογιουχους ο,τι και στα ασφαλιστικα ταμεία: Να χρησιμοποιησουν το 15 % της αξιας κάθε ομολόγου που ο κάθε ομολογιουχος έλαβε σε ισοδυναμο ρευστου απο το EFSF, για την αγορα ομολόγων νέας έκδοσης στην δευτερογενη αγορα . Αυτο μαζι με το 31.5 % της ονομαστικης αξίας των παλιων ομολόγων που ήδη είχαν λάβει σε νέα ομόλογα, θα τους επέτρεπε να αποκαταστήσουν ουσιαστικα το 100% της ονομαστικης αξίας των ομολόγων τους ( 100 - 53.5 λογω PSI = 46.5 που μοιράζονται σε 15 ισοδυναμο ρευστου σε χαρτιά του EFSF και 31.5 σε νέα ομόλογα εγγυημένα επίσης απο το EFSF ). Άλλωστε τα παλιά ομόλογα που κατείχαν είχαν πολυ μικρή αξία στη δευτερογενη αγορα . Σημασία είχε συνεπώς η ονομαστική αξία στη λήξη .
Η λύση αυτη θα μπορούσε να συνοδευτει απο φορολογικές ρυθμίσεις για τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν νέα ομόλογα και όχι παλιά που εμπίπτουν στους περιορισμούς του PSI για ίση μεταχειρηση .
Αντι όμως οι ομολογιουχοι να ακούσουν τις "πρακτικές κι υπεύθυνες" αυτές προτάσεις, όπως τις χαρακτηρίζει και σήμερα το ΠΑΣΟΚ, άκουσαν αυτούς που τους έδιναν εύκολες προεκλογικές υποσχέσεις, όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλα και τη Ν.Δ.
Επιπλέον διαμορφώθηκε μια ομάδα που προτεινε τη δικαστική οδό της μαζικής προσφυγής στο ΣτΕ, ώστε να υπάρξουν πάλι δελεστικες αμοιβές για δικηγόρους που ξέρουν οτι μικρές σχετικά αμοιβές απο πολλους εντολεις κάνουν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο άθροισμα στο όνομα του αντιμνημονιακου αγώνα!!
Τώρα, ο επίσημος σύλλογος των ομολογιουχων διαχώρισε τη θεση του απο τα στημένα επεισόδια στην ΤτΕ .
Κάποιοι πάντως φαίνεται ότι παίζουν με την αγωνία των ομολογουχων και δεν τους μεταφέρουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ το οποίο από την πλευρά του επιμένει στα ερωτήματα που έθεσε εμ τη χθεσινή ανακοίνωσή του: Γιατί οι ομολογιουχοι στρέφονται στο ΠΑΣΟΚ και όχι στο αρμοδιο υπουργείο και τον Πρωθυπουργό που τους ειχε υποσχεθεί εύκολη λύση προεκλογικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση