GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης “ΚΟΥΚΙΑ”...

Από το www.koukia.gr . Είμαστε μια εναλλακτική κοινωνική οικονομία που εφαρμόζεται στη Αθήνα και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, γιατί...

Από το www.koukia.gr.

Είμαστε μια εναλλακτική κοινωνική οικονομία που εφαρμόζεται στη Αθήνα και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, γιατί Ανταλλαγή σημαίνει και Αλληλεγγύη. Είναι ένα δίκτυο για όλους εμάς που αναζητούμε νέες μορφές συναλλαγής.
Είναι μια θετική δράση από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης, βοηθούν τις οικογένειες τους και τις επιχειρήσεις τους να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Το κάθε μέλος του δικτύου προσφέρει στους άλλους υπηρεσίες και προϊόντα.
Οι προσφορές τους ανακοινώνονται στο δίκτυο μέσα από ταξινομημένες αγγελίες. Η πληρωμή γίνεται ΚΑΙ σε Κουκιά, ένα εικονικό νόμισμα που η χρήση του περιορίζεται μέσα στο δίκτυο.
Κάθε μέλος δημιουργεί κωδικούς πρόσβασης στο δίκτυο και μπορεί με αυτούς να κάνει συναλλαγές όπως επίσης και να βλέπει ανά πάσα στιγμή τις υπηρεσίες, τα προϊόντα που προσφέρονται σε αυτό, και τους διαφημιζόμενους του δικτύου.
Κάθε λογαριασμός μπορεί να είναι θετικός ή αρνητικός. Θετικός λογαριασμός σημαίνει ότι κάποιος έχει προσφέρει περισσότερα από όσα έχει πάρει (και μάλλον έχει έρθει η ώρα να πάρει) και αρνητικός ότι έχει πάρει περισσότερα από όσα έχει δώσει (και μάλλον έχει έρθει η ώρα να δώσει). Ούτως ή άλλως οι λογαριασμοί δεν μπορούν να εξαργυρωθούν σε ευρώ, υπάρχουν μόνο για να κρατάμε λογαριασμό πόσα έχουμε δώσει και πόσα έχουμε πάρει.
Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης έχει μελετηθεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν υπάρχουν τόκοι ή ανατοκισμοί και τοκογλυφία.

5 σχόλια

  1. ΝΑΙ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΣ ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς ο Αντωνάκης δεν είναι μόνος. Η επιστολή έπρεπε να απευθυνόταν και στους τρεις από το ¨Τριο Στούτζες¨της Ελληνικής πολιτικής σκηνής (και όχι μόνο).
    Ένα ¨Τριο Στούτζες¨, που παρόλο το σαματά και το θόρυβο, το μόνο που κατάφεραν είναι μια τρύπα στο νερό!

    Καπετάν Μακρύς. Σύντομα θα τελειώσει αυτή η "κωμωδία"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΚΡΥ ΕΙΣΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AYTOI TO ΤΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡ,,,,Α ,ΖΟΥΝ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ .ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΜΕΝΕΙ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ,ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΨΥΧΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΧΟΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τα θανατολάγνα Τρωκτικά και κάθε Κοράκι

    Τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αφορούν περιστατικά αυτοκτονιών οι οποίες αποπειράθηκαν ή τελέσθηκαν. 677 το 2009, 830 το 2010, 927 το 2011 και 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012, σύνολο 3124.

    Τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ 2000-2009 (http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4658953), αφορούν 3661 τελεσθείσες αυτοκτονίες, με ελάχιστο 322 (2002) και μέγιστο 402 (2006), αύξηση 25%. Το 2007 έπεσαν στις 328, μείωση περίπου 20%. Το 2009 ήταν 391 τελεσθείσες (ΕΛΣΤΑΤ) και 677 τελεσθείσες+απόπειρες (Αστυνομία). Ευτυχώς από τα μικτά στοιχεία της Αστυνομίας, γενικώς περίπου οι μισές είναι αυτοκτονίες (το 2009, σε 677 καταγραφες της Αστυνομίας, 391 είναι οι τελεσθείσες σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ – βλ. και ιταλική ISTAT http://www.istat.it/it/archivio/68812). Πολλοί θα παρατηρήσουν ότι στη συγκεκριμένη δεκαετία καταγράφονται 3,3 αυτοκτονίες /100.000 κατοίκους, έναντι 6,7/100.000 κατοίκους στη γειτονική Ιταλία, που είχε από τους χαμηλότερους δείχτες στην Ευρώπη.

    Η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, παίρνει στοιχεία από τις αιτίες θανάτου και όχι από την αστυνομία (απόπειρες+εκτελεσθείσες). Αν λοιπόν η συλλογή στοιχείων είναι η διεθνώς ενδεδειγμένη και έχει μεθοδολογική ομοιογένεια και έγινε με επιστημονική επιμέλεια στα συγκρινόμενα χρόνια, το ποσοστό της χρυσής δεκαετίας μάλλον ήταν το χαμηλότερο που σημειώθηκε ποτέ στον πλανήτη.

    Ας σημειώσουμε ότι και πριν το 2009 υπήρχαν αυτοκτονίες στην Ελλάδα, ακόμα και σε περιόδους οικονομικού οργασμού. Στη δεκαετία 2000-2009 υπήρξαν αυξομειώσεις της τάξης του 20-25% ακόμα και από χρόνο σε χρόνο. Και φυσικά, ένα μέρος των αυτοκτονιών αποδίδεται σε οικονομικά προβλήματα (που προφανώς σήμερα έχει αυξηθεί).

    Προσεγγιστικά λοιπόν αυξήθηκαν, ευτυχώς όχι δραματικά. Ακριβέστερη βέβαια είναι η καταγραφή αιτίας θανάτου στην οποία αναφέρονται οι ευρωπαϊκές στατιστικές υπηρεσίες και η ΕΛΣΤΑΤ.

    Γι' αυτό ας περιμένουμε στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ και μια ανάγνωση και ερμηνεία από τους ειδικούς. Οι τραμπάκουλες του Κοινοβουλίου και του Τύπου δεν είναι οι καλύτεροι επιστήμονες για να διαβάζουν και να αναλύουν στατιστικά δεδομένα.

    Καλό θα ήταν κάθε είδους τρωκτικό ή κοράκι, να μη σκυλεύει τους αυτόχειρες, για να στηρίξουν τις μαλακές ιδέες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση