GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πακιστάν: Πολιτικό κόμμα από τον δημιουργό του πυρηνικού προγράμματος

Ο δόκτωρ Αμπντουλ Καντίρ Χαν θεωρείται ακόμη ήρωας στη χώρα του   Ο «πατέρας» της πυρηνικής βόμβας του Πακιστάν, Αμπντουλ Καντίρ...

Ο δόκτωρ Αμπντουλ Καντίρ Χαν θεωρείται ακόμη ήρωας στη χώρα του
 
Ο «πατέρας» της πυρηνικής βόμβας του Πακιστάν, Αμπντουλ Καντίρ Χαν, ίδρυσε πολιτικό κόμμα με το οποίο προτίθεται να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα την άνοιξη και οι οποίες θεωρούνται κρίσιμο τεστ για τη χώρα.
Η εφορευτική επιτροπή, στην οποία κατατέθηκαν την Τετάρτη τα έγγραφα ίδρυσης του κόμματος, επιβεβαίωσε ότι το «Κίνημα για τη Σωτηρία του Πακιστάν» περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα 19 νέα πολιτικά κόμματα που πήραν την έγκριση για τη συμμετοχή τους στις εκλογές.
Ο Αμπντουλ Καντίρ Χαν, 76 ετών, πρώην επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Πακιστάν, θεωρείται ακόμη ήρωας στη χώρα του μολονότι το 2004 είχε παραδεχτεί ότι πούλησε απόρρητα πυρηνικά μυστικά στο Ιράν, τη Λιβύη και τη Βόρεια Κορέα.
Επί πέντε χρόνια είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και αφέθηκε ελεύθερος το 2009.
Ο γενικός γραμματέας του κόμματος χαιρέτισε την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής που επιτρέπει στο κόμμα να διεκδικήσει την ένταξή του στο Κοινοβούλιο.

«Η χώρα φλέγεται: η ζωή των ανθρώπων έχει γίνει άθλια εξαιτίας του πληθωρισμού, της ανεργίας, της ενεργειακής κρίσης, της φτώχειας και του μίσους. Ολα τα πολιτικά κόμματα απέτυχαν»
είπε ο Σοντρί Χουρσίντ Ζαμάν.
Εκπρόσωπος του κόμματος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα το κόμμα να συμμαχήσει με άλλα δεξιά κόμματα που δεν συμμετέχουν ούτε στον κυβερνητικό συνασπισμό ούτε στην αντιπολιτευόμενη Μουσουλμανική Ενωση του Ναουάζ Σαρίφ.
Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν μέσα σε διάστημα 60 ημερών μετά τη διάλυση του Κοινοβουλίου, κάτι που θα γίνει στις 17 Μαρτίου.
Επομένως, η ημερομηνία διεξαγωγής τους θα οριστεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαΐου.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση