GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τελευταία των συντεχνιών…

Η χθεσινή κωμικοτραγική συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφιση των μέτρων μένει να φανεί αν θα εξελιχθεί σε «ταφόπλακα της κοινωνίας», ή σ...

Η χθεσινή κωμικοτραγική συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφιση των μέτρων μένει να φανεί αν θα εξελιχθεί σε «ταφόπλακα της κοινωνίας», ή σε ταφόπλακα των συντεχνιών που έθιγε.
Όσοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ, συνέβαλαν στο να αρχίσει η αρχή του τέλους για αυτήν την νωθρή κατάσταση…
για την οποία τα κόμματα εξουσίας έχουν προφανώς τεράστιες ευθύνες. Λειτουργώντας ο καθένας ξεχωριστά ως μια σύγχρονη Μήδεια, σκότωναν ένα-ένα τα παιδιά-συντεχνίες που γαλουχούσαν με τέχνη και συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Δικηγόροι και φορτοεκφορτωτές, φοροτεχνικοί και λογιστές, βυτιοφορείς, και γιατροί, ξεναγοί και εφημεριδοπώλες, περιπτερούχοι και οδηγοί ταξί, φαρμακοβιομήχανοι και προμηθευτές και φυσικά η ισχυρότερη όλων, η συνδικαλιστική συντεχνία των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (βλέπε Φωτόπουλος και όμοιοι του) ένιωσαν στο πετσί τους χθες την προσπάθεια αποδόμησης των προνομίων τους εις βάρος των πολλών. Προνομίων που για δεκαετίες εξέτρεφαν την μετριότητα, την αντιπαραγωγικότητα, την ανισοκατανομή ευκαιριών και δυνατοτήτων στο επιχειρείν, τον μισθολογικό παραλογισμό και εν τέλει την διαιώνιση μιας κατακερματισμένης κοινωνίας όπου το κάθε κομμάτι της φυτοζωούσε εις βάρος του άλλου και όλα μαζί εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των πολλών.
Μια όμως συντεχνία έμεινε στο απυρόβλητο. Και δεν είναι άλλη από αυτή των υπαλλήλων της Βουλής οι οποίοι αρνήθηκαν να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, όπως πρότεινε την τελευταία στιγμή με τροπολογία του ο Υπουργός Οικονομικών. Εικόνες ντροπής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Φωνές από αγανακτισμένες καλοντυμένες μεσήλικες, τις οποίες «το σύστημα» όχι μόνο τις έβαλε να δουλέψουν υπερωριακά μέχρι αργά το βράδυ (με αποτέλεσμα να χάσουν τα τούρκικα σίριαλ της βραδινής ζώνης) αλλά άκουσαν στο τέλος και τον κύριο Στουρνάρα να προτείνει την μισθολογική τους ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο! Άκουσον άκουσον! Να ενταχθούν εκεί που η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκεται υπομένοντας τις περικοπές και τους κανόνες μισθολογικής εξέλιξης. Δεν είναι άραγε προσβολή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο να εξισώνονται οι υπάλληλοι του με την υπόλοιπη «πλέμπα»; Και αυτό άραγε δεν πρέπει να αποτραπεί από τους υποτιθέμενους προστάτες της εργατιάς και του λαού;
Η Κυβέρνηση, υπό τον φόβο της ακύρωσης της ψηφοφορίας, απέσυρε την προσθήκη και δεσμεύτηκε να την επαναφέρει σε επόμενο νομοσχέδιο. Αν θέλουμε να ξεκινήσουμε την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη στο ευρύτερο πολιτικό μας σύστημα, ιδού η ευκαιρία. Το πρώτο πράγμα που θα διορθωθεί να είναι η μισθολογική εξίσωση αυτών των ανθρώπων με όλους τους υπολοίπους. Θα έχει καταβαραθρωθεί και το τελευταίο συντεχνιακό παραμάγαζο της μεταπολίτευσης. Αυτό που δημιουργήθηκε καθ’ολοκληρίαν από το σάπιο κομματικό σύστημα και που τώρα ασθμαίνοντας και αιμορραγώντας προσπαθεί εκβιαστικά να περισώσει τις 200.000 ευρώ εφάπαξ, τα δώρα, τους επιπλέον μισθούς και την δήθεν πολυτέλεια να θεωρείσαι «ο εκλεκτός», ο διαφορετικός από τους υπολοίπους.
Αν για κάτι έπρεπε η κοινοβουλευτική δημοκρατία να ντράπηκε εχθές είναι για την ποιότητα των υπαλλήλων της (οι οποίοι απεχώρησαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας) αλλά και για τους συνδικαλιστικούς τους προστάτες που τυγχάνει να είναι και αρχηγοί κομμάτων εντός του Κοινοβουλίου. Ντροπή και πάλι ντροπή.
statesmen.gr
kafeneio-gr.blogspot.com

1 σχόλιο

  1. Ψήφισαν χτες και σήμερα τους ξεβράκωσε ο Σόιμπλε. Δόση γιοκ. Άρα έλεγαν ψέματα ότι τελειώνουν τα ταμεία αποθέματα στις 16 Νοεμβρίου. Ψεύτες και εκβιαστές ! Αλλά τώρα έγιναν ρόμπες και έχουν εξαφανιστεί. Πήραν το τρίτο το μακρύτερο οι 153. Και ξεφτιλίστηκαν και τους ταπείνωσαν οι ξένοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση