GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Αμερικανοί ψήφισαν για δουλειές, ΕΣΥ και φόρο στους πλουσίους

Τον πρώτο απολογισμό του αποτελέσματος κάνουν οι New York Times. Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει μόλις επανεκλεγεί και η σύζυγός του, Μισέ...



Τον πρώτο απολογισμό του αποτελέσματος κάνουν οι New York Times.
Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει μόλις επανεκλεγεί και η σύζυγός του, Μισέλ, σπεύδει να τον αγκαλιάσει τρυφερά από πίσω, υπό το βλέμμα ικανοποίησης του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν EPA/SHAWN THEW.
 
Η επανεκλογή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ήταν μια ισχυρή απόδειξη πως ο αμερικανικός λαός επέλεξε να αποδεχτεί τις οικονομικές πολιτικές των Δημοκρατικών, σχετικά με την αύξηση των θέσεων εργασίας, τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, την αύξηση των φόρων και την ισορροπημένη μείωση του ελλείμματος.
Αυτό τονίζει στο ανυπόγραφο κεντρικό άρθρο της η εφημερίδα New York Times κάνοντας τον πρώτο απολογισμό του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
«Η νίκη του προέδρου εξαρτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις Μεσοδυτικές πολιτείες όπως το Οχάιο, όπου το σχέδιο διάσωσης των αυτοκινητοβιομηχανιών, το οποίο στήριξε  ο Ομπάμα αλλά στο οποίο αντιτέθηκε ο Ρόμνεϊ, αποδείχθηκε πολύ δημοφιλές, για τον απλό λόγο ότι λειτούργησε. Οι ψηφοφόροι της πολιτείας αποδέχτηκαν το επιχείρημα του προέδρου ότι η κυβέρνηση έχει ένα σημαντικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και την ενίσχυση της οικονομίας» γράφει η έγκυρη εφημερίδα.
Οσο για τον Ρόμνεϊ, οι NY Times εκτιμούν ότι την πάτησε, μεταξύ άλλων και λόγω των ξενοφοβικών θέσεών του στομεταναστευτικό. «Οπως αποδεικνύεται, ο Ρόμνεϊ έλαβε τη μοιραία απόφαση να ακολουθήσει σκληρή τακτική σχετικά με τη μετανάστευση. Αυτό του χάρισε ένα ηχηρό «όχι» από τον λατινοαμερικανικό πληθυσμό των ΗΠΑ.
Υιοθετώντας την σχεδόν προκλητική άποψη ότι οι παράνομοι μετανάστες θα μπορούσαν να εξαναγκάζονται σε «αυτο-απέλαση» και επαινώντας το σκληρό νόμο για τη μετανάστευση στην Αριζόνα, ο Ρόμνεϊ αποδείχτηκε πως ειχε να ανέβει μια… ανηφόρα  στη Φλόριντα και σε πολλές ακόμα σημαντικές πολιτείες, αφού μόνο το ένα τρίτο των ψηφοφόρων συμφώνησε ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να απελαθούν, ενώ τα δύο τρίτα ενέκριναν κάποιο τρόπο για νόμιμη παραμονή και ιθαγένεια» τονίζεται στο editorial.
Η νίκη Ομπάμα δεν δείχνει μια χώρα μονιασμένη, κατά την εφημερίδα: «Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί υποστήριξαν τον Ρόμνεϊ, ενώ οι φτωχότεροι ψήφισαν τον Ομπάμα. Οι Αφροαμερικανοί και οι Ισπανοί υποστήριξαν με συντριπτική πλειοψηφία τον Ομπάμα, ενώ οι λευκοί άνδρες ψήφισαν Ρόμνεϊ. Το 60% των ψηφοφόρων δήλωσαν ότι οι φόροι θα πρέπει να αυξηθούν είτε για τους πλούσιους είτε για όλους, ενώ μόλις το 35% είπε ότι δεν πρέπει να επιβληθούν σε όλους: αυτοί οι τελευταίοι ψηφίσαν υπέρ του Ρόμνεϊ». (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση