GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Financial Times: Περισσότερο χρόνο ζητούν για την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι

Για συμβιβαστική λύση που βρέθηκε ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ευρωζώνη κάνουν λόγο οι Financial Times. Αν και οι λε...

Για συμβιβαστική λύση που βρέθηκε ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ευρωζώνη κάνουν λόγο οι Financial Times.
Αν και οι λεπτομέρειες είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κόκκινες γραμμές του ΔΝΤ για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 φαίνεται να κάμπτονται, καθώς φαίνεται ότι η Ελλάδα χάνει το συγκεκριμένο στόχο. Ο όρος αυτός αποτελούσε μέχρι πρότινος απαραβίαστο σημείο αναφοράς της «βιωσιμότητας του χρέους για το Ταμείο.
Οι Financial Times αναφέρουν, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εκτιμούν ότι με τη λήψη πρόσθετων μέτρων ανακούφισης είναι εφικτός ο στόχος για το χρέος στο 110% του ΑΕΠ το 2022.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η λύση για τη μείωση του ελληνικού χρέους είναι ένας συνδυασμός της μείωσης επιτοκίων στα υφιστάμενα δάνεια της Ελλάδας, της επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων, της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων και της παραίτησης της ΕΚΤ από τα κέρδη λόγω των ελληνικών ομολόγων που κατέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση