GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκικό αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως

Πάνω από τη Λέσβο πέταξε σήμερα το πρωί τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38, χωρίς να έχει υποβάλει σχέδια πτήσεως στο FIR Αθην...



Πάνω από τη Λέσβο πέταξε σήμερα το πρωί τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38, χωρίς να έχει υποβάλει σχέδια πτήσεως στο FIR Αθηνών.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το τουρκικό αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 9:52 το πρωί, πέταξε πάνω από το νοτιοανατολικό άκρο της Λέσβου, σε ύψος 15.000 ποδιών από τις 9:54 έως τις 9:56 και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 9:58.
Είναι η τρίτη φορά φέτος που τουρκικά αεροσκάφη υπερίπτανται ελληνικού εδάφους. Στις 9 Ιανουαρίου τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τη Ρω, σε ύψος μόλις 200 ποδιών και στις 15 Φεβρουαρίου δύο τουρκικά μαχητικά είχαν πετάξει πάνω από το Αγαθονήσι, σε ύψος 3.700 ποδιών.
Συνολικά, στο FIR Αθηνών εισήλθαν 7 τουρκικά αεροσκάφη. Καταγράφηκαν 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 5 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του βόρειου – από την τετράδα των μαχητικών, του κεντρικού, από το εκπαιδευτικό Τ-38- και νοτιοανατολικού Αιγαίου από δύο CN-235.
Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Πηγή: epikaira.gr

4 σχόλια

  1. Και τι έγινε, μήπως έμεινε για πάντα, ότι μπαίνει βγαίνει λέει ο λαός για τέτοια πράγματα θα στεναχωρηθούμε έχουμε φάει τέτοια χαράτσια φάπες κοψίματα συντάξεων φαρμάκων που αυτά που μας μπαίνουν και βγαίνουν σε δυο λεπτά θα μας πειράξουν όταν μάλιστα δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GIATI DEN MPOROUME NA KANOUME TIPOTA;
    OPADOS THS REPOUSH EISAI;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά ρε φιλε με καυσόξυλα θα πετάνε τα αεροπλάνα ή θα δώσει ο Ακης ο Γιάννος ο Γιωργάκης ο Νικολάκης ο συγγραφέας ο Βοσκός κάτι από τα κλεμμένα ή θα βάλουν όλοι ρεφενέ να πάρουμε κάνα λίτρο βενζινούλα για να πετάξουν τα ελληνικά αεροπλανάκια που κάνουν συντήρηση κάθε οπότε χαλάνε.
    Μην ακούς την παραμύθα η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, βυθίστηκε ο Τιτανικός είμαστε στα σωσίβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα όπλα φτάνεις όταν σου έχουν τελειώσει όλα τα άλλα πολιτικά "όπλα", π.χ. η "μπλόφα"...

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση