GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβαθμίζει την Ιρλανδία ο Fitch

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναθεώρησε προς τα πάνω σε «σταθερή» από «αρνητική» την προοπτική του κρατικού χρέους της Ιρλανδίας, τ...


Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναθεώρησε προς τα πάνω σε «σταθερή» από «αρνητική» την προοπτική του κρατικού χρέους της Ιρλανδίας, το οποίο αξιολογεί σε BBB+, κάτι που σημαίνει ότι δεν προβλέπει να το υποβαθμίσει περαιτέρω άμεσα, επικαλούμενος την συνέχιση της προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης και την σταδιακή ενίσχυση της οικονομίας της.
Ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση του αξιόχρεου του ιρλανδικού δημόσιου χρέους, ενώ βελτίωσε την αξιολόγηση της προοπτικής του από «αρνητική» σε «σταθερή».
Η κίνηση αυτή του οίκου «αντανακλά τη συνεχιζόμενη πρόοδο της Ιρλανδίας σε ό,τι αφορά την δημοσιονομική εξυγίανση», την «οικονομική ανακαμψη», καθώς και «τη βελτίωση των επιλογών σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση της» από τις αγορές, εξήγησε ο Fitch.
O οίκος προβλέπει σχεδόν μηδενική ανάπτυξη για την Ιρλανδία το 2012, αλλά σημειώνει πως αυτό είναι καλύτερο από το 0,5% για το σύνολο της ευρωζώνης και πολύ καλύτερο συγκριτικά από ό,τι αναμένει για τις άλλες χώρες της λεγόμενης ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση