GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο «χτύπημα» από Fitch στην Κύπρο

Στην υποβάθμιση των κυπριακών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, δύο 24ωρα μετά την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας και μ...

Στην υποβάθμιση των κυπριακών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, δύο 24ωρα μετά την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας και μόλις λίγες ώρες ύστερα από την ανακοίνωση ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Fitch υποβάθμισε τις Τράπεζα Κύπρου, Cyprus Popular Bank και Ελληνική Τράπεζα υποβαθμίστηκαν σε ‘BB-’ από ‘BB’ προηγουμένως, με αρνητικές προοπτικές.
Οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης επισημαίνουν ότι η υποβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου και της Cyprus Popular Bank αντανακλά τις εκτιμήσεις τους ότι θα χρειαστούν μεγάλη κεφαλαιακή στήριξη.
Αμφισβητούν, μάλιστα, την ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει γρήγορα και αποτελεσματικά τις απαραίτητες προσαρμογές, επικαλούμενοι τις καθυστερήσεις των διαπραγματεύσεων για το πακέτο διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση