GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απόγνωση του Παπακωνσταντίνου...

Σε απόγνωση φαίνεται να είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, γεγονός το οποίο μαρτυρούν οι τελευταίες του ενέργειες αναφορικά με την εμπλ...


Σε απόγνωση φαίνεται να είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, γεγονός το οποίο μαρτυρούν οι τελευταίες του ενέργειες αναφορικά με την εμπλοκή του στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.
Με επιστολές προς FT και Economist, ο πρώην υπουργός πραγματοποιεί μία ύστατη προσπάθεια να σώσει την «τιμή» του ονόματός του, δικαιολογώντας τη θέση του, δηλώνοντας ότι το CD με τη λίστα Λαγκάρντ ποτέ δε χάθηκε.
Με ανυπόστατα επιχειρήματα, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξηγεί στα δύο ξένα έντυπα, τα γεγονότα εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τον τρόπο που τα παρουσίασε στη Βουλή στη διάρκεια της ακρόασής του για την υπόθεση της επίμαχης λίστας.
Πιο αναλυτικά, στην επιστολή-απάντησή του προς τον Economist, με αφορμή άρθρο με τίτλο “A national sport no more”, ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει αναληθές ότι «ποτέ δεν ασχολήθηκα περαιτέρω με το θέμα».
«Ακριβώς το αντίθετο ισχύει» υπογραμμίζει, «δεδομένου ότι έδωσα σαφείς οδηγίες προς την κατεύθυνση της διερεύνησης. Τις επανέλαβα κατά την παράδοση της πλήρους λίστας στο νέο επικεφαλής του ΣΔΟΕ (κάτι το οποίο επιβεβαίωσε κι ο ίδιος στην ακρόασή του στη Βουλή). Λίγο αργότερα έφυγα από το υπουργείο μετά τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου. Η πληροφορία συνεπώς ποτέ δεν “χάθηκε”, όπως ισχυρίζεστε, καθώς παρέδωσα όλα τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές (και φυσικά έκτοτε έχουν διαρρεύσει και τα ονόματα έχουν δημοσιευθεί). Είναι σαφές βέβαια ότι δεν έγινε σωστή διερεύνηση».
Να υπενθυμιστεί πως στις 24 Οκτωβρίου, ωστόσο, κατά την ακρόασή του στη Βουλή, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πει: «Το αρχικό αρχείο με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη στο γραφείο μου. Δεν ξέρω που είναι. Δυστυχώς δεν ξέρω που είναι σήμερα!».
«Το πρωτότυπο αρχείο είναι στη Γαλλία! Και ελπίζω να επανέλθει στην Ελλάδα, για να σταματήσει η σπέκουλα με τις αλλοιώσεις. Να έρθει εδώ με όλα τα συνοδευτικά και να διαπιστωθεί εάν έχει αλλοιωθεί» είχε αναφέρει.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ακόμη ότι, κατά τη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ, «η Ελλάδα επιτέλους άρχισε σοβαρά να αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή, με ποινές φυλάκισης για τους φοροφυγάδες, τη δήμευση της περιουσίας τους, με τη θέσπιση του Οικονομικού Εισαγγελέα, τη δημιουργία ειδικών φορολογικών δικαστηρίων, καθώς και με την πλήρη άρση του τραπεζικού απορρήτου… Είναι, ωστόσο οι αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν τότε που έχουν οδηγήσει επώνυμους στη φυλακή για φορολογικές παραβάσεις -για πρώτη φορά στην Ελλάδα».
Το γεγονός ωστόσο είναι ότι, επί θητείας του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, η φοροδιαφυγή εκτοξεύθηκε στα ύψη, δημιουργώντας «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό. Όσο για το «κυνήγι» επωνύμων, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις εκείνων που οδηγήθηκαν, τελικά, στη φυλακή και ακόμα λιγότερες εκείνες οι υποθέσεις, στις οποίες εισπράχθηκαν πρόστιμα για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Η επιστολή του στους Financial Times
Επιστολή έστειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου και στους Financial Times, με αφορμή το άρθρο «Μαίνεται η θύελλα για τη λίστα Λαγκάρντ».
Στην επιστολή του, κατηγορεί την εφημερίδα ότι παραλείπει εντελώς να αναφέρει «το γεγονός ότι, χάρη στη δική μου προσωπική πρωτοβουλία, έλαβε η ελληνική κυβέρνηση την πληροφορία αυτή (σ.σ. τη λίστα Λαγκάρντ)».
«Εγώ ζήτησα τη λίστα και αυτή παραδόθηκε από τις γαλλικές αρχές στα τέλη του 2010» λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου, «φυσικά με τον όρο ότι η σχετική πληροφορία θα ήταν αντικείμενο χειρισμού από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες ανεπίσημα και με εμπιστευτικό τρόπο, όπως έπραξαν άλλες κυβερνήσεις για τους πολίτες άλλων χωρών στη λίστα».
«Στη συνέχεια» τονίζει ο πρώην υπουργός, πάντα απευθυνόμενος στους αρμόδιους της εφημερίδας, «αναφέρετε ότι δεν έδωσα εντολή στο ελληνικό ΣΔΟΕ να προβεί σε πλήρη έρευνα. Αυτό είναι παντελώς αναληθές. Το έκανα, όχι μια αλλά πολλές φορές. Έδωσα αρχικά τους 20 μεγαλύτερους λογαριασμούς (που αντιστοιχούσαν περίπου στο ήμισυ του συνόλου των καταθέσεων) στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη για πρώτο έλεγχο. Και του έδωσα εντολή για περαιτέρω έλεγχο, όταν ανέφερε τις πρώτες διαπιστώσεις του περί αποκλίσεων μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και κεφαλαίων στο εξωτερικό. Αυτό έκανα και πάλι σε σύσκεψη που συγκάλεσα ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό, παρουσία διαφόρων προσώπων».
»Έκανα και πάλι το ίδιο με το νέο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη, στον οποίο έδωσα τα πλήρη στοιχεία που παραλάβαμε (το επιβεβαίωσε ο ίδιος σε ακρόαση από τη Βουλή). Για την ακρίβεια, εκ του νόμου το ΣΔΟΕ θα πρέπει να ερευνά κάθε παρόμοια πληροφορία στο πλαίσιο των καθηκόντων του και δεν θα έπρεπε να περιμένει «πολιτικές εντολές» σχετικά. Και πώς εξάλλου θα μπορούσε η πληροφορία να έχει «αποκρυφθεί» όπως ισχυρίζεστε, όταν την παρέδωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες, και φυσικά έκτοτε έχει διαρρεύσει και τα ονόματα έχουν δημοσιοποιηθεί; Σας υπενθυμίζω επίσης ότι με τον ανασχηματισμό στα μέσα Ιουνίου 2011 έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών».
Οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Καπελέρης και Διώτης, έχουν διαψεύσει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τους ζήτησε έλεγχο της λίστας, ενώ και ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι δεν έγινε η καλύτερη δυνατή διαχείριση.
: newsbomb.gr
Πηγή:kostasxan.blogspot.com

9 σχόλια

  1. Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ "ΣΠΑΣΜΕΝΑ".
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ;
    ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΗΛΗΘΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε 4 ΝΟΕ 2012 8:10:00 Μ.Μ., το στικάκι βρίσκεται μέσα στα κυτταριτιδιασμένα κωλομέρια του θεσσαλονικιού μπουχέσα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΧΩΣΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΖΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΑ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
    ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως γονιός, καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς να μη ψηφίσουν, αύριο Δευτέρα, τη ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚ και την παράταξη της ΔΗΜΑΡ. Ψηφίστε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, αριστερά σχήματα, χριστ. εναλλ. κίνηση εκπαιδευτικών, ότι άλλο, όχι, όμως τις 3 παρατάξεις των 3 κομμάτων της καταστροφής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το λαμόγιο πρέπει επιτέλους να πληρώσει για όσα κακά επέβαλε στους πολίτες αυτής της χώρας. Δε θα ξεχάσω ποτέ το ύφος και την οίηση που είχε α)στην έκθεση της Θεσσαλονίκης το 2009 όταν το ΠΑΣΟΚ (αντιπολίτευση τότε) ήταν στα πρόθυρα της εξουσίας και β) όταν πήγε να παραλάβει το οικονομικό υπουργείο με τη Λούκα Κατσέλη όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε τις εκλογές. Μετά άρχισε τους Τιτανικούς και για εμάς άρχισαν τα βάσανα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κουφάλα κοζανιτη θα χρειαστεις ειδικα πατομπουκαλα να βλεπεις γιατι για πολλα χρονια θα βλεπεις την ζωή ριγέ.

    Μπροστινό σε βαλανε ρε σαπιε και θα πληρωσεις για πολλους ακομα και για τον ηλιθιο που σε εβαλε μπροστα καλα δεν ηξερες δεν ρωταγες για τους ριχτερ παπανδρεου οι ανθρωποι ειναι ριχταδικο πρωτο με εμπειρια και παραδοση κατι μελισταλακτους σαν και σενα που ψοφανε για εξουσια και δημοσιοτητα ψαχνουν να τους χρυσωσουν το χαπι και μετα τους αφηνουν στο χαντακι παλια μεθοδος σιγουρη συνταγη.

    Ακριβο μαρμαρο θα πληρωσεις χαζοχαρουμενε, μια χωρα ολοκληρη κατεστρεψες αχρηστε χωρις να εχεις τον παραμικρό ενδοιασμό εκτος από κοροιδο μπροστινος εισαι και μαλακας γιατι πιστεψες ενα τροφιμο ψυχιατρειου που μεχρι στιγμής είναι εξω αλλα θα μπουζουριαστεί και αυτος και ολο το τρελλοσοι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ ΤΩΡΑ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.
    ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΓΚΙΩΡΟΙ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;;;;;;
    ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ;
    ΝΟΜΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΤΑ ΧΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;
    ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΙ.
    ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΤΩΡΑ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητε κ Παπακωνσταντινου

    Καταλαβαίνω την αγωνία σας και τον εκνευρισμό σας, αν πηγαινατε σε κάποιο γιατρο θα σας συνισουσε ηρεμία και διακοπές.

    Αυτο σας προτείνω και εγώ διακοπες για καμια 25αρια χρονια στον Κορυδαλλό μαζι με καλούς φίλους όπου θα βρειτε την ηρεμια σας και ασφαλώς την μνήμη σας και θα θυμηθείτε τα πάντα.
    Ο Κορυδαλλός ειναι ενα ανακαινισμένο μοντερνο και υπερσυγχρονο spa με ολες τις ανεσεις και ειδικη πτέρυγα για το jet set και τους vip.
    Περα απο τους παλιούς φίλους θα κανεις και καινουργιες γνωριμίες με ατομα που σε περιμενουν πως και πως να σε "γνωρίσουν" μην τους παρεξηγησεις η κραιπάλη και η χλιδή του spa τους εχει λίγο αλλοτριώσει και εχουν παραξενα και περίεργα γουστα να εισαι καλός μαζι τους και θα σου φερθουν υπέροχα σαν βασίλισσα θα νοιώθεις.

    Γιαυτό σου λεω μην στεναχωριεσαι ετοιμαζε σιγα σιγα την βαλιτσουλα σου για να βρεις την υγεια σου, που ξερεις μετα από την ξεκουραση και την καλοπέραση μολις βγεις απ΄οτο spa μπορείς να κανεις ενα νεο ξεκινημα στην Συγγρού όχι στα γραφεία της ΝΔ γιατι και αυτα άδεια θα ειναι αλλα στο πεζοδρόμιο. Ηγριά κότα εχει το ζουμι ετσι λέει ο λαός και αμα ειναι κοκορας λυγιστός εκει να δεις τι γινεται. Οποτε κατι που θα γινει συντομα συντομεψε το από μονος σου κερδος και εμπειρία θα έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση