GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ποντάρει" στην Ελλάδα η Gazprom

Η διοίκηση του διεθνούς κολοσσού της ενέργειας Gazprom υποστηρίζει πως δεν εγκαταλείπει τα σχέδια...

Η διοίκηση του διεθνούς κολοσσού της ενέργειας Gazprom υποστηρίζει πως δεν εγκαταλείπει τα σχέδια...για τη διακλάδωση του αγωγού South Stream μέσω της Ελλάδας.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Russia Today ο αναπληρωτής πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom Αλεξάντρ Μεντβέντεφ, δεν έχουν εγκαταλειφθεί οριστικά τα σχέδια κατασκευής του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου προς την Ιταλία μέσω της χώρας μας.
"Δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση πάνω σε αυτό το θέμα. Βεβαίως, η κυριότερη διαδρομή έχει ήδη δρομολογηθεί, αλλά εξακολουθούμε να εξετάζουμε την εκδοχή να κατασκευαστή διακλάδωση του South Stream μέσω της Ελλάδας, ως την Ιταλία. Εξαρχής σκοπεύαμε να επιλέξουμε ως τελικό προορισμό το Μπαουμγκάρντεν της Αυστρίας, ενώ για τη δεύτερη γραμμή προγραμματίσαμε την διαδρομή προς την Ιταλία, μέσω της Ελλάδας, ως εφεδρική εκδοχή. Αλλά τελικά τα σχέδια αυτά άλλαξαν και αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε αγωγό μέσω της Σλοβενίας, που θα καταλήγει στην ιταλική πόλη Ταρβίζιο" ανέφερε ο κ. Μεντβέντεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση