GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νταλάρα: Αυτό που πετύχαμε με το PSI δεν έχει προηγούμενο

Αυτό που πέτυχε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο με το PSI δεν έχει προηγούμενο, τόνισε ο επικεφαλής του IIF Τ. Νταλάρα, κατά τη δ...

Αυτό που πέτυχε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο με το PSI δεν έχει προηγούμενο, τόνισε ο επικεφαλής του IIF Τ. Νταλάρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της ζώνης του ευρώ τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η άποψη μου παραμένει η ίδια. Λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη είναι απαραίτητη», τόνισε ο αξιωματούχος του IIF, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως είναι ειρωνεία να μιλάει σήμερα την ώρα που Έλληνες και Ευρωπαίοι είναι στους δρόμους.
Η Ελλάδα έχει κάνει μία άνευ προηγουμένου αναδιάρθρωση, τόνισε ο κ. Νταλάρα, ενώ σημείωσε ότι Ελλάδα και Ευρώπη βρίσκονται αντιμέτωπες με νέες ευκαιρίες παρά την κρίση. Παράλληλα χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την ψήφιση των μέτρων.
Μπορεί να υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις σε μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, τόνισε ο αξιωματούχος, ενώ χαρακτήρισε αξιοθαύμαστες τις θυσίες του ελληνικού λαού.
«Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της. Δεν υπάρχει λόγος να θεωρεί κάποιος ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό», υπογράμμισε.
Αναφορικά με την κυβέρνηση συνασπισμού, τόνισε ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών, ενώ σημείωσε πως παρά την κριτική οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου είχαν σημειώσει πρόοδο.
Ειδικότερα για τις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Νταλάρα χαρακτήρισε εξαιρετικές τις επιδόσεις τους πριν την κρίση, σημειώνοντας ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκαν σε υψηλά επίπεδα, ενώ τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, ο κ. Νταλάρα τις χαρακτήρισε θετικές όσον αφορά την ενεργοποίηση του ESM και του προγράμματος αγοράς ομολόγων (OMT) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παράλληλα σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις για την τραπεζική ένωση είναι καίριες.
Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, χαρακτήρισε σημαντική τη συμβολή του C. Dallara και του IIF στο ελληνικό ζήτημα.
«Περιμένουμε τη δόση ώστε σταδιακά η χώρα να βγει από το αδιέξοδο και την κρίση», σημείωσε ο κ. Ζανιάς.

1 σχόλιο

  1. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎΣ ΝΑ ΑΝΟΊΞΕΤΕ ΑΠΌ ΌΤΑΝ ΓΕΝΝΉΘΗΚΑ..ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ ΕΕ ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ

    Γραφούν παντού κείμενα είμαστε σε κατάσταση πολέμου; ΕΕΕΕ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ

    Μονο που εγώ που κάνω 90 μονάδες ινσουλίνη ΝovoMix*30 την ημέρα για να ζω ξέχωρα τα φάρμακα της καρδιάς γιατί έτσι το έφερε η πουτάνα η ζωή μου δεν την βρίσκω στο Ηράκλειο ΚΡΗΤΗΣ,και πάει σιγά σιγά το πόδι μου στον καιάδα και με δυο επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς με αναπηρία 90% ΑΠΟ ΤΑ Κ.Ε.Π.Α και με ένσημα από τα 12 μου χρόνια και μετά επιχειρηματίας με έχετε γράψει στα αρχίδια σας είμαι και απλήρωτος από της 20-1-2012 ... είπατε τίποτα;

    αριθμός πρωτοκόλλου καταθέσεις δικαιολογητικών .302-2012-185.

    αριθμός αποφάσεις ΚΕΠΑ; μετά από εννεα μήνες 24-9-2012 .αρ. επιτροπής 0999/2012/4963.

    απόφαση ΟΑΕΕ στης 22-10-2012 αριθμός απόφασης 27/01538/2012.

    ακόμα Ούτε χρήματα , ούτε φάρμακα , ΤΙΠΟΤΑ και έχω τρία παιδιά το ένα παιδί ανήλικο στο λυκειο αριστούχο με βαθμούς περίπου 19.75 κάθε χρόνο (χωρίς ιδιαίτερα , κάτι επαίνους μου φέρνει ) αν αν κάτσω στο καροτσάκι με πέντε κιλά δυναμίτη και μπω στην περιφερεια ΚΡΗΤΗΣ η σε κανενός ΒΟΛΕΜΈΝΟΥ Βουλευτή σαν του Εμμανουήλ Κεφαλογιαννη, του Κεκερογλου του ΠΑΣΟΚΟΥ,του ΣΕΝΕΤΑΚΗ, ΤΟΥ ΑΥΓΕΝΑΚΗ το γραφείο και κάνω ΜΠΑΜ ..

    ΤΙ ΘΑ ΈΧΕΤΕ ΝΑ ΛΈΤΕ ;; γιατί ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΩ ,ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ Πεινασμένα θα κάνει η οικογένεια μου .. εγώ σας πλήρωνα τα πάντα ώστε να μην έχω ανάγκη τα χρήματα του Εσθονού φορολογούμενου, ΑΝ ΤΑ ΚΛΈΨΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΆΣΩ πριν κάνω το ΜΠΑΜ ..

    Το όνομα μου!!!Μπούντζουκας Τηλέμαχος το τηλέφωνο μου
    2810-371079...

    μην γράψετε κουφάλες παπαγαλάκια ότι δεν σας τα έχω στείλει ΕΕΕ. ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΕΕΕ ... ΟΎΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΎΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΈΧΩ ΠΑΤΉΣΕΙ ΠΟΤΕΣ ΜΟΥ..να με ψάξετε ΚΑΛΑ ΚΑΛΆ ΜΑ ΚΑΛΑ, γιατί δεν θα σας ψάχνω εγώ πια άλλο βαρέθηκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση