GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tου πήραν το σπίτι για χρέος 934,54 ευρώ!

Σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας άνεργου, τρίτεκνου οφειλέτη για το ποσό των 934,34 ευρώ προχώρησε στις 26 Οκτωβρίου η Εφορία Μυτιλήνης,...


astegos Tου πήραν το σπίτι για χρέος 934,54 ευρώ!Σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας άνεργου, τρίτεκνου οφειλέτη για το ποσό των 934,34 ευρώ προχώρησε στις 26 Οκτωβρίου η Εφορία Μυτιλήνης, κατ’ εντολή του υπουργείου Οικονομικών.
Ο οφειλέτης, που κατοικεί σε χωριό της Λέσβου, αδυνατούσε να καταβάλει το αρχικό ποσό των 871,72 ευρώ που αφορούσε, μεταξύ άλλων, δύο πρόστιμα του λιμεναρχείου (240 ευρώ), το τέλος επιτηδεύματος και εισφορές προς την εφορία.
Η συνολική οφειλή με τις προσαυξήσεις ανήλθε στα 934,54 ευρώ.
Για το ποσό αυτό, λοιπόν, η εφορία προχώρησε στην κατάσχεση του σπιτιού του, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στις 195.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 97.500 ευρώ και με τον..πλειστηριασμό να αναμένεται το επόμενο διάστημα.
Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας απαγορεύεται από τη νομοθεσία για οφειλές προς τις τράπεζες και προς ιδιώτες, αλλά όχι προς το Δημόσιο.

4 σχόλια

  1. Ε όχι ρε πούστη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ντροπη ρε αλητες του δημοσιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

    «Μην ξεχνάτε όμως, κύριοι, ότι ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης, και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει πιθανότης αντί της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήση εις θάνατον»

    Με πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου, παρακάμπτοντας τις «χρονοβόρες» κοινοβουλευτικές διαδικασίες (και τα όποια απρόοπτα εκεί) η κυβέρνηση των τριών τροικανοφυλάκων επιχειρεί από τη Δευτέρα 19/11 να εφαρμόσει τους όρους του νέου μνημόνιου που ψήφισαν πρόσφατα οι 153 νενέκοι.

    Επίτροποι στα υπουργεία, όταν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι και νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, νέοι φόροι στους πολίτες όταν οι στόχοι …αστοχούν στους δήμους.

    Κοντολογίς νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, άνευ προειδοποιήσεως, μέχρι οι «υποχρεωτικώς ασθενείς» εργαζόμενοι εξασφαλίσουν με κάθε θυσία την ίαση του μεγάλου ασθενούς της κερδοφορίας των τραπεζών, των αγορών, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.

    Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο «μεγάλος χειρουργός» δικτάτορας είχε δημιουργήσει σχολή.

    Οι επίγονοι προσέτρεξαν στη σκέψη του «μεγάλου δάσκαλου» κι ανακάλυψαν τις νομοθετικές πράξεις, το φόβο και την τρομοκρατία, την αστυνομοκρατία, τη φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής προκειμένου να βάλλουν στο γύψο ολόκληρη τη κοινωνία.

    Το ξαναλέμε για πολλοστή φορά. Οι μέρες τους είναι μετρημένες. Τα μέτρα που ποσώς μας ενδιαφέρει αποδώσουν δεν αποδώσουν – κανένα συμφέρον δεν θάχει ο εργαζόμενος από τους σχεδιασμούς τους- δεν θα περάσουν.

    Δεν θα περάσουν μπροστά στη λαϊκή οργή που φουσκώνει επικίνδυνα για τους διαχειριστές των σχεδιασμών του κεφαλαίου. Εάν καταφέρουν να διαχειριστούν τη βέβαιη πτώση τους με μια νέα κοινοβουλευτική «αλλαγή» θάχουν κερδίσει την ασυλία.

    Αλλιώς τους περιμένουν τα λαϊκά δικαστήρια…Κ.Τ.Λ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ELA RE, MHN GRAFEIS MALAKIES, XORIS NA KSERIS THN OLH KATASTSASH

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση