GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οριστική η εκλογή Κοπέ στην ηγεσία του UMP

Ο αντίπαλός του Φρανσουά Φιγιόν προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί το αποτέλεσμα   Η επιτροπή προσφυγών του UMP επιβεβαίωσε τη νίκη ...

Ο αντίπαλός του Φρανσουά Φιγιόν προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί το αποτέλεσμα
 
Η επιτροπή προσφυγών του UMP επιβεβαίωσε τη νίκη του Ζαν-Φρανσουά Κοπέ επί του Φρανσουά Φιγιόν για την προεδρία του κόμματος ωστόσο ο τελευταίος προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί την ετυμηγορία του θεσμικού οργάνου υπέρ του αντιπάλου του.
Η απόφαση της Επιτροπής ανέφερε ένα προβάδισμα σχεδόν 1.000 ψήφων για τον Κοπέ, έναντι 98 κατά την ανακήρυξη των πρώτων αποτελεσμάτων, στις 19 Νοεμβρίου.
Το νέο –και κατά τα φαινόμενα τελικό– αποτέλεσμα είναι 86.911 ψήφοι υπέρ του Κοπέ και 85.959 υπέρ του Φιγιόν.
Η απόφαση αυτή, αν και θέτει τέρμα στη διαδικασία της εσωτερικής καταμέτρησης, δεν σημαίνει ότι θέτει και τέρμα στο χαώδες σκηνικό που διχάζει εδώ και οκτώ ημέρες το κύριο κόμμα της δεξιάς αντιπολίτευσης.
Ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος είχε γεύμα με τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να ζητήσει την κατάσχεση, ως προληπτικό μέτρο, των δεδομένων της αμφιλεγόμενης ψηφοφορίας «για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα αποτελέσματα».
Από την πλευρά του ο Κοπέ απευθύνει σε δήλωση του έκκληση «για να επιλεγεί η συγχώρεση και όχι ο διχασμός» εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιβεβαίωση της νίκης του.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση