GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Unilever αυξάνει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα

Οχι απλώς μένει, αλλά δυναμώνει κιόλας τις επενδύσεις της στην Ελλάδα η πολυεθνική Unilever, στέλνοντας στη διεθνή αγορά μήνυμα εμπιστοσ...


Οχι απλώς μένει, αλλά δυναμώνει κιόλας τις επενδύσεις της στην Ελλάδα η πολυεθνική Unilever, στέλνοντας στη διεθνή αγορά μήνυμα εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Ο αγγλοολλανδικός κολοσσός στη βιομηχανία τροφίμων και ειδών νοικοκυριού, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας μέσω της θυγατρικής του, ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas, αποφάσισε, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Σπύρος Δεσύλλας, να παράγει στα εργοστάσιά της στην Ελλάδα 110 διαφορετικά προϊόντα, κωδικούς που μέχρι πρότινος παράγονταν από άλλες μονάδες της σε διαφορετικές χώρες.
Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε χθες τον κ. Δεσύλλα, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Θανάση Σκορδά.
Ο κ. Χατζηδάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, επικρότησε την πρωτοβουλία της Unilever, μιλώντας για θετικές συνέπειες στην απασχόληση, και υπογράμμισε: «Οπως ξέρετε, η Unilever έχει αποφασίσει 110 διαφορετικά προϊόντα, κωδικοί που παράγονταν μέχρι τώρα σε άλλες χώρες, να παράγονται στην Ελλάδα, με αυτονόητες συνέπειες στην απασχόληση. Γι’ αυτό συνάντησε ο πρωθυπουργός τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας στην Ελλάδα. Για μας είναι σημαντική η στήριξη της απασχόλησης, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Και γι’ αυτό τον λόγο ενθαρρύνουμε και υποδεχόμαστε θετικά τέτοιες πρωτοβουλίες, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Ξέρουμε ότι για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα. Το Δημόσιο δεν μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Από τον ιδιωτικό τομέα θα δημιουργηθούν οι νέες θέσεις εργασίας».
 Η Unilever αυξάνει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς
Ο πρόεδρος και δ.σ. της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, Σπ. Δεσύλλας
Η «ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas» θα παράγει στη χώρα μας καλλυντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και απορρυπαντικά από συνεργαζόμενες με την εταιρεία επιχειρήσεις. Θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής της από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία και η διαδικασία της «μετακόμισης» θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2013. Ηδη έχουν κλειστεί συμφωνίες με τρίτες εταιρείες, όπως με τις βιομηχανίες ΦΑΜΑΡ και «Παπουτσάνης» για την παραγωγή των σαπουνιών LUX και άλλων προϊόντων προσωπικής υγιεινής.
Σύμφωνα με τον κ. Δεσύλλα, τα 110 προϊόντα που θα παράγονται στη χώρα μας είναι για την κάλυψη των καταναλωτικών αναγκών της ελληνικής αγοράς, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται και οι εισαγωγές.
Αύξηση τζίρου 60%
Σκοπός είναι ο τζίρος που πραγματοποιεί η εταιρεία από τα προϊόντα που παράγονται στην ελληνική αγορά να ανέλθει το 2013 στο 60%. Σημειώνεται ότι το ποσοστό της στην αγορά των τροφίμων φτάνει το 70%.
Η «ΕΛΑΪΣ ? Unilever Hellas» εξάγει από τη χώρα μας προϊόντα σε 19 κράτη: Καναδάς, ΗΠΑ, Βενεζουέλα, Αίγυπτος, Νότιος Αφρική, Ιρλανδία, Αγγλία, Δανία, Βέλγιο, Γερμανία, Αλβανία, Κύπρος, Ρωσία, Αυστραλία, Λιθουανία, Σερβία και Αλβανία. Ο τζίρος της από τις εξαγωγές υπολογίζεται σε 30 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 8% του συνολικού της τζίρου, ο οποίος το 2011 αυξήθηκε 2,4% και ανήλθε στα 547 εκατ. ευρώ.
Η «ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas» αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή των σούπερ μάρκετ σε αξία πωλήσεων. Εχει συνεργασία με 740 Ελληνες προμηθευτές, απασχολεί 770 μόνιμους εργαζομένους (815 με τους εποχιακούς), ενώ διακινεί συνολικά 26 κατηγορίες προϊόντων (1.600 κωδικούς). Διαθέτει 3 εργοστάσια παραγωγής.
«Για εμάς στην ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas δεν τέθηκε ποτέ το δίλημμα ”μένουμε ή φεύγουμε”. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι πυλώνας ανάπτυξης για την Unilever είπε ο κ. Δεσύλλας.
Επένδυσε 250 εκ. ευρώ στη χώρα μας την τελευταία τετραετία
Επενδύσεις συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε η «ΕΛΑΪΣ – Unilever» στη χώρα μας την τελευταία τετραετία. Τελευταία επένδυση, που εγκαινιάστηκε την περασμένη Τρίτη, είναι αυτής των 11 εκατ. ευρώ με τη δημιουργία του Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής στο Σχηματάρι. Το 2011 εξαγοράζει την ΕΒΓΑ και μεταφέρεται η παραγωγή παγωτών της Algida στο εργοστάσιο της οικογένειας Φιλίππου. Το 2010 ολοκληρώνεται η επέκταση του εργοστασίου ύψους 14 εκατ. ευρώ στον Ρέντη.
Εκεί παράγονται οι μαργαρίνες, οι μουστάρδες, οι μαγιονέζες κλπ., ενώ εκσυγχρονίζεται και η παραγωγή της χλωρίνης. Την ίδια χρονιά η Unilever εξαγοράζει, σε παγκόσμιο επίπεδο, μεγάλο μέρος των προϊόντων προσωπικής και βρεφικής φροντίδας της Sara Lee. Ετσι, στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas μπαίνουν ισχυρές μάρκες όπως Proderm, Fissan, Badedas κ.ά. Το 2008 η Unilever εξαγοράζει το σύνολο των μετοχών της «ΕΛΑΪΣ».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

 Η Unilever αυξάνει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα Η Unilever αυξάνει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

3 σχόλια

  1. Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη. Και θα φανεί και σήμερα όπου η συμμετοχή στη πορεία του Πολυτεχνείου σε 1-2 ώρες θα είναι μεγαλύτερη. Κανονικά, όμως, θα έπρεπε να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, άνεργοι, απελπισμενοι και αγανακτισμένοι. Ολοι θα έπρεπε να κατεβούμε στο κέντρο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.Οσο καθόμαστε στα σπίτια μας, τόσο αυτοί θα αποθρασύνονται, μαζί με τα ελάχιστα ανθρωπάκια που βρίσκονται γύρω τους. Η οργή των φοιτητών και εργαζομένων κατά της ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, νεολαίας ΔΗΜΑΡ και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων είναι πρωτοφανής. Κανένας που στηρίζει αυτό το σάπιο καθεστώς δεν είναι στο απυρόβλητο ! Όλοι στους δρόμους έξω από το Πολυτεχνείο και για όλο το Σαββατοκύριακο ! Όπως τότε το 1973!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κρατάτε παιδιά μην το κάνουμε και εθνική εορτή αν μια βιομηχανία αυξάνει τους κωδικούς της.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γκαφα του Τσιπρα που ακυρωσε το Πολυτεχνειο...!

    Οι απόψεις της Χρυσής Αυγής για το Πολυτεχνείο είναι γνωστές και κανείς δεν περίμενε από το κόμμα του Μιχαλολιάκου να εξυμνήσει την γενιά αυτή και τον ρόλο της και να παραδεχτεί ότι υπήρξαν νεκροί...
    Ο Τσίπρας όμως;
    Περίμενε κανείς από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει -άθελα του προφανώς- τέτοια προβοκάτσια εναντίον των συντρόφων του;

    Και εξηγούμαστε. Η αναφορά σε αμερικανικό μάλιστα μέσο του Αλέξη Τσίπρα πως...ο ίδιος λέει, ό,τι εφαρμόζει ήδη ο Ομπάμα, χτύπησε σαν κεραυνός εν αιθρία στο στρατόπεδο των αριστεριστών!
    Τους γκρέμισε το όνειρο λίγες μόνο ημέρες πριν την γιορτή του Πολυτεχνείου και την μεγάλη πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία.

    Πως θα κάνουν πορεία οι σύντροφοι όταν ο αρχηγός τους κάνει τέτοιο φιλοαμερικανικό παραλήρημα; Όταν κλείνει το μάτι στον πλανητάρχη που στο μυαλό τους είναι διαχρονικά το "απόλυτο κακό";

    Με λίγα λόγια ο cool Αλέξης έκανε τέτοια ζημιά φέτος στο Πολυτεχνείο που το φυσάνε και δεν κρυώνει...

    Ποιος τρίβει τα χέρια του από αυτή την γκάφα του Τσίπρα;

    Μα φυσικά το ΚΚΕ, που έχει πλέον και όχι άδικα, το πάτημα να λέει ότι είναι η γνήσια αντιαμερικανική και αντιιμπεριαλιστική δύναμη στην Ελλάδα, καθώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η βουλιμία για εξουσία τον οδηγεί στην μία γκάφα μετά την άλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση