GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

1.000 τόνοι ελληνικό κρέας

Ελληνικά ποιοτικά νωπά κρέατα απολύτως ασφαλή διαθέτει από τα ψυγεία των καταστημάτων της η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος». Ο όμιλ...


Ελληνικά ποιοτικά νωπά κρέατα απολύτως ασφαλή διαθέτει από τα ψυγεία των καταστημάτων της η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος».
Ο όμιλος Βερόπουλου διατηρεί το μεγάλο και μοναδικό πλεονέκτημα να επεξεργάζεται μόνος του τα κρέατα και τα πουλερικά που προμηθεύεται από Ελληνες παραγωγούς.
Χάρη στο πρότυπο συσκευαστήριο κρέατος που έχει ο όμιλος στον Βοτανικό διατηρεί το μεγάλο και μοναδικό πλεονέκτημα να επεξεργάζεται μόνος του τα κρέατα και τα πουλερικά που προμηθεύεται από Ελληνες παραγωγούς. Πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής που θέτουν η κοινοτική και εθνική νομοθεσία και είναι η μοναδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ η οποία μέσα από αυτή τη μονάδα αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη της επεξεργασίας και συσκευασίας του βόειου και χοιρινού κρέατος, των κοτόπουλων αλλά και των αμνοεριφίων.
Το «Εθνος της Κυριακής» βρέθηκε στο συσκευαστήριο κρέατος του ομίλου Βερόπουλου όπου και περιηγήθηκε από τον υπεύθυνο Χρήστο Λαγό και τον βοηθό του Αρη Αλεξιάδη. Εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ. που θυμίζουν χειρουργείο, απασχολούν 56 εργαζόμενους, οι οποίοι δεν αγγίζουν τα κρέατα με γυμνά χέρια και πληρούν επίσης όλες τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς την υγεία τους.
Σε αυτόν τον χώρο με απλά λόγια έρχονται από τους παραγωγούς τα κρέατα από τις φάρμες που έχουν επιλέξει τα έμπειρα στελέχη του ομίλου Βερόπουλου. Εκεί τεμαχίζονται και συσκευάζονται είτε για να πωληθούν από τα κρεοπωλεία των καταστημάτων της αλυσίδας είτε από τα ψυγεία τυποποιημένα και ορισμένα από αυτά τα κομμάτια, μαριναρισμένα κιόλας.
Στις συσκευασίες όπου είναι έτοιμα τα κομμάτια, π.χ. σουβλάκια, πανσέτες, μπιφτέκια κ.λπ. είναι επικολλημένες οι από τον νόμο προβλεπόμενες ετικέτες όπου οι καταναλωτές μπορούν να πιστοποιήσουν την ελληνικότητα των κρεάτων, το σφαγείο όπου σφαγιάστηκαν, οι ημερομηνίες παραγωγής και λήξης.
Το συσκευαστήριο διακινεί περίπου 1.000 τόνους κρέατος μηνιαίως εφοδιάζοντας 165 καταστήματα του ομίλου σε όλη την Ελλάδα. Το συσκευαστήριο λειτουργεί από το 1994 με άδεια από την Ε.Ε. και κωδικό «Α40». Από τις 21 Ιουνίου προστέθηκε και η μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης νωπού κοτόπουλου. Ολες οι διαδικασίες παραγωγής ελέγχονται από το σύστημα διασφάλισης ποιότητας HACCP. Ο όμιλος διαθέτει και εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου, όπου εβδομαδιαίως γίνονται δειγματοληψίες για την ασφάλεια και υγιεινή των κρεάτων.
 1.000 τόνοι ελληνικό κρέας
Σε αυτόν τον χώρο, αφού γίνει η πρώτη αποστέωση και τεμαχισμός του βόειου κρέατος, γίνεται ο διαχωρισμός ανάλογα με το κομμάτι.
Στις γραμμές του συσκευαστηρίου περιλαμβάνονται αυτές της αποστέωσης των κρεάτων, έπεται σε ξεχωριστό χώρο ο τεμαχισμός (νουά, τρανς κ.λπ.), σε τρίτο χώρο γίνεται η παραγωγή των κρεατοπαρασκευασμάτων (μπιφτέκια κ.λπ.), το μαρινάρισμα και σε άλλον η συσκευασία. Ιδιες και σε άλλη γραμμή παραγωγής είναι και οι διαδικασίες που ακολουθούνται για το νωπό κοτόπουλο.
 1.000 τόνοι ελληνικό κρέας
Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία, τα κομμάτια συσκευάζονται και ζυγίζονται. Από κει, αφού επικολληθούν και οι απαραίτητες ετικέτες, τοποθετούνται σε ειδικά πλαστικά κουτιά και φεύγουν με ψυγεία για τα καταστήματα.
Συσκευασίες με κενό αέρος
Ποιότητα και ασφάλεια
 1.000 τόνοι ελληνικό κρέας
Ο υπεύθυνος του συσκευαστηρίου κρέατος του ομίλου Βερόπουλος, Χρήστος Λαγός, μας περιγράφει πώς γίνεται το μαρινάρισμα στο κοτόπουλο. Μέσα στη βαρέλα μπαίνουν τα κομμάτια κοτόπουλου και γίνεται η ανάμειξή τους με μπαχαρικά και ηλιέλαιο.
Οι καταναλωτές στα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Βερόπουλος μπορούν να αγοράσουν έτοιμα τυποποιημένα κρέατα. Εχουν επίσης τη δυνατότητα επιλογής προϊόντων από τα κρεοπωλεία των καταστημάτων. Τα κρέατα και τα κοτόπουλα που πρόκειται να πουληθούν απευθείας από τα κρεοπωλεία φτάνουν σε συσκευασίες με κενό αέρος ώστε να είναι απολύτως ασφαλή. Και τα προϊόντα εκείνα που θα διατεθούν έτοιμα σε μερίδες τυποποιούνται σε συσκευασίες οι οποίες φέρουν ημερομηνίες λήξης και ελέγχονται από τον όμιλο.
Το συσκευαστήριο κρέατος του ομίλου Βερόπουλος εγγυάται για την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων που αγοράζουν οι καταναλωτές.
Χρ. Κολώνας
Φωτό: Γ. Χρυσοχοΐδης
 1.000 τόνοι ελληνικό κρέας 1.000 τόνοι ελληνικό κρέας 1.000 τόνοι ελληνικό κρέας 1.000 τόνοι ελληνικό κρέας 1.000 τόνοι ελληνικό κρέας 1.000 τόνοι ελληνικό κρέας 1.000 τόνοι ελληνικό κρέας
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση