GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο 13ος μισθός πάει στο χαράτσι για τα ακίνητα

Δυσβάσταχτα βάρη συνεπάγεται και για τους Ιταλούς ο έκτακτος φόρος στα ακίνητα, και με την σχετική διορία για την δεύτερη και τελευταία ...

Δυσβάσταχτα βάρη συνεπάγεται και για τους Ιταλούς ο έκτακτος φόρος στα ακίνητα, και με την σχετική διορία για την δεύτερη και τελευταία δόση για το 2012  του τέλους ακίνητης περιουσίας «Imu» να λήγει σήμερα, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μεταδίδουν ότι σε πολλές περιπτώσεις ο δέκατος τρίτος μισθός θα χρησιμεύσει εξ ολοκλήρου για την πληρωμή αυτής της υποχρέωσης, που ήδη έχει αποφέρει στα δημόσια ταμεία 24 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με έρευνα του συνδικάτου Cgil, ο φόρος ακινήτων και τα διάφορα έξοδα κατοικίας απορροφούν πλέον το 31,5% του εισοδήματος των νοικοκυριών στην Ιταλία. Το 2010 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 28,4% και το 1980, μόλις 11,5%. «Έχει ξεπεραστεί το όριο το οποίο θεωρείται αντιμετωπίσιμο από τους πολίτες», υπογράμμίζει το συνδικάτο.
Ο φόρος ακινήτων αυξήθηκε μεταξύ της πρώτης δόση του Ιουνίου και της δεύτερης, που λήγει σήμερα, στις μεγάλες πόλεις, από 70% μέχρι και 110%.
Οι πιο υψηλοί φόροι επιβλήθηκαν στην Ρώμη και στο Μιλάνο. Για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών μέτρων, σε κεντρική περιοχή της Αιώνιας Πόλης, για παράδειγμα, η πρώτη δόση του Imu ήταν 230 ευρώ, ενώ η δεύτερη έφτασε τα 370 ευρώ.
Σύμφωνα με κεντρώους υποστηρικτές του Μάριο Μόντι, η επιβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας και για το πρώτο σπίτι – ακόμη κι αν χρησιμοποιείται για ιδιοκατοίκηση – ήταν, πιθανότατα, το μέτρο της κυβέρνησης του τεχνοκράτη πρωθυπουργού που προκάλεσε την πιο έντονη δυσαρέσκεια στους Ιταλούς φορολογούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση