GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: Στον αέρα το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου

«Είναι παράνομο να ανοίξουμε», λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ Χαντζαρίδης. Πώς απαντάει το υπουργείο Ανάπτυξης του Αλέξη Μητάκη mitak...


«Είναι παράνομο να ανοίξουμε», λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ Χαντζαρίδης. Πώς απαντάει το υπουργείο Ανάπτυξης
του Αλέξη Μητάκη
mitakis@voria.gr

Την κάθετη αντίθεσή του στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και δεύτερη Κυριακή στις γιορτές, και ειδικότερα στις 30 Δεκεμβρίου, εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος σημειώνει πως μόνον εάν υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση για τη συγκεκριμένη ημέρα, τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά. «Σε κάθε άλλη περίπτωση και εφόσον δεν υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν, βάσει του Β.Δ. 750/1971 αποκλειστικά και μόνον την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα και εν προκειμένω την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012», σημειώνει.
Σε δηλώσεις του στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Κωστής Χαντζαρίδης, υπογραμμίζει πως τα καταστήματα στην πόλη θα παραμείνουν κλειστά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι ιδιοκτήτες τους απειλούνται με αυτόφωρο και άλλες ποινικές κυρώσεις. «Είναι παράνομο να ανοίξουμε τα καταστήματα στις 30 Δεκεμβρίου. Τι θα γίνει έαν έρθει για έλεγχο το ΣΕΠΕ; Θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε μόνο αν υπάρξει μέχρι τότε σχετική νομοθετική ρύθμιση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως σημειώνει, ο Εμπορικός Σύλλογος δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει τους επαγγελματίες σε «περιπέτειες» που πιθανόν να προκύψουν εφόσον λειτουργήσουν τα καταστήματα. «Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζουμε κατά βούληση τους νόμους, όπου και όποτε μας συμφέρει και δεν μπορεί το επιθυμητό να ξεπερνάει το νόμιμο», τονίζει.
Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση που θα ορίζει το πλαίσιο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές θα έρθει στο νομοσχέδιο του νέου αγορανομικού κώδικα περί τα μέσα Ιανουαρίου 2013. Επομένως, για να λειτουργήσουν τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη για δύο Κυριακές τη φετινή εορταστική περίοδο θα πρέπει να υπάρξει ειδική ρύθμιση(κατά πάσα πιθανότητα υπουργική απόφαση), η οποία θα πρέπει να κυρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Σε επικοινωνία, πάντως, που είχε η Voria.gr με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείο Ανάπτυξης, διατυπώθηκε η θέση πως «εάν αποφασιστεί οριστικά το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στο μεσοδιάστημα θα γίνει όποια νομοθετική παρέμβαση είναι απαραίτητη».
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση