GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα 30 δισ. ευρώ η συμμετοχή στην επαναγορά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Στο ποσό των 30 δισ. ευρώ εκτιμάται η συμμετοχή των εγχώριων και των ξένων κατόχων στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, όπως δήλ...


Στο ποσό των 30 δισ. ευρώ εκτιμάται η συμμετοχή των εγχώριων και των ξένων κατόχων στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος, τονίζοντας ότι το σχέδιο έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό .
«Η διαδικασία της επαναγοράς έχει πάει καλά σε μεγάλο βαθμό. Το ποσό που έχει προσφερθεί από τους επενδυτές κυμάνθηκε στα αναμενόμενα, δηλαδή περίπου στα 30 δισ. ευρώ», δήλωσε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει επίσημη πληροφόρηση.
Το σχέδιο βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών από τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας να φέρει το χρέος της ελλάδας σε διαχειρίσιμα επίπεδα και να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση του δανείου.
Τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αποφάσισαν όλες οι ελληνικές τράπεζες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά των ξένων επενδυτικών οίκων θετικά απάντησαν οι κάτοχοι ομολόγων, ύψους 15 – 16 δισ. ευρώ.
Όλα τα στοιχεία της διαδικασίας αναμένεται να συζητηθούν την Κυριακή, στην ομάδα εργασίας του Eurogroup, ενώ τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του στην ευρωζώνη.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση